Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já osobně nevidím nic na občasném plácnutí, když dítě zlobí - ručička zadek, ale s mírou. Co teda nechápu a to vidím kolem sebe hodně, jsou takové ty uřvané matky, které se ani nesnaží ani nic vysvětlit a hned plácají hlava nehlava - když malý něco provede nebo zlobí, tak ho upozorním, okřiknu jednou, dvakrát a pak plácnu. Je malý neni mu ani dva roky tak určité věci ani neví, že nemá.
Jé, tak koukám, že už se to tady s tou sociálkou vyřešilo, že to bylo nedorozumění…
Jinak abych odpověděla na původní dotaz ![]()
Myslí si, že časté a příliš bolestivé tresty opravdu následky zanechat mohou…Alevýchovné plácnutí podle mě tak škodlivé není, pokud není na denním pořádku…
kvaček píše:
Já osobně nevidím nic na občasném plácnutí, když dítě zlobí - ručička zadek, ale s mírou. Co teda nechápu a to vidím kolem sebe hodně, jsou takové ty uřvané matky, které se ani nesnaží ani nic vysvětlit a hned plácají hlava nehlava - když malý něco provede nebo zlobí, tak ho upozorním, okřiknu jednou, dvakrát a pak plácnu. Je malý neni mu ani dva roky tak určité věci ani neví, že nemá.
Jo, tak to taky vídávám
A nechápu…Máma sedí na lavičce, dítě pomalu nehlídá, ale když dělá něco, co by nemělo, tak na to nejdříve koukám, pak zařve a pak teprve vstane a začne řvát ještě více a při tom „mlátí“…
hmm tak to je moje švagrová.. byly jsme s ni 10 dní na dovolené děcka běhala u moře, bazénu, a pak když něco tak dolítla a hned dostali - 2 roky,4 roky a takové ty výrazy, zavři hubu, smradi jedni a podbné nevím… ale její věc, ale už mi řekla, že asi moc na maléh nekřičíme a naplácáme.. malý ma 18 měcíců a vařečkou jsem nedala ona jo a už mi říkala, za chvíli budeš uvidíš, takto to vždycky omlouvá, že taky budu…
Jo, tak takové řeči mě taky točí!„však uvidíš, taky to jednou budeš dělat“, „však ono tě to taky čeká,pak si o tom můžeme popovídat“ atd ![]()
hele ja si myslim, ze
Já myslím, že občas každá maminka plácne dítko, které nechce poslouchat, jde o to, jak moc, pokud je to jen trochu výchovně, tak v tom nic špatného nevidím … někdy se tomu člověk nevyhne …
Mažu to…omlouvám se.
Příspěvek upraven 25.01.13 v 19:37
Nic ve zlém, ale zamyslela jsi se někdy nad pravopisem?
Když už ostatním udílíš rady? A taky mám pocit, že pleteš šišlání se zdrobňováním.
![]()
@Voňavá femme píše:
Maminky, zamysleli jste se někdy nad tím??? Šišlání je hrozné a děti se tím pádem nenaučí mluvit správně. Všechno vnímají a když začínají mluvit opakují ty šišlající nesmysly co do nich rodiče a prarodiče hustí. Nikdy jsem na děti nešišlala a doporučuji všem HLAVNĚ NA DĚTI NEŠIŠLAT.(Tepláčenky, tričenko, mikinka, dupačičky, jogurteček, mlíčenko ap)
Maminky, zamysleli jste se někdy nad tím???
Ty voe, co to zase je…
![]()
Moje dcera říká občas kočáreček, koníčeček a panenečka, to by tě asi trefilo co
ale ode mě to nemá…