Rastlinný olej - odkedy?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
8.1.06 15:09

Rastlinný olej - odkedy?

Ahoj maminky,
práve sme začali s prvými príkrmami a aj napriek tomu, že som posledné týždne preštudovala ohľadom stravy bábetiek v prvom roku toho veľa, otázok je stále dosť. Teraz ma napríklad zaujíma odkedy ste začali pridávať svojim ratolestiam do polievočiek (a iných papaničiek) rastlinný olej. V odbornej literatúre som sa dočítala, že až od 10. mesiaca (denne 1 lyžičku), ale v takmer každom recepte vhodnom pre dieťatko od ukončeného 6 mesiaca sa uvádza, že možno pridať lyžičku až dve rastlinného oleja. Tak naozaj neviem, mám čakať až do tých 10 mesiacov? Čo vy na to? Ďakujem,
Adrika. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.1.06 16:39

Ahoj,
nám dětská doktorka řekla, že mám hned od začátku příkrmů dávat do jidélka tak kapku až dvě rostlinného (nejlépe však olivového) oleje. Je to pro využití vitamínů A, D, E, K, které jsou rozpustné v tuku a ne ve vodě.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.1.06 18:45

Olej se přidává do zeleninových pokrmů od počátku příkrmů kvůli vitaminům rozpustným v tucích. Ideální je panenský olivový či slunečnicový olej v množství pár kapek. Dobrou chuť!

Zuzana

• Citovat
  • Upravit
1468
8.1.06 19:39

Ahoj.

Také jsem dostala instrukce od dr. a přidávala olej už do prvních příkrmů. Nejvhodnější je prý oleje střídat a hlavně se vyvarovat těch, které obsahují geneticky modifikované plodiny.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky