Výchova - co je norma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
27.6.10 14:23

Já osobně nevidím nic na občasném plácnutí, když dítě zlobí - ručička zadek, ale s mírou. Co teda nechápu a to vidím kolem sebe hodně, jsou takové ty uřvané matky, které se ani nesnaží ani nic vysvětlit a hned plácají hlava nehlava - když malý něco provede nebo zlobí, tak ho upozorním, okřiknu jednou, dvakrát a pak plácnu. Je malý neni mu ani dva roky tak určité věci ani neví, že nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
27.6.10 14:25

Jé, tak koukám, že už se to tady s tou sociálkou vyřešilo, že to bylo nedorozumění…

Jinak abych odpověděla na původní dotaz :-)
Myslí si, že časté a příliš bolestivé tresty opravdu následky zanechat mohou…Alevýchovné plácnutí podle mě tak škodlivé není, pokud není na denním pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
27.6.10 14:28
kvaček píše:
Já osobně nevidím nic na občasném plácnutí, když dítě zlobí - ručička zadek, ale s mírou. Co teda nechápu a to vidím kolem sebe hodně, jsou takové ty uřvané matky, které se ani nesnaží ani nic vysvětlit a hned plácají hlava nehlava - když malý něco provede nebo zlobí, tak ho upozorním, okřiknu jednou, dvakrát a pak plácnu. Je malý neni mu ani dva roky tak určité věci ani neví, že nemá.

Jo, tak to taky vídávám :roll: A nechápu…Máma sedí na lavičce, dítě pomalu nehlídá, ale když dělá něco, co by nemělo, tak na to nejdříve koukám, pak zařve a pak teprve vstane a začne řvát ještě více a při tom „mlátí“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.6.10 14:32

hmm tak to je moje švagrová.. byly jsme s ni 10 dní na dovolené děcka běhala u moře, bazénu, a pak když něco tak dolítla a hned dostali - 2 roky,4 roky a takové ty výrazy, zavři hubu, smradi jedni a podbné nevím… ale její věc, ale už mi řekla, že asi moc na maléh nekřičíme a naplácáme.. malý ma 18 měcíců a vařečkou jsem nedala ona jo a už mi říkala, za chvíli budeš uvidíš, takto to vždycky omlouvá, že taky budu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
27.6.10 14:39

Jo, tak takové řeči mě taky točí!„však uvidíš, taky to jednou budeš dělat“, „však ono tě to taky čeká,pak si o tom můžeme popovídat“ atd :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
28.6.10 11:37

hele ja si myslim, ze

1. tezko soudit neci vychovu podle jedne sceny na piskovisti (jako kdyz moje znama o nekom rekla, ze je povrchni, protoze ho jednou slysela mluvit o makeupu)
  2. podle me to je casto o temperamentu maminek a deticek. mam kamaradku, ktera podle me na dite desne jeci - jenze..,. ona je takova, jeci furt, hubu nezavre, mele jak kolovratek, je furt takova nastartovana, vyskakovaci, plna energie..v dobrem ..znate to. a dite je zrovna takove. myslim si, ze zrovna u takove dvojice „maminka - dite“ je to OK.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
29.6.10 14:30

Já myslím, že občas každá maminka plácne dítko, které nechce poslouchat, jde o to, jak moc, pokud je to jen trochu výchovně, tak v tom nic špatného nevidím … někdy se tomu člověk nevyhne …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.13 19:04

ŠIŠLÁNÍ OD NAROZENÍ - NE NE NE

Mažu to…omlouvám se.

Příspěvek upraven 25.01.13 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
25.1.13 19:10

Nic ve zlém, ale zamyslela jsi se někdy nad pravopisem? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Když už ostatním udílíš rady? A taky mám pocit, že pleteš šišlání se zdrobňováním. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
25.1.13 19:14
@Voňavá femme píše:
Maminky, zamysleli jste se někdy nad tím??? Šišlání je hrozné a děti se tím pádem nenaučí mluvit správně. Všechno vnímají a když začínají mluvit opakují ty šišlající nesmysly co do nich rodiče a prarodiče hustí. Nikdy jsem na děti nešišlala a doporučuji všem HLAVNĚ NA DĚTI NEŠIŠLAT.(Tepláčenky, tričenko, mikinka, dupačičky, jogurteček, mlíčenko ap)
Maminky, zamysleli jste se někdy nad tím???

8o 8o 8o 8o 8o Ty voe, co to zase je… 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
K.Black
25.1.13 19:28
@sad 1 píše:
8o 8o 8o 8o 8o Ty voe, co to zase je… 8o 8o 8o

možná amnestie v blázinci :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
25.1.13 19:29

Moje dcera říká občas kočáreček, koníčeček a panenečka, to by tě asi trefilo co :D ale ode mě to nemá…

• Citovat
  • Upravit
28272
25.1.13 20:40
@K.Black píše:
možná amnestie v blázinci :think: :think:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
25.1.13 20:46