Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamči,
naše malá (2 týdny) začala zhruba před 5 dny před a po nočním kojení jakoby chrochtat a funivě dýchat. Dělá to převážně v noci cca 10 min. před probuzením a pak i 20 min. po kojení. Jsou to dost hlasité zvuky. Už jsme navštívili i doktora a bylo nám řečeno, že je v pořádku a dělá to mlíko, které se vrací, jelikož pije hltavě. Postýlku jsme už taky upravili, aby měla výš hlavičku.
Je mě ji pořád líto, už nevím, co bych udělala, aby to bylo lepší.
Máte s tím některá zkušenost ?
Díky moc za rady.
Ha
Ha,
naše malá zase pořád polykala, jako by se dávila, taky po koju, někdy i mezi, dr. to nijak neřešila, prý nic neshledává, ale trápilo ji to dlouho, snad až do 3m. Mně též připadalo, že se jí mlíčko vrací a navíc ji asi zahleňuje, nebo co, dost mi to nahánělo strach, občas nemohla úplně popadanout dech, ale dr. fakt nepovažovala za důležité se tím zabývat, samo to pak přešlo. Moc jsem neporadila, že?? U takového malinkého miminečka se člověk bojí dvojnásob, to znám. Jen u vás mě zaráží, že to dělá i před kojem, po by to opravdu mohlo být hltavým pitím a námahou při tom, jenže před?? Snad to stejně jakou nás odezní.
sanynka
Ahojda Ha
mne to zacal Honzik delat taky asi ve 4tydnech, ale hlavne pri kojeni. Pije hltave, nakojino mam za par minut. Navic casto blinka, asi nema dovyvinutou zaklopku. Mel rymu takze si myslim ze to je kombinace rymy a hltani. Ted uz sice rymu nema ale prasatko pri kojeni dela stale ![]()