VÝCHOVA

574
9.1.06 12:48

VÝCHOVA

Ahojky,

zajímá mě váš názor. Chtěla bych vědět zda je hodně důležité aby dcera (19m) chodila mezi děti, už teď. Já nemám tu možnost, ale pokud to bude fakt nutné tak budu jezdit i klidně do jiného města do mateřského centra.

Jak je to u vás,trváte na tom, že mezi děti už teď a nebo to stačí ve školce? Já se stýkám jednou za čas s kamarádkou z porodnice a pak s kamarádkou z dětství a ta má tříletou holčičku.

Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1083
9.1.06 13:11

Nazdárek,

já teda nevím jak moc je důležité chodit mezi děti, ale já s dcerkou chodím do MC a řekla bych že nám to prospělo. Valuška začala víc mluvit, slyší co říkají ostatní děti a napodobuje to, před tím moc nemluvila jen tou svojí hatmatilkou. Taky dřív dětem na pískovišti ustupovala a v MC se umí víc pro:,–(it, prostě si hračku urve pro sebe :oops:
Nemoc jsme tam zatím žádnou nechytly, maminky jsou zodpovědné a když jsou děti nemocné nechodí tam.
A taky je to změna, já si odpočinu od Val a Val od maminy :wink:

Takže já v tom vidím jenom samé pozitiva :)

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
9.1.06 13:14

Ahoj Verunko,
zrovna teď říkali v televizi, že dítě do kolektivu nejdřív ve 3 letech.
OVŠEM, myslím, že to bylo z hlediska odloučení od mámy, která se tam ptala na jesle. Jinak se říká, že aspoň do roka by dítko nemělo tolik být v kolektivu kvůli nemocem, že nemoci v prvním roce se to pak nejvíc odrazí později.
Já si ale osobně myslím, že po tom roce je dobré, aby se dítko stýkalo s jinými aspoň občas. Já mám taky jen dvě dobré kamarádky s podobně starými dětmi, ty vídám cca 1× za 14 dní. Jinak mám ještě pár dalších kamarádek, které vídám zřídka.
Teď začínáme chodit 1× týdně do takové jakoby školky (je to program pro děti od 12 do 24 měsíců, poslouchají se tam písničky, cvičí se s mamčama na balónech, je tam herna atd.) Je nás tam 7 dětí s maminkama a Matýskovi se to strašně líbí. Kouká na ostatní děti a hrozně ho to zajímá. Tak už pomalu řeším, jak se zachovat, až se bude hádat o hračky atd.
Ještě chodíme 1× týdně plavat do Juklíku, kde je taky herna a spousta dětí.
Jinak tento týden chci s kamarádkou a její holčičkou zajet na Zličín do Človíčkova http://www.clovickov.cz/, dáme si tam kafčo a uvidíme, jak se tam bude líbit dětem.
Snažím se, aby Matýsek vídal jiné děti a co nejdříve si na ně zvykl.
Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.1.06 13:17

Já si myslím, že je to důležité. Dělám to i pro sebe, že si odpočinu, i když na poslední návštěvě u kamarádky na mě seděly Eliška i Klárka skoro 2 hodiny a když jsme měly jít domů, tak si tam všechny děti začaly teprve hrát. Já mám několik skupinek kamarádek

• moje 3 bývalé kolegyně z práce, se kterýma jsem se v práci skamarádila, z toho 2 mají dvojčata - je to náhoda, a jedna je ještě bezdětná, scházíme se tak jednou či dvakrát za měsíc, protože ta s nejstaršími dvojčaty chodí vypomáhat do práce
  • moje 3 kamarádky z cvičení pro těhotné, scházíme se každé 3 týdny, vždy u jedné z nás¨
  • moje bývalá kolegyně (ale z jiného kasína) a ještě jedna kamarádka, teď tam přivedly i svojí kamarádku a myslím, že se teď bude scházet s námi, scházíme se každé 2 týdny.
    Jak už jsem psala, dělám to i pro sebe, manžel sice podniká v přízemí, ale odejde v šest a přijde v pět, takže kdybych s nima byla pořád sama, tak se zblázním. Pak chodíme i na návštěvy k příbuzným, kde nejsou žádné děti. Přesto jsou holky teď takový stydlivý a to od narození pořád někde s nima jezdím. Asi to bude nějaké období. M.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
9.1.06 13:37

pište, pište, fakt mě to zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
9.1.06 13:46

Ahojda Verunko,
v Březnici není žádné MC?
Já jsem našla tohle http://www.materskacentra.cz/breznice/ , nevím, zda-li stále funguje, ale za optání by to stálo.
Pa
Bodlinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
9.1.06 13:48

Jéé, asi funguje stále, našla jsem tam totiž program i leden 2006.
Tak směle do toho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
9.1.06 14:18

Ahoj Verunko, já si taky myslím, že je to důležité a hlavně děti to mají moc rády. Mám 18ti měsíční holčičku, která kolektivy miluje, má ráda společnost a úplně nejlepší jsou dny, kdy je netrávíme doma. Alžbětka má pak hodně podnětů, dokonce má svou nejoblíbenější kamarádku, na kterou často vzpomíná, když se třeba pár dní nevidí. Pořád říká její jméno a když se pak vidí, jsou úplně radostí bez sebe. A pro tebe by to bylo taky moc fajn, chvíli by jsis odpočinula a mohla třeba pokecat s jinýma maminkama. Já jsem fakt jednoznačně PRO!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.1.06 14:19

Ahoj.

Myslím, že i menší děti patří do kolektivu. Mateřská centra jsou super, zvlášť když tam mají i krátký prográmek pro děti určitého věku - cvičení, masáže tanečky, později divadlo … I když si ještě nehrají spolu, ale jen vedle sebe. Zvyknou si na jiné prostředí, více lidí, najdou tam hračky, které nemají doma… Radimek miluje v MC bazén s kuličkami, houpacího kohouta, velká auta …
Také pro maminku bývá pobyt s jinými maminkami přínosný.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
9.1.06 19:53

Ahoj, starsi dcera se zacla setkavat s ostatnimy detmi az ve skolce cili od 3l, do te doby jen obcas. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
9.1.06 20:20

Ahoj, mala je v kolektivu pravidelne od cca 5 mesicu, kdy plaveme a chodime do cviceni. Je tam velmi spokojena a hlavne si myslim, ze odkouka od ostatnich spoustu veci. Je to proste takove zpestreni, ktere nam vyhovuje. Mimo tuhle aktivitu mame v rodine jeste dve podobne stare deti a s temi se snazime navstevovat. Od roku a pul chceme vyzkouset program Skolicka v nasem babyclubu. Delala jsem tam instruktorku, takze vim, co vsechno to obnasi. Jen to musi zvladnout bez maminky. Uvidime…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.1.06 20:54

Ahoj holky,

můj Vincentek má pozítří rok a miluje kolektiv :lol: . Na plavání ho zajímají nejvíc děti a rád zpívá a tancuje, po svém samozřejmě. :) Jsem z Olomouce. Nevíte, je tu nějáké MC :?:
 Eva

• Citovat
  • Upravit
6545
9.1.06 21:19

Ahoj,
s Bárou jsm od malička jezdila za kamarádkama, co mají prcky. Aby si zvykla. Na děti, na jiné lidi, na kolektiv. Pak jsme začaly chodit plavat. A pohoda.
Ale teprv zhruba teď si s dětma „hraje“ (např. dneska se prala s kamarádkou o vysavač) a jsem ráda. Od mala jsem to tak chtěla a myslím, že to je lepší, protože dítko bude na jiné děti zvyklé a spíš se nestane, že by bylo zakřiknuté a stranilo se či neumělo se dostat do kolektivu (ovšem to není pravidlo!).
Pokud máš možnost, můžeš najít někoho i přes net (emimino, rodina). Takhle jsem našla spoust kamarádů pro Báru já. Nebýt emimina, sedíme doma jak vosy na bonboně a asi si pak i víc lezem na nervy:)
Koneckonců si oddechneš i ty a pokec s jinými maminkami ti taky bude svědčit.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
10.1.06 12:04

Ahoj,
EVELKO- tobě jsem našla toto:
MC SLUNEČNICE OLOMOUC Mlčochova 7, 779 00Olomouc a KLUB MAMINEK NA SÍDLIŠTI KLUBÍČKO DDM Janského 1, 779 00,
bohužel u toho nejsou tel. čísla, ale snad ti to nějak pomůže.
Bodlinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.2.06 22:29

Mateřské centrum v Olomouci

Pro EVU
Mateřské centrum Klubíčko v Olomouci má tyto internetové stránky: www.volny.cz/mc.klubicko

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure