Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mam Terezku 12.1 ji bude pul roku..chtela jsem se zeptat..co dal?Kojim jeste,ale mleko ji uz nestaci a take uz 2 zuby a pekne kouse a tak jsem se chtela zeptat co dal.Jaky sunar je nejlepsi?Nebo ji mam delat kasicky?Do ted je plne kojena a tak si myslim,ze asi zacit hned s prikrmama je brzo…a ze bych mela postupne,chvilku asi potrva,nez ji naucim na jídlo jako takove..co mam delat do te doby?Jake mate zkusenosti se sunarama?Ktery je nejlepsi pro to mimi?A jak mam postupne najet na prikrmy?Zatim do vseho jen namacim dudlik,aby ochutnala…ale nejak se mi to zatim nedari..Nic ji zatim nejak nechutna..Nebo misto sunaru kasicku?Koukala jsem ze delaji ochucene…nebo jen krupicku?dekuji Janina a Terezka
Ahojky Jani,
my jsme začali s příkrmama postupně, taky zhruba v tomto věku
. Jako první jsem dala ochutnat (před poledním kojo) lahvičku HAMI první lžička mrkev (ale žádné zázraky nečekej) tehdy snědl tak 1-2 lžičky a v pusině vůbec nevěděl co s tím
, takhle jsme to zkusili asi 3 dny po sobě, pak zase nic, protože bylo vidět,že mu to moc nejede. Tak jsem zkusila hooodně řídkou kaši (před večerním kojo), ze začátku jen rýžovou bez příchuti, tak ta šmakovala
. Pak se ještě dorazil kojo. No a takhle postupně se přidávalo víc a víc lžiček a ubíralo kojo, najednou je z toho otesánek
.
Doporučuju důkladně si pročíst všechno o zavádění příkrmů, vyplatí se ti to v budoucnu na zdraví mimíska ![]()
Papa Iva
Ahoj Jani,
koukni se k nám do deníčku na Květňátka 2005, tam to probíráme horem dolem
My jsme zkusili s Kačenkou začít v 6 měsících kaší na noc a pěkně jsme si naběhli. Kačka brečela a kroutila se celou noc. Tak jsme to vzali pěkně postupně. Nejdřív první lžičku k obědu (mrkev) a dokojit. Za pár dní brokolici a potom už i kombinace mrkev+brambor, brokolice+brambor bez kojení. Za cca. 10 dní jsem přidala odpolední svačinku - ovoce (jablka) a úplně stejně - pár lžiček jablíčka a dokojit. Večerní kaše jsme nechali až na později a místo nich dávám 180ml pokračovacího mléka Hipp (Sunar mi malá odmítla). Takže teď, skoro v 8 měsících máme jídelníček:
9:00 snídaně - kojo
11:30 oběd - masozeleninový příkrm cca. 200ml
15:00 kojo
16:30 svačina - ovoce, ovoce+bílý jogurt, nemléčná kaše+ovoce 150ml
20:00 večeře - 180ml Hipp mléka
21:00 kojo před spaním
Musím říct, že konečně, po 3 měsících bojů usíná spokojená a bez křiku. V noci ještě kojím kolem 4:00 a 7:00.
Přeji bezproblémové papání a ať Terezce chutná! ![]()
Terka a Kačka z květňátek
Zatim aspon takle dekuji a chtela jsem se zeptat..co je lepsi Hamilon,nutrilo,sunar..je hodne vyrobku,tak jsem se chtela zeptat..s cim mate zkusenosti…a jak to ty deti snaseji..a tak…dekuji.Janina a Terezka
No ahoj,
ale když dosud plně kojíš tak je podle mě zbytečné začínat s UM, zvlášť když má tvoje malá akorát tak čas začít s příkrmama..Mojí malé přestalo mlíčko stačit v 5m, tak jsme začali přikrmovat kaší a zeleninkou, ale UM jsem nedala a nedávám doteď, jen odměrku do večerní kaše (míchám si ji sama z kaší ze zdr. výživy, ty hotové mi připadají moc sladké). Stále teda kojím, i když jen ráno, odpol. a něco v noci. Být tebou tak s UM začnu až se budeš chystat odstavovat.
Toť můj názor. Jinak diskuzí na téma začátek příkrmů tu už proběhlo více tak zkus zapátrat.
Klaris
My jsme nejdříve kupovali Nutrilon 1 premium,to byl od narození,protože jsem nekojila,jen asi měsíc,potom od ukončeného 4 měsíce jsem dávala Nutrilon 2 follow on,tan je taky moc dobrý i když pměrně drahý,stojí 260korun 900gramů.tak jsme si skusily koupit Hamilom 2 za 150 kč a je dobrý,malá je v pohodě.O Sunaru se říká že mimi hodně přibírá.
Ahojky!
TAk já jsem musela přestat kojit, protože mě Verunka kousala a bradavky jsem měla do krve rozkousané.
Koupila jsem sunar a Verunka přibírá normálně.Myslela jsem, že ho chtít nebude a bude chtít jen mé MM. Ale velice rychle přijala sunar. Navíc je sladší než nutrillon
V sedmi měsících má 6,5kg. Roste spíš do dělky než do šířky ![]()
Lilinka