Kolik tekutin v 9 měsících?

261
7.1.06 10:40

Kolik tekutin v 9 měsících?

Holky,
kolik tekutin by mělo vypít devítiměsíční dítě denně?
Ondřík se kojí 2× za noc, pak ráno v deset, a pak až večer v 18,00. Mezitím mu dávám čaj,ale vypije max.150ml.
Není to málo? Pokud ano,jak to poznám?
Děkuju vám moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1428
7.1.06 10:49

Ahoj Nicky,

kolik přesně tekutin má takto staré dítě Ti neporadím, ale jak poznáš, že pije dost - jednoduše - podle počuraných plen.
Já jsem se doktorky na to samé ptala v 10-ti měsících na prohlídce a řekla mi, že je to individuální, že taky záleží, kolik si vezme z mléka (což nevím :( ). Malý se konečně rozpil až teď, ale taky myslím, že to ještě není to pravé ořechové. Vždy, když papá, tak mu na stolečku nechám hrneček s čajem, to vypije nejvíc, jinak mu nabízím čaj např. po spaní nebo při návratu z procházky.

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
7.1.06 11:52

Ahoj,
podle nasi pediatricky by melo decko vypit na 1kg váhy 1dl tekutiny za den, takze treba u 8kiloveho ditete by to bylo 8dl. Pocita se do toho i kojeni a veskere tekutiny, ktere behem dne vypije nebo sni (polevka a pod.)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.1.06 12:11

My jsme na tom zhruba podobně. Kojíme v noci , ráno před vstáváním , večer před usnutím a přes den jak kdy, většinou před spaním(usíná u prsu). No a jinak vypije za celý den 1 hrníček Avent, většinou ne úplně celý, takový ten se zelenou hubičkou, to je tak asi 2 dcl.(není tam stupnice).Ale myslím si , že když se ještě kojí , tak mu to stačí. Naše doktorka mi zase říkala, že až do 9. měsíce stačí tekutiny jen z kojení.Já bych to zatím nehrotila.On si řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
7.1.06 12:50

Ahoj, tak to já z malé začínám být trochu zoufalá - ještě sice kojím - ráno, odpolední sváča, + asi 2× v noci ale to spíš symbolicky. Jiné tekutiny ale do ní téměř nemůžu dostat. Z flašky pít nechce i když umí, totéž z hrnku z hubičkou (ale z toho snad ani neumí, jen si s ním hraje, s flaškou taky). Jediné jak od ní dostanu aspoň 10-20ml je nalít čaj nebo vodu z našeho hrnku přímo do pusiny. Ale i tak půlka skončí na tričku..říkám si že kdyby měla žízeń tak se napije..Ale nemáte nějaký fígl jak ji naučit pít? podotýkám že ji nazujme chuťově nic, ani když je to sladké..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 17:36

tekutiny

Klaris píše:
Ahoj, tak to já z malé začínám být trochu zoufalá - ještě sice kojím - ráno, odpolední sváča, + asi 2× v noci ale to spíš symbolicky. Jiné tekutiny ale do ní téměř nemůžu dostat. Z flašky pít nechce i když umí, totéž z hrnku z hubičkou (ale z toho snad ani neumí, jen si s ním hraje, s flaškou taky). Jediné jak od ní dostanu aspoň 10-20ml je nalít čaj nebo vodu z našeho hrnku přímo do pusiny. Ale i tak půlka skončí na tričku..říkám si že kdyby měla žízeń tak se napije..Ale nemáte nějaký fígl jak ji naučit pít? podotýkám že ji nazujme chuťově nic, ani když je to sladké..
 Klaris

Ahoj Klaris mě se osvědčilo cucátko od vody rajec.Pití z něj nevyteče, dítě z něj saje jak z prsu a navíc se dá našroubovat na jakokoukoli pet lahev(od Jupika,…)

• Citovat
  • Upravit
20296
28.2.11 18:48

Mám opačnej problém, teda jestli je to problém…Darek vypije určitě víc jak jeden litr denně, klidně i dva…je to problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
28.2.11 19:43

Mně taky nechce pít z žádného hrníčku, jen kouše tu hubičku, když náhodou nasaje, tak už to nechce, tak mu to dávám po lžičkách, to pak neodmítne. Ale pořád zkouším a snad se chytne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.2.11 19:46
RyBANA píše:
Mám opačnej problém, teda jestli je to problém…Darek vypije určitě víc jak jeden litr denně, klidně i dva…je to problém?

Vím, že přemíra pití je zátěž na ledviny, ale v jaké míře u tak malých dětí, netuším :think: My zase máme doma opak :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
28.2.11 21:40
RyBANA píše:

Nechci tě nějak strašit. Ale přečti si tohle http://www.solen.cz/…04/03/16.pdf

Nejde jenom o ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí