Potníčky na hlavičce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
72
7.1.06 19:33

Potníčky

Malá má po hlavičce malé puntíčky, myslím si, že jsou to potníčky. Dá se toho nějak zbavit? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
7.1.06 19:38

Nemusí to být potničky, ale to kojenecké akné. Na všechny „ošklivosti“ se mi osvědčil slunečnicový olejíček z lékárny (radili nám ho už v porodnici). Vždycky, když se malý něco někde objeví, tak to tím namažu a vždycky to zatím zmizelo. Že má potničky, jsem si myslela v porodnici (bylo děsný vedro), tak jsem jí rozbalila, malá se podchladila, sestra mě seřvala, že to nejsou potničky. Zkusila bych ten olejíček, nijak neuškodí a většinou pomůže. (může být i olivový, prodává se v lékárně asi za 50 korun) Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
7.1.06 20:12

Ahoj,
jestli jsou to potničky, tak já poctivě mazala slunečnicovým olejem a zabíralo to. Pouze na obličej nám doktorka předepsala mast, říkala, že na obličej by olejíček neměl přijít a mastičkou jsme se potničků zbavili. Malej je měl hrozně jen na obličeji, po těle sem tam, ale když jsou na hlavičce - no nevím, navštívila bych doktorku, při nejmenším budeš mít jistotu že to není nějaká vyrážka. Hodně zdravíčka tobě i Lucince. :D
pa Jeny a Honzík 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
8.1.06 00:01

Dík, zkusím to. Taky jsem už přemýšlela, jestli to není alergická reakce, radši se optám i doktorky. Tak ještě jednou díky a pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
8.1.06 11:21

Nám se udělaly potničky asi na 5-ti týdnech. Osvědčila se nám na to mastička, která se dělá v lékárně a jmenuje se HOLTOVA MAST. I později, kdykoliv jsme měli někde trochu vyrážku, tak zabrala a do pár dnů bylo po vyrážce.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
8.1.06 11:40

Ahojky, náš Maťulka se asi ve 4 týdnech taky hodně osypal na pusině, taky jsem myslela, že jsou to potničky, ale u doktorky jsme pak zjistili, že má hodně mých hormonů a proto ta vyrážka. Předepsala nám mastičku a ta zabrala :-) Taky bych raději doporučila návštvěvu u doktorky, kdo se má v těch vyrážkách vyznat :-)) Tak hodně zdravíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
8.1.06 12:30

Ahoj,
ná? brouček má osypanej celej obličejík a paní doktorka řekla, ?e jsou to mazové ?lázky, ?e to nic není a ?e to samo zmizí. Ale napsala nám taky Holtovu mast. Zkou?ela jsem to mazat a snad nebudu vypadat, ?e jsem cimprlína, ale ten smrad je fakt ?ílenej :roll: . Nemáte někdo nějaký jiný tip?
Díky, Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
8.1.06 15:08

Máš pravdu, Holtova mastička šíleně smrdí. Ale zase má super účinky. A radši vydržím trochu zápachu něž patlat malému na obličej nějaké hormony. Paní doktorka nám totiž doporučovala mast s kortikoidy. Tak to fakt teda nechci. Záleží na každém, co je pro něj přednější.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.06 15:37

Ahojky,

my jsme tuto vyrážku jen promazávali mastičkou LinolaFett , kterou používám i když se Pavlíkovi objeví třeba na obličejíku nebo někde na tělíčku suché místo. Je to naprosto bez kortikoidů, se kterými mám jako ekzematik své zkušenosti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
9.1.06 03:40

Ahojte maminy,

nasej Linde sa tiez vyhadzuju uz asi tyzden cervene vyrazky, ktore asi po dvoch dnoch stratia farbu a ostava po nich krupicka telovej farby. Su to tiez potnicky ? Skusala som repik, ale nemam pocit, ze by pomahal. Svrbia, alebo inak zneprijemnuju potnicky zivot mimiskom ?

Dik za rady.

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí