Vychodňare?

12.7.11 15:08

Vychodňare?

Všadi najdeš vychodňara, to už znam. Ale aj na emiminu? Ja še hlasim takoj perša :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5278
12.7.11 16:19

já jsem, ale jen z poloviny…můj otec je „vychodňar“ a má tem celou rodinu…byly časy, kdy jsem tam jezdívala a po návratu do čech pak mluvila podivnou řečí, který nikdo nerozumněl :mrgreen: a obdivuju mýho tátu…v čechách mluví perfektně česky, bez přízvuku, luští český křížovky…pomáhal mi dělat úkoly z češtiny a jen zvedne telefon, aby zavolal tetě…tak se přecvakne a už jede vychodňarsky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.11 16:38

Hihi to ja ceske krizovky lustim tiez, ale rozpravam ze mi vlastna mater nerozumie :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
12.7.11 16:49

a žiješ teda v čechách, jestli to dobře chápu? stejně je dobrý, jak člověk i když se snaží mluvit svým rodným jazykem, tak chytá tu řeč v místě, kde žije a pak mu pomalu doma fakt nerozumí :mrgreen:

jo jedna ffftipná historka. byla jsem coby asi 12ti letá u babky v Kurove a jak tak jdeme s mamkou a tetou po vesnici, tak nás každej zastavoval a ptal se odkud jsme u koho jsme a tak…tak my už naučenou řeč…a takhle nás zastavila jedna babička a strašně rychle mluvila…my jí neroumněly, ale spustili jsme tu naší naučenou řeč o tom u koho jsme a kdo jsme a ona na nás třeštila oči a když nás dohnal tatka tak si s ní začal povídat a zjistil, že babka hledala někoho…tuším faráře nebo nevím a my jí tam vykládali takový story :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.11 16:58
:mrgreen:

No ja som zistila ze cim vychodnejsie, tym rychlejsie ludia rozpravaju. Ja som uz asi nastalo v Brne a musela som sa prisposobit. Ked som zo zaciatku prisla domov, tak ma vsetci lutovali ze sa mi musi tazko zit, ked tak smutne pomaly rozpravam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
12.7.11 17:09

tak tomu jsem se teda upřímně zasmála :mrgreen: „smutně, pomaly rozprávaš“ super :palec: ale na tý rychlosti asi něco bude :-)

a stejská se Ti? já bych třeba ráda ještě někdy zažila takovou zabijačku jako u babičky…na ty klobásy asi nikdy nezapomenu! :srdce: a taky dělávala výbornou omáčku tuším z králíka…říkávalo se jí máčanka a navrch se vždycky osmažila cibulka se slaninou…a lámal se do toho chleba…mnam! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
12.7.11 17:19

Ta ja ďalši vichodňar.
Ja som tiez v Brne uz 7 rokov, rozpravam plynule cesky, na syna slovensky a len co volam z niekym z rodiny, hned prepinam do saristiny.

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
12.7.11 17:21
dvojmatka píše:
tak tomu jsem se teda upřímně zasmála :mrgreen: „smutně, pomaly rozprávaš“ super :palec: ale na tý rychlosti asi něco bude :-)a stejská se Ti? já bych třeba ráda ještě někdy zažila takovou zabijačku jako u babičky…na ty klobásy asi nikdy nezapomenu! :srdce: a taky dělávala výbornou omáčku tuším z králíka…říkávalo se jí máčanka a navrch se vždycky osmažila cibulka se slaninou…a lámal se do toho chleba…mnam! :-D

Ta omacka nie je z kralika, robi sa to zo zaprasky (cesky jiska), potom sa k tomu prida mlieko a uvari. My sme do nej pridavali este susene hriby a obcas aj kyslu kapustu (zeli). Volame ju mačanka :lol: :palec:

• Citovat
  • Upravit
5278
12.7.11 17:33
kvetinka56 píše:
dvojmatka píše:
tak tomu jsem se teda upřímně zasmála :mrgreen: „smutně, pomaly rozprávaš“ super :palec: ale na tý rychlosti asi něco bude :-)a stejská se Ti? já bych třeba ráda ještě někdy zažila takovou zabijačku jako u babičky…na ty klobásy asi nikdy nezapomenu! :srdce: a taky dělávala výbornou omáčku tuším z králíka…říkávalo se jí máčanka a navrch se vždycky osmažila cibulka se slaninou…a lámal se do toho chleba…mnam! :-D
Ta omacka nie je z kralika, robi sa to zo zaprasky (cesky jiska), potom sa k tomu prida mlieko a uvari. My sme do nej pridavali este susene hriby a obcas aj kyslu kapustu (zeli). Volame ju mačanka :lol: :palec:

aha…to je ono…je taková bílá…tak já nevím proč mám pocit, že se dělala z králíka :think: ale ano i ty houby a zelí si pamatuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.11 17:36

Tak u nas sa macanka robila vzdy z juchy - stavy z kysaneho zeli - plus mleko a zaprazka, na vrch vyskvarena slanina alebo maslo. No a namacal sa do nej chlieb :mrgreen:
Ale mne moc nesla, radsej lokse a pirohy :andel:

A smutno … ani nie, ale Drislak (spievaju po sarissky) sa u nas pozera povinne pri kazdej reprize :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
12.7.11 17:38
Bábi Zlopočasná píše:
Tak u nas sa macanka robila vzdy z juchy - stavy z kysaneho zeli - plus mleko a zaprazka, na vrch vyskvarena slanina alebo maslo. No a namacal sa do nej chlieb :mrgreen:
Ale mne moc nesla, radsej lokse a pirohy :andel:A smutno … ani nie, ale Drislak (spievaju po sarissky) sa u nas pozera povinne pri kazdej reprize :mrgreen:

hej, Drislak je super. Odkial presne pochadzas? Ci nie sme nahodou susedy z detstva :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12.7.11 18:56
kvetinka56 píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Ale mne moc nesla, radsej lokse a pirohy :andel:A smutno … ani nie, ale Drislak (spievaju po sarissky) sa u nas pozera povinne pri kazdej reprize :mrgreen:
hej, Drislak je super. Odkial presne pochadzas? Ci nie sme nahodou susedy z detstva :mrgreen:

Z Kosic a z Kozan od Bardejova, tam som travievala kazde prazdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
12.7.11 19:08

Jaj, tak nie sme susedy. Ja som od Sabinova, v Kosiciach som studovala 5 rokov na vyske.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová