mikrovlnka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
7.1.06 22:44

mikrovlnka

Ahojky maminy,
tak mě napadlo, co říkáte o ohřevu příkrmů v mikrovlnce. Slyšela jsem spoustu názorů na mikrovlné záření. Někdo říká, že neškodí, používá se prý ve zdravotnictví ( na to že jsem zdr.sestra, tak nevím kde a za jakých okolností, ale nemůžeme vědět všechno :) ) a jiní tvrdí, že ničí vitaminy obsažené v jídle. Malé je skoro 5 a půl měsíce a máme podle doktorky začít pomalu s příkrmem. Kojím plně. :P

Ještě mě zajímá, zda-li máte zkšenosti s umělými miskami na teplé jídlo. Dostali jsme totiž misky a hrneček se savičkou od firmy NOEMI, nevím jestli mají atest. Výrobky této firmy jsem již viděla na trhu, ale je pravda, že pouze v hypermarkertech jinde jsem na ně nenerazila nebo si třeba nevšimla. Na mističce je napsáno, že je ji možmo použít do mikrovlnky (až 140 stupňů ). Poraďte prosím.

Díky Tereza s Kristýnkou :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
7.1.06 23:16

Už to tadu někde bylo. V mikrovlnce by se nemělo v žádném případě ohřívat mlíko, ničí se tím všechny živiny ( je to napsané i v návodu na použití odsávačky MM AVENT ISIS ). Kamarád tvrdí, že ohřevem při rozkmitání částic vzniká chaotická energie, která nám dělá chaos při zažívání :? . Ty částice se prý nějak roztrhají a tím už neobsahují ty potřebné živiny. Takže já teda pro mimi v mikrovln. nic neohřívám. Příkrmy mám v hrnu, ten strčím do horké vody a za chvíli je to ohřáté a v teplém porcelánovém hrnku to vydrží docela dlouho .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.1.06 23:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
7.1.06 23:25

Takato diskusia tu uz prebehla a vascine ludi mikrovlnka nevadila.
ja suhlasim s Madlen a malemu nic v mikrovlnke neohrievam.
Spravila som to len 2× kedy sa inak nedalo. Nerobi mi problem, chvilu pred tym, ked ocakavam, ze sa zobudi zohriat vodu v kanvici a supnut to do vodneho kupela.
S tou firmou nemam skusenost, ja som kupila misky z pohariky v ikei, boli strasne lacne (su vo farbe duhy) a je to akurat na tie jeho mini jedielka.
Prajem aby mimiskovi chutilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.1.06 23:29

Holky,
nejde o to, že bych neměla čas na ohřívání ve vodě, raději ve vodě než v mikrovlnce, chci samozřejmě to nej pro mimíska, jen mě zajímá názor a ty mističky.

Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
7.1.06 23:49

ahoj, nevim presne jak je to s ohrivanim v mikrovlnce, ale obcas by to snad vadit nemelo… akorat jsem nekde cetla, ze i kdyz jsou ty misky urceny do mikrovlnky, tak se z toho nejaky latky uvolnujou… takze ,kdyz uz ohrivat, tak v porcelanu nebo ve skle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
7.1.06 23:58

Ahoj,

já bych se mikrovlnky nebála, byla jsem s malým v nemocnici v Mostě, když mu bylo 6 dní a protože jsem nekojila, sestřičky nám nosily předem připravený Sunar z ledničky a pokaždé ho ohřívaly v mikrovlnce.

Verča a Kubík (2 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
8.1.06 09:09

Ján jsem co se mikrovlnek týče poučena náležitě manželem, jelikož on je jejich zapřisáhlým nepřítelem.:) je to přesně jak tu někdo psal-to záření nějakým způsobem zpřetrhá chem. vazby v jídle a jídlo se tím znehodnocujena ztrácí výživnou hodnotu.
Mikrovlnku teda nemáme a vše ohřívám ve vodní lázni, čajík mám uchovaný v termosce.

Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
8.1.06 09:45

Já bych se mikrovlnky nebála taky. Většina z vás má nějaký neopodstatněný dojem, že je to něco špatného, ale proč, to už neví..
Jde o to, že mikrovlnka vlivem záření rozkmitá molekuly toho ohřívaného pokrmu a jak známo, vlivem pohybu vznikne teplo, tím se ten pokrm ohřeje. Je nutné nechat pokrm ještě tak 5 min. dojít, to aby se ty molekuly ustálily, v opačném případě pracují ještě v žaludku :? .
Tento princip je popsaný v každém návodu k použití tak čtěte ať nemáte strach z nepoznaného.
Nicméně ohřívání ve vodní lázni je šetrnější, ale každopádně jakýmkoliv způsobem dosaženou vysokou teplotou se ničí vitamíny a minerály obsažené v pokrmu. (příklad který zná asi každá z nás- ohřívaný špenát).

Takže všeho s mírou :D
Papa Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
8.1.06 09:59

Sebasty: a co se stane pokud ohrate jidlo v mikrovlnce rovnou konzumujem :?:

Jinak sem se snazila najit starsi diskusi o tomdle a nezadarilo se mi. Takze ja vse ohrivam v mikrovlnce, a plastove misticky mame taky a jidlo v nich taky ohreju v mikrovlnce. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
8.1.06 10:17

Já myslím, že to pracuje v tom žaludku a zpracuje to i ten žaludeční obsah…
No, je pravda, že to asi nebude to pravé ořechové, ale v dnešní civilizaci…to bychom se museli odstěhovat mezi indiány nebo do pralesa a žít čistě ekologicky :lol: přeháním, ale stejně - všeho s mírou.

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
8.1.06 10:57

Tak nevim, o mikrovlnkach uz se toho napsalo tolik. Podle me, kdyby to bylo skodlive pro deti, tak v navodu bude muset byt varovani od vyrobce nebo tam alespon bude, pouze pro deti od 3 let, jako je to na vetsine hrcek. A kdyby snad mikrovlnky byli nebezpecne, tak je nebudou vyrabet renomovane znacky.

Ja od zacatku ohrivam vsechno v mikrovlnce, uz jsem to prestala resit, protoze bych se asi jinak zblaznila. Dceri z toho jidla nikdy nic nebylo a ani nevypada, ze by ji chybeli vitaminy. Tolik muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
8.1.06 17:39

Řekla bych to asi takhle: vyloženě škodlivý to nebude ale lepší je klasický ohřev ve vodní lázni. Tam se nezničí žádné živiny. Co se týče porodnice, tak sestrám je úplně fuk, jak to ohřejou, hlavně že to je rychle. Nehledě na to, že tam stejně asi nic jinýho nemají. Stačilo mi, když jsem viděla, kolik mýdla lila sestra na koupání do vody, To bylo pěny 8O . Vždyť ta miminka nejsou přece špinavá, a hned tolik chemie :?: Vzor z porodnice bych si nebrala :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
8.1.06 18:02

Ahoj, já mimčo čekám, ale v čem mám jasno, že mikrovlnku rozhodně ne …
Nebudu používat takový ty řeči, jakože je to proti přírodě a tak, ale hodně mě ovlivnila studie kterou jsem kdysi viděla, kde měly dvě skupiny dětí, jedny odmalička jedli jídla ohřívaná z mikrovlnky a druzí „přírodní“.
Ta první skupina sice rostla včecho ok, ale o dost procent víc trpěli na nemoci a infekce a celkově byli „neduživější“. Nemoci se nám nevyhnou, ale jestli mohu jenom pár nemocem předejít takto, mileráda to udělám.
Koneckonců, obešli jsme se bez mikrovlnky celých mých 28 let, tak proč ne nadále … :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.1.06 18:24

Mlíko (MM) jsem dřív ohřívala ve vodní lázni. Jak se začalo s příkrmama, od počátku to ohřívám v mikrovlnce. Na nejnižší výkon a pomalu. I tak to pak většinou chvilku stojí, aby to dostalo správnou teplotu.
Kdybych mikrovlnku neměla, kvůli tomuhle ji nekoupim, ale když jí máme…Taky myslím, že kdyby to bylo škodlivé, muselo by tam být upozornění.
Jinak malá má porcélánovou mističku nebo jednu obyčejnou plastovou.

Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky