Výchova - co je norma?

Anonymní
26.6.10 13:57

Výchova

Ahoj ráda se zeptam na jednu otázku jen by mě opravdu zajimala.Každá maminka si určí jak vychovat své dítě to je pravda že?Znam případ kdy maminka svého ditka (asi rok a pul)potrestavala mlaceni po zadecku,pres rucicku ne ze by ho tyrala to ne ale tak to resila kdyz neco udelal nebo se vztekal…Ja osobne maminka nejsem ale zajimalo by me jestli s toho treba nemuze mit nejake trauma nebo tak neco??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
26.6.10 14:10

A co je pro Tebe tady v té otázce tak ožehavého, že musíš anonymně?

Odpověď na Tvou otázku: „ale zajimalo by me jestli s toho treba nemuze mit nejake trauma nebo tak neco??
Jistěže trauma mít může a pravděpodobně mít bude. Zřejmě se to odrazí v jeho chování v budoucnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.10 14:14

je v tom nejaky problem ze pisi anonymne nebo jak?

• Citovat
  • Upravit
3011
26.6.10 14:15
radúna píše:
Jistěže trauma mít může a pravděpodobně mít bude. Zřejmě se to odrazí v jeho chování v budoucnu.

Přesně tak!!!
Taky mě zaráží proč píšeš anonymně :?:
Fyzické tresty v jakékoli podobě či míře neuznávám a do výchovy dle mě nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
26.6.10 14:16

:nevim: Píšeš, že ty nejsi ta maminka, tak když se tě to netýká, tak nevidím důvod pro anonym :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
26.6.10 14:19

Tak fyzické tresty taky neuznávám, ale v roce a půl má ještě plínu, tak "výchovná " na zadek by trauma být neměla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762

Tak já tedy nevím, taky nejsem zastáncem bití dětí, ale holky občas přes ruku nebo přes zadek taky dostaly.
Když jim něco pětkrát řeknu, včetně toho, že jim vysvětlím, proč to nemají dělat, tak si myslím, že už jiné řešení není.
Klára se teď nechtěla učit do školy a já jak debil vysvětlovala a vysvětlovala, proč jako že se učit musí a její odpovědi, že chce být hloupá a mít pětky mě vytáčely do ruda. Paní psycholožka to uzavřela tak, že za těch sedm let má navysvětlováno až dost a sedmileté dítě prostě nemá rozhodovat o tom, jestli se bude učit nebo ne.
Chvílemi jsem fakt bezradná a občas nějaká přiletí, i když už je to málokdy.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

tak abych to uvedla na pravou miru ta maminka co o ni pisi tak tu ma zalozeny taky ucet a pochipitelne nechci aby me poznala

• Citovat
  • Upravit
1180
26.6.10 14:26

podle mě to dítě ještě moc nechápe, proč je bito, zbytečně se bude akorát bát. Taky jsem někde četla, že taková výchova v dětech vzbuzuje v budoucnu agresivní chování, protože se naučí, že „násilím“ si vynutí, co chtěj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
26.6.10 14:30

Všeho s mírou, sem tam se plácnutí po zadku nevyhne asi žádná z maminek.
Plácá ho často :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.6.10 14:36
Anonymní píše:
tak abych to uvedla na pravou miru ta maminka co o ni pisi tak tu ma zalozeny taky ucet a pochipitelne nechci aby me poznala

Tak to promiň tu poznámku o anonymitě. Měla jsem za to, že někdo založí téma a mne si pak ruce v zákulisí, jak se maminy dokáží pohádat.

A ta mamina je Tvoje známá? Kamarádka? Pokud ano, se jí zeptej, jak moc jí vadí, že má zdravé dítě?
A pokud ji nějak osobně neznáš, tak to někde ohlaš. Já teda nevím kde a jak se taková věc dělá, ale asi na sociálku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.10 14:37

kdyz jsem byla u ni na navteve tak ho placla nekolikrat sice si stoho malej nic nedela.Urcite to del kazdy den.on je takovy zivy dite a nenecha nic bejt ale ja si myslim ze kazdy dite vse musi prozkoumat:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.10 14:41

Ona je kamaradka.to bych ji neudelala ma ho rada ale proste kdyz neco vyvede tak ho placne.nema zadne modriny po telicku ani nic jineho.

• Citovat
  • Upravit
12154
26.6.10 15:29

Tak v tom případě jí zkus naznačit, že se ti to nelíbí, že tělesné tresty nic neřeší. Ale pokud Ti to vadí, tak k ní nechoď. Anebo fakt komentuj to plácání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
26.6.10 15:29

Matějček píše, že v určité věku je nejlepší šoupnout pár na zadeček a vystrčit za dveře. pro dítě nejpochopitelnější a nejpřijatelnější. Každý věk má svá specifika. Jistě by se ditě nemělo zmlátit do modřin a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí