Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, asi to sem tak úplně nepatří, ale ráda bych se vás zeptala, jak jste svým prckům mixovali příkrmy. My máme doma kuchyňský robot a připadá mi, že ty pidiporce, co budu připravovat malému budou royprskané po celé nádobě, tak uvažuju o koupi buď tyčového mixéru, nebo minimixéru. Poraďte mi prosím co by bylo lepší, popřípadě jak to řešite vy. Díky Kitten
Ahoj Kitten,
mixovala jsem tycovym, ale ted uz jenom mackam vidlickou…
je to pracnejsi, doporucila mi to kamaradka kvuli tomu, aby si prcek zvykal i na kousky potravy......a osvedcilo se… nemame s tim promlem, malej ty kosky v puse kouse dasnickama.....nzakuckava se
Takze, pokud mixovat, tak tycovy
Katka
Já jsem malou kojila do 6,5 měsíce a poté jsme začali s příkrmy. Nic jsem ji nemixovala a dávala jen pomačkané vidličkou. První zoubky měla v 7,5 měsících. Ale vím, že dobře se mixuje za pomocí tyčového mixéru.
Ivulka
Ahoj,
já normálně mixuju ve velkým mixéru a není to nijak hrozný. Když tam dělám i třeba jen jeden banán, tak to nevadí. Stejně se to musí celé umýt.
Já s tyčovým mixérem nejsem vůbec spokojená (nebo to s ním neumím
), jelikož mi tam vždycky nechá veliké kousky, ať dělám co dělám. Tyčový používáme jen na jíšku, abychom to nevyndavali z hrnce.
V tom robotu je to vždycky všechno stejně rozblemcané.
Jinak taky už mačkám vidličkou. Nicméně malému kousky moc nejedou, takže když udělám kuřecí maso s rýží, hráškem a mrkví, tak to hodím do mixéru, dvakrát zmáčknu a je to akorát. Zdaleka to není na kaši a ty kousky Matěj spapá.
zlatý tyčový mixer Braun…nic neprská, perfektně to rozmixuje…buď úplně najemno nebo druhým tlačítkem trošku hruběji…Ziza.
Ahojky,
já jsem také nemixovala, také jsem začala rovnou mačkat vidličkou, aby si malý začal zvykat na kousky. V té době mu bylo 6 měsíců a nedělalo mu to naštěstí žádný problém. Mám tyčový mixér a tím občas mixuji některé polévky.
Pa Zuza
Ahoj, já jsem si koupila od Brauna Babyset, je to úžasná věc, nikde nic nestříká a v pohodě rozmíchám metličkou i kaši ve flaštičce.
Vřele doporučuji.
http://www.obchodni-dum.cz/…modry/38449/
Krásný den! Ája
Ahojky, používala jsem ponornej mixér, ale asi jen 3krát. Pak jsem hned mačkala. Vřele doporučuji, protože pak bývá problém po dlouho mixovaném přejít na mačkané. Teď mixuju jen kukuřici kvůli šlupkám a přimíchám do jídla.
Ja jsem toho udelala vic, rozmixovala normanim robotem a cast zamrazila
Ahoj.
Radimek byl na příkrmech od 4 měsíce. Výborný je tyčový mixér, od 7-8 měsíce jsme začali mačkat vidličkou.
Beruška
Zdravím!
Dovoluji si oživit diskuzi. Prosím zkušenější maminky o radu. Dcerce dělám příkrmy, aby to měla na 3 dny dopředu, jeden den má čerstvé a dva dny z lednice to samé. Radši bych jí ale dělala každý den čerstvé, jenže ty pidiporcičky mi mixér nevezme a spíš jsou to velké kusy, než kašička, proto jsem nucena toho dělat trochu víc, aby mi to mixér dobře rozmixoval. Dělám to tyčovým mixérem. Á propós - jak, nebo čím mixovat tak malé množství, aby to bylo kvalitně kašovité? Jde to vůbec?
Děkuji moc za rady a přeji hezký nadcházející večer ![]()