Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá má po hlavičce malé puntíčky, myslím si, že jsou to potníčky. Dá se toho nějak zbavit? Děkuju
Nemusí to být potničky, ale to kojenecké akné. Na všechny „ošklivosti“ se mi osvědčil slunečnicový olejíček z lékárny (radili nám ho už v porodnici). Vždycky, když se malý něco někde objeví, tak to tím namažu a vždycky to zatím zmizelo. Že má potničky, jsem si myslela v porodnici (bylo děsný vedro), tak jsem jí rozbalila, malá se podchladila, sestra mě seřvala, že to nejsou potničky. Zkusila bych ten olejíček, nijak neuškodí a většinou pomůže. (může být i olivový, prodává se v lékárně asi za 50 korun) Ivča_K
Ahoj,
jestli jsou to potničky, tak já poctivě mazala slunečnicovým olejem a zabíralo to. Pouze na obličej nám doktorka předepsala mast, říkala, že na obličej by olejíček neměl přijít a mastičkou jsme se potničků zbavili. Malej je měl hrozně jen na obličeji, po těle sem tam, ale když jsou na hlavičce - no nevím, navštívila bych doktorku, při nejmenším budeš mít jistotu že to není nějaká vyrážka. Hodně zdravíčka tobě i Lucince. ![]()
pa Jeny a Honzík 5m
Dík, zkusím to. Taky jsem už přemýšlela, jestli to není alergická reakce, radši se optám i doktorky. Tak ještě jednou díky a pa.
Nám se udělaly potničky asi na 5-ti týdnech. Osvědčila se nám na to mastička, která se dělá v lékárně a jmenuje se HOLTOVA MAST. I později, kdykoliv jsme měli někde trochu vyrážku, tak zabrala a do pár dnů bylo po vyrážce.
Lenka
Ahojky, náš Maťulka se asi ve 4 týdnech taky hodně osypal na pusině, taky jsem myslela, že jsou to potničky, ale u doktorky jsme pak zjistili, že má hodně mých hormonů a proto ta vyrážka. Předepsala nám mastičku a ta zabrala
Taky bych raději doporučila návštvěvu u doktorky, kdo se má v těch vyrážkách vyznat
Tak hodně zdravíčka.
Ahoj,
ná? brouček má osypanej celej obličejík a paní doktorka řekla, ?e jsou to mazové ?lázky, ?e to nic není a ?e to samo zmizí. Ale napsala nám taky Holtovu mast. Zkou?ela jsem to mazat a snad nebudu vypadat, ?e jsem cimprlína, ale ten smrad je fakt ?ílenej
. Nemáte někdo nějaký jiný tip?
Díky, Klára
Máš pravdu, Holtova mastička šíleně smrdí. Ale zase má super účinky. A radši vydržím trochu zápachu něž patlat malému na obličej nějaké hormony. Paní doktorka nám totiž doporučovala mast s kortikoidy. Tak to fakt teda nechci. Záleží na každém, co je pro něj přednější.
Lenka
Ahojky,
my jsme tuto vyrážku jen promazávali mastičkou LinolaFett , kterou používám i když se Pavlíkovi objeví třeba na obličejíku nebo někde na tělíčku suché místo. Je to naprosto bez kortikoidů, se kterými mám jako ekzematik své zkušenosti ![]()
Ahojte maminy,
nasej Linde sa tiez vyhadzuju uz asi tyzden cervene vyrazky, ktore asi po dvoch dnoch stratia farbu a ostava po nich krupicka telovej farby. Su to tiez potnicky ? Skusala som repik, ale nemam pocit, ze by pomahal. Svrbia, alebo inak zneprijemnuju potnicky zivot mimiskom ?
Dik za rady.
Miri