Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám téměř 10 měsíční holčičiku a do 6,5 měsíce byla plně kojena. Nyní už nekojím a pije UM hypoalergení z lahvičky se savičkou. Od kdy by si asi tak mohla tu lahvičku držet sama?
I když jsem kojila, kolem 6měsíce jsem začínala podávat vodu v malé lahvičce od Aventu. Učila jsem Báru od začátku, aby si jí přidržovala. Nejdřív jsem jí držela flašku já a ona se jen držela, postupně si jí začala držet sama - zkoušela jsem pouštět. Nejdřív pila vleže, později (kdy přesně nevím) začala v sedě i ve stoje. Nakonec je drží i bez držáčku, kolem roka začala držet dobře i větší lahve.
Teď trénuje držení flašky 0,75l Rajec, která se jí moc líbí (nekapací), ale to máte ještě čas:)
Podporovala bych v tom, ale smaozřejmá je zkraje pomoc a je jasný, že lehčí flašku udrží lépe. některým dětem naopak držáčky vyhovují.
Gabča a Bára
Ivulko,
první dcerka byla na UM od 4 měsíců,pila z lahvičky,ale byla lenoška a nechala se krmit určitě do roka.Pak to nějak přišlo samo a konečně začala lahvičku držet sama.Takže vydrž,ona se to tvoje princezna taky naučí ![]()
hihi delfinek byl lenoch, flasku si zacal drzet az tak v 15.mesicich
, ale pak uz dobry ![]()
market a delfinek
Dcera ma 13m a jeste si lahvicku nedrzi. Muj 10 m bratranec uz to zvlada…
Terik
hojky
myslím že se to odvíjí od pohodlnosti dítěte… myslela jsem že M si držet lahvičku neumí, ale uměl cca od8,5 m - koupila jsem mu uši aby mu neklouzala a pije docela dobře sám - ale jen když chce a jen když je láhev plnější - protože pak to nenakloní a jen saje a nic neteče - tak se naštve a pádí dál…
Tak zkoušejte zkoušejte - u nás stejně pijeme z nekapacího hrnečku, takže i 260tka sunaru je vyžahnutá do minuty, tak mi nevadí když mu flašku držím.o))
Ahoj,
malej pije sám z nekapajícího s ouškama, jen nedokáže domyslet takové věci jako, že se nedá pít když se klečí nad hrníčkem, takže stejně potřebuje drobnou asistenci. Jinak jsme na UM, flašku nejdřív ignoroval, pak po ní začal chmatat a teď už si jí drží oběma rukama a jí občas zkouším pustit co se bude dít. Je ale ještě docela nešikovný, takže úplně sím by to nezvládnul. Takže tak to máme my v 8 měsících a kousku.
Mějte se,
Věrka
Ahojky, moje dcera byla kojená do konce 8 měsíce (do té doby nedostávala ani čajíček, takže žádnou lahvičku). V 9 m dostala lahvičku poprvé do ruky a druhý nebo třetí den už si ji držela sama a pila. Taktéž to měl kamarádky chlapeček, ten začal o měsíc dříve ještě.
Alena
Ahoj.
Radimek zvládl malou sklečenou lahvičku s čajem držet sám v 9 měsících ( s lahvičkami je od narození), velkou plnou kaše o něco později.
Beruška
Davídek se naučil pít z lahve sám už okolo 6 měsíce.Je určitě dobré koupit lahvičku s ušima,malinkou a lehkou,než se to naučí.Protože ji dítko lépe drží.Ale určitě záleží na pohodlnosti dítka.Když se mu prostě nechce,tak ho nedonutíš.
Markéta
Ahojky,
Berunce je cca 9,5 měsíce a začala si držet hrníček…no teď když si to uvědomuju, tak skoro hned poté, co ho „akceptovala“… , což trvalo cca měsíc? Asi tak…absolutně dává přednost koju, takže to byl boj boj a boj. Jednou se začala vztekat, když jsem jí to dávala k pusince a šmatala po tom, tak jsem jí to strčila v sedě mezi nožičky, ona si to čapla a pila…sama jsem koukala. Samozřejmě jí to musím nutit, ale kolikrát si to vezme sama. Máme hrníček od Aventu.
papa VABE - veronika Adámek a Berunka Ema