Vycházky během rizikového těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56344
7.2.19 17:29

Ježiš tak do ní neryjte.. taky jsem byla těhotná na nemocenské a měla jsem neomezené vycházky. Bylo to v zimě, pracovala jsem ve větším kolektivu, když jsem asi měsíc smrkala a kašlala, tak mi doktor řekl, že mám asi slabší imunitu a že se z toho nevyhrabu dokud tam budu.. nechal mne měsíc doma než nejhorší vlna viroz přešla a já jsem normálně fungovala, zavřená doma jsem být vůbec nemusela. Ale je to 10 let zpátky :mrgreen: Dneska už to možné není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.19 17:33
@Ennny píše:
Hele tak přejezd k rodičům chápu i na tu chatu bych to možná pochopila,ale na 3 dny na dovolenou to už je trochu rozežranost ne?Tak asi je snad důvod toho rizikového těhotenství,jinak může snad jit ženská do práce a pak si jezdit kam chce..

Takze , ja mam rizikove ne kvuli mimi ale kvuli praci- delam ve skladu s masovymi vyrobky- neustale v chladu. Coz nelze. A tobze ty mas pocit Dovolene ne neni to rozezranost kdyz mas segru 5 let v zahranici jezdi nastridacku 1× za rok ona sem a naopak. Jeden rok byla tady, dalsi rok oni jeli tam- ja ne nedali mi dovolenou, dalsi byla tady a ted sme chteli jet zase tam. Ovsem to mi nedovoli. A pro info je to Anglie a tam fakt za sluncem a k mori nejedu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
7.2.19 17:35

Ony za určitých podmínek neomezené vycházky možné jsou, ale je to opět se souhlasem lékaře správy sociálního zabezpečení a jen ve výjimečných případech, určitě to není tento ;) Dělá se to třeba u vážných rakovin, kdy ten člověk jde ven prostě když může a je mu zdravotně relativně lépe. Protože si to zlepšení samozřejmě neplánuje podle toho, jak má psané vycházky :? Jen že to není zrušené úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 17:38

Změna místa pobytu je možná - pouze v rámci ČR a nevím na jak dlouho max., ale ty tři dny jdou… Že je to chata nikomu říkat nemusíš, nahlásíš prostě adresu, kde budeš a hotovo…
Vycházky bys samozřejmě dodržovat měla i při změně místa pobytu, ale upřímně - než to od tvé MUDr. přijde na sociálku a než to tam zaznamenají, tak už zase budeš doma.
Já jsem na neschopence od konce prvního trimestru (ne teda kvůli RT) a změnu místa pobytu jsem už párkrát měla… Moje MUDr. to teda nikdy nikam neposílala (ani do neschopenky mi to nepsala), stačilo jí, že jsem ji vždy dopředu informovala, že budu mít změnu místa pobytu. Říkala, že kontroly na těhotný nechodí a kdyby na mě přeci jen přišli, tak, že to pak pořešíme zpětně. Jsem doma už přes 4 měsíce a dodnes žádná kontrola nepřišla, nicméně i tak vycházky dodržuji - nedovolím si je nedodržovat…
Prosím o zachování anonymity nebo smazat - nerada bych měla zpětně problémy…

Anonymní E.

• Citovat
  • Upravit
3990
7.2.19 17:42

@Katulinecka96
To ovšem ale nemáš mít rizikové ale má tě zaměstnavatel preradit na práci vhodnou pro těhotnou. Pokud ji nemá, tak tě má nechat za plný plat doma.

Zneužíváš neschopenku i když nemáš zdravotní důvod, tak se holt musíš smířit s následky, právě kvůli takovým jako ty, se to omezilo a neomezené vycházky už nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26463
7.2.19 17:42
@Katulinecka96 píše:
Takze , ja mam rizikove ne kvuli mimi ale kvuli praci- delam ve skladu s masovymi vyrobky- neustale v chladu. Coz nelze. A tobze ty mas pocit Dovolene ne neni to rozezranost kdyz mas segru 5 let v zahranici jezdi nastridacku 1× za rok ona sem a naopak. Jeden rok byla tady, dalsi rok oni jeli tam- ja ne nedali mi dovolenou, dalsi byla tady a ted sme chteli jet zase tam. Ovsem to mi nedovoli. A pro info je to Anglie a tam fakt za sluncem a k mori nejedu… :zed:

je úplně jedno, koho máš v zahraničí a kde. Jednou jsi na rizikovém, tedy máš zdravotní problém ( a ne, nevhodná práce není věc, kterou má řešit lékař, to se řeší se zaměstnavatelem). A máš-li zdravotní problém, který lékař vykázal, pak nemáš co trajdat po světě, ale máš ležet doma s nohama nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35533
7.2.19 17:46
@Katulinecka96 píše:
Takze , ja mam rizikove ne kvuli mimi ale kvuli praci- delam ve skladu s masovymi vyrobky- neustale v chladu. Coz nelze. A tobze ty mas pocit Dovolene ne neni to rozezranost kdyz mas segru 5 let v zahranici jezdi nastridacku 1× za rok ona sem a naopak. Jeden rok byla tady, dalsi rok oni jeli tam- ja ne nedali mi dovolenou, dalsi byla tady a ted sme chteli jet zase tam. Ovsem to mi nedovoli. A pro info je to Anglie a tam fakt za sluncem a k mori nejedu… :zed:

Nic takoveho jako neschopenka kvuli praci neexistuje, pokud mas praci pro tehotnou nevhodnou, maji te preradit jinam, doktor posuzuje jen zdravotni stav, ne pracovni zarazeni ( takze tvoje neschopenka, pokud jsi zdrava, je taky neschopenka neopravnena, tim padem bych si nedovolila ani pipnout, ze mi nic neni a ze chci na dovolenou kamkoli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.19 17:46

@neumisa vsak ja jsem . Tak nezavid :potlesk: :potlesk: a jak uz jsem psala zrovna dnes jsem mela aj kontrolu a byla jsem doma ja s dodrzovanim neschopenky a vychazek nemam problem… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
7.2.19 17:47
@neumisa píše:
je úplně jedno, koho máš v zahraničí a kde. Jednou jsi na rizikovém, tedy máš zdravotní problém ( a ne, nevhodná práce není věc, kterou má řešit lékař, to se řeší se zaměstnavatelem). A máš-li zdravotní problém, který lékař vykázal, pak nemáš co trajdat po světě, ale máš ležet doma s nohama nahoře.
:potlesk: Přesně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
7.2.19 17:47
@Moise píše:
Ježiš tak do ní neryjte.. taky jsem byla těhotná na nemocenské a měla jsem neomezené vycházky. Bylo to v zimě, pracovala jsem ve větším kolektivu, když jsem asi měsíc smrkala a kašlala, tak mi doktor řekl, že mám asi slabší imunitu a že se z toho nevyhrabu dokud tam budu.. nechal mne měsíc doma než nejhorší vlna viroz přešla a já jsem normálně fungovala, zavřená doma jsem být vůbec nemusela. Ale je to 10 let zpátky :mrgreen: Dneska už to možné není

ano před 10 lety jsem taky měla neomezené vycházky, ale to je před 10 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26463
7.2.19 17:49
@Katulinecka96 píše:
@neumisa vsak ja jsem . Tak nezavid :potlesk: :potlesk: a jak uz jsem psala zrovna dnes jsem mela aj kontrolu a byla jsem doma ja s dodrzovanim neschopenky a vychazek nemam problem… :D

nezávidím, nemám co. Když nemáš problém s dodržováním neschopenky, pak nechápu slova o tom, jak budeš „hnít doma“. Tvůj prpoblém. Nevhodnou práci jsi měla řešit se zaměstnavatelem, být doma za plný plat a nemusela jsi být omezena vycházkami a pobírat nemocenskou (která ti, jen tak mezi námi, vůbec nepatří).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
7.2.19 17:50

@Katulinecka96 Tak ono je pak otazkou, zda je ta neschopenka nutna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
7.2.19 17:50
@Katulinecka96 píše:
@neumisa vsak ja jsem . Tak nezavid :potlesk: :potlesk: a jak uz jsem psala zrovna dnes jsem mela aj kontrolu a byla jsem doma ja s dodrzovanim neschopenky a vychazek nemam problem… :D

tak jestli na to máš žaludek, tak prostě jeď. Jestli jsi měla kontrolu teď , tak další za krátkou dobu nepřijde. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
7.2.19 17:51

@Katulinecka96 kdo ti poradil, abys šla na nemocenskou? Zaměstnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
7.2.19 17:54

Neomezené vycházky jsou, ale schvaluje je revizní lékař a dávají se lidem třeba v terminálním stádiu rakoviny, lidi s psychiatrickým onemocněním atd. Těhotné na rizikovém jsou doma přeci s nějakým problémam, takže 6 hodin vycházek je ažaž. Když mají dodržovat klidový režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí