Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky.
Nemáte někdo nějaký tip kam v létě na dovču k moři s mimčem, kterému bude 15 měsíců? Je jedno jestli autem nebo letadlem. Jen by asi bylo dobrý, aby tam byla písčitá pláž.
Prosím napište vaše zkušenosti.
Díky Lenka
AHoj,
koncem léta jsme byli v Chorvatsku na ostrově Rab, město Lopar. Je tam písčitá pláž a dost velká. Jdeš do moře a 100m to máš stále po kolena. Pro dospělí asi žádný vzrůšo, ale pro děti naprosto ideální. Celodenní patlání se v písku je baví nejvíc. Staršímu synovi byly 2 roky a mladší dceři 5m. Jeli jsme na noc, cestou tam jsme měli dvoudenní pauzu ve Vídni u švagrové. Zvládaly to v pohodě (jen při zpáteční cestě syn několikrát zvracel, dali jsme mu „chytře“ na noc mlíko, pak cesta atd…)
POkud Váš špuntík spí v kočárku, v blízkosti se dalo i dobře najíst, ale ani apartmány nejsou daleko…a jsou všude… Příroda za „vesnicí“ byla nádherná…Takže jsme nemuseli jenom ležet u moře. Ale určitě bych tam jela až v září, to už tam není tolik lidí..
Jestli budeš chtít někdy kontakt, není problém.
Theo
Ahojky,
tak my se chystáme do Turecka, letovisko Antalya-Kleopatřina pláž. Je to prý nejhezčí pláž z Antalye s pozvolným vstupem. Malýmu bude v září 1 a půl. Byla tam moje kamarádka se 6měs.holčičkou a moc si to chválila. Zaplatili jsme to do konce roku a dostali jsme slevu 20%, teď dávají jen 15% do 28.2. Dítě je úplně zdarma. Jo a let trvá cca 2 hod. a 20min. a cesta do letoviska cca 2hodiny (to se mi moc nezamlouvalo). Šťastný výběr
Jana
Ahoj Theo,
mohla bys mi, prosim, rict neco blizsiho o tom miste. Ja nasla na netu nejaky apatrman SINDI v Loparu, v blizkosti je pry jakasi nejznamejsi plaz pro deti Rajska plaža. Je to ta „vase“? Male bude v lete 15 mesicu, tak neco podobneho hledame.
Diky moc, Anik
Theo píše:
AHoj,
koncem léta jsme byli v Chorvatsku na ostrově Rab, město Lopar. Je tam písčitá pláž a dost velká. Jdeš do moře a 100m to máš stále po kolena. Pro dospělí asi žádný vzrůšo, ale pro děti naprosto ideální. Celodenní patlání se v písku je baví nejvíc. Staršímu synovi byly 2 roky a mladší dceři 5m. Jeli jsme na noc, cestou tam jsme měli dvoudenní pauzu ve Vídni u švagrové. Zvládaly to v pohodě (jen při zpáteční cestě syn několikrát zvracel, dali jsme mu „chytře“ na noc mlíko, pak cesta atd…)
POkud Váš špuntík spí v kočárku, v blízkosti se dalo i dobře najíst, ale ani apartmány nejsou daleko…a jsou všude… Příroda za „vesnicí“ byla nádherná…Takže jsme nemuseli jenom ležet u moře. Ale určitě bych tam jela až v září, to už tam není tolik lidí..
Jestli budeš chtít někdy kontakt, není problém.
Theo
Ahojky Jani,
muzes me prosim napsat od ktere cestovky jste to koupili? Taky hledame neco na leto, az tak na zari, malymu bude v zari rok a pul. A jak to tam budete mit s jidlem?
Diky moc.
Elen
Theo moc díky za tip. Našla jsem to v letošním katalogu od Vítkovice Tours a vypadá to opravdu moc dobře. ![]()
Hrozně moc se těším, tak snad to dopadne v pohodě. Vojta je dost velký cestovatel. Miluje jízdu autem, je zvyklý od narození na dlouhý trasy. Ve 2 měsících jsme loni byli taky v Chorvatsku. Jenže to mu ještě bylo jedno jaká tam bude pláž a jak dlouho pojedeme v autě. Celou cestu prospal na zadní sedačce v korbičce od kočárku. Tak snad se zvládne ta cesta i když už bude větší.
Chtěli jsme někam letět letadlem, ale jede nás hodně lidí (babi, děda, strejda, teta a my 3 - prostě velká rodina) a vyšlo by to pak draze. Tak si uděláme takovou rodinnou dovču a na podzim bychom vyrazili sami 3 někam letadlem. ![]()
Lenka
anik:
Našla jsem v katalogu Vítkovice Tours na ostrově RAB PAVILONY SAN MARINO http://www.ckvt.cz/nabidka.php?…
Koukni na to, nám se to líbí. Asi tam pojedeme.
Lenka
Ahoj, Kanárské ostrovy taky nevyjdou tak draze, jak se na první pohled zdá. Jedzili jsme tam s rodiči asi 8 let, dokud jsem se nevdala a teď se tam taky chystáme s prckama.
Je tam totiž přes léto +- 25°C, což se mi zdá jako teplota ideální - dokonce mírnější, než u nás (v červenci). Pláže písčité s bílým pískem, ale to se může lišit podle hotelu. Obchody (jsou tam Interspary - takže téměř stejné zboží), lékárny atd v dostupnosti, civilizace jako u nás
. Vodu pijem balenou, ovoce nespočet, jídla v pohodě. Čím dál častěji už umí „domorodci“ i ¨pár slůvek česky......
A perfektní slevy mívá Fisher - to už teda nevím, v jakých hotelech.
Nicméně doporučuju.
Bubu
Ahojte,
tak já z toho, kde jsem byla, doporučuji Jižní Krétu. Protože se jedná o oblast, kde není ještě tak silný turistický ruch.
Nemusí to být zrovna Jižní Kréta, protože ta cestovka www.viamare.cz se v celkově v Řecku specializuje na lokality, kde ještě není tolik turistů, což teda mne nadchlo.
Někam tam bych se s našim dítkem někdy ráda podívala, ale stavíme domeček, takže to hned tak nebude ![]()
P.S. Jo a taky je super Izrael (tam je nádherně), jenomže to by se museli domorodci trochu (dost) zklidnit … ![]()
Na Kanárech jsme byli na Grand Canarii i na Tenerife - taky s Fischerem - je fakt, že je tam moc příjemné podnebí a všude písek. Na jižní Krétě jsme byli taky - Matala - tam to bylo taky hezký. Byli jsme třeba na Formenteře, Korfu, v Tunisu - tam všude to bylo hezký, i písek, ale naši mamku bychom už asi do letadla nedostali. Jinak náderný to bylo v Thajsku, bílý písek, teplé moře, hrozně moc levno - jen jedna nevýhoda, let trvá 13-16 hod. To teda nevím, jestli by malý zvládnul.
Holky a jak se to dělá s kočárkem, když se letí letadlem??? Neponičí vám ho??? a když se čeká na letišti tak kde mít mimi (kočárek putuje asi se zavazadly??) ??? Jo a kupovaly jste balenou vodu až tam anebo jste ji vezly s sebou???
Lenka
Ahoj,
já byla v SAN MARINU před 3 lety. Sice jsme děti neměli. Ale chtěla jsem jen napsat, že San Marino je přímo u té Rajské písečné pláže. Je tam moc pěkně, mírný vstup dp vody, nejsou potřeba žádné boty do vody, protože tam nejsou potvůrky. Takže myslím, že by se tam dětičkám líbit mohlo. Je fakt, že je to spíš na klidnou dovolenou a procházky, protože je to spíš taková vesnice. Ale nám se tam líbilo. Blízko je hlavní město Rab, které určitě stojí za výlet.
Ennie
Ahoj,
já mám dobré zkušenosti s Rhodosem-my konkrétně byly na písčitooblázkové pláži, ale jsou tam myslím i písčité. Dále je příjemná Kréta-např. jižní (Matala), což není tak turistické jako severní Kréta a je tam písek.
Kočár se neodbavuje jako zavazadlo, můžeš ho mít do poslední chvíle u sebe a odevzdáváš ho v chobotu až při vstupu do letadla. Na palubu se vzít nesmí. Po přistání ti kočár zase hned vydají, tak že na letišti bys měla mít po celou dobu kočár k dispozici. My jsme z opatrnosti korbičku kočáru zabalili do prostěradla a byli jsme za exoty-nikdo jiný to nedělal a myslím, že všechny kočáry byly v pohodě. Nicméně podrobnosti ti určitě řeknou v cestovce.
Přeju hezkou dovolenou
Jana+Kačenka 1 rok
A co Bulharsko? Nemate nekdo tip na prijemne misto tam?
S 18 mesicnim prckem chceme letet v zari.
A taky se pripojuji k tomu dotazu ohledne kocarku v letadle, mame teda skladne golfky ale na palubu asi nemuzou?!!
Ahoj Elen,
poslala jsem ti SZ, kdyby zpráva nedošla (nějak mi to blblo), tak napíšu na email.
Jana
P.S. Na rhodosu jsem byla na svatební cestě od fischera, super dovča. Okouzlující město.
V Bulharsku jsme byli na přelomu června a července v Primorsku letecky od CK MILE www.mile.cz. Pro děti bych řekla ideální, taky jich tam bylo. Hotel St. Stefan - spokojenost, klid, akorát okolí nic moc, hodně se tam staví /teda spíš to bylo rozestavěný, nikdo tam nic nedělal/. Ještě bych chtěla poradit stránky www.invia.cz, kde si dáte rezence a můžete si vybrat hotel a přečíst, jak ho někdo zhodnotil. Až někam pojedeme příště, tak jedině podle tohoto zhodnocení.