Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
Aniku - ano, je to ta pláž..my jsme byli v apartmánu, který nebyl úplně luxusní, ale zase byl dál od městkého vzruchu, což dětem skvěle vyhovovalo (asi 6minut na pláž).. měli jsme celé spodní patro (2 ložnice, jedna ložnice průchozí, kuchyňka a koupelna..+ spodní velká terasa se stolem…)
Rezervovali jsme si to u známého tchána (www.chorvatsko-rab.cz).
Mimochodem, byli jsme tam i manželovými rodiči, jsou naprosto v pohodě a tato kombinace pro dovolenou s dětma byla ideální. Občas si vzali staršího syna na celé odpoledne, večer pohlídali a zašli jsme si na večeři, postarali se o děti na hodinku na pláži, když jsme si půjčili šlapadlo, fakt pohoda..
Doporučuji si tam tedy s sebou vzít například nějaký známí, protože ta jedna večeře udělá fakt hodně ![]()
A v Loparu se vydělává jen na turistech, tudíž tam ubytování najdete v každém domě.. V září v pohodě seženete něco na místě, přes sezónu bych to neriskovala a s malým dítětem asi taky ne…na internetu toho bude hodně..
Theo
My jsme byli s půlročním mimčem v říjnu 2005 na Krétě. Bylo to super a budeme na to vzpomínat celý život. Tedík (syn) tam byl za hvězdu, všichni z něj byli nadšení, byl ještě plně kojený, tak nebyly problémy s jídlem. Počasí bylo akorát - ani vedro ani zima, prostě doporučuji teď všem dovču s miminkem.
Do letadla se s golfáčem nemůže, odevzdáte ho těsně před vstupem do letadla - v Praze v chobotu. My jsme ho taky radši balili, protože nám to doporučila známá, která dělá ve Fischeru, prý by mohl být hodně špinavý. Ale ostatní - letělo asi dalších 5 kočárků - si je nebalili a kočárky měli v poho.
Chteli bychom jet v lete s cca 1 rocnim mimi na dovolenou.Jak to funguje v letadle? Co mame vzit s sebou ?slunik
Ahoj maminky v chorvatsku V Loparu jsme byli tam na damskou jizdu na 14dni v kempu
Vsimla jsem ze tam u more meli spoustu deti a pry se tam hodi.ten Tobogán se plati na jeden trasu dolu.ted nevim.Byla jsem v roce 2001.Pro me bylo tam klidny ostrov.Meli tam pujcovnu kola ci cluny atd..v cesky penezi.Tak jsme jezdili na kole na vylet.Opravdu super.Na deti maji hrackarny u more u kluby.
Preju vsem za klidne vhodne dovcu.
Taky se premyslime kam.
Zdenna a Nikolka
Ahojky holky,
my jsme byli s 9měsíčním synem v červnu v Bulharsku letecky. Byli jsme v hotelu Kotva na Slunečním pobřeží, super hotel, zařízený pro děti, mají i postýlky, ochotný personál. Venku dva bazény, jeden pro dospěláky a druhý pro děti-složený ze tří menších : brouzdaliště, voda po kolena a voda po ramena, se dvěma skluzavkama, vodopádem, vodním barem. Syna jsme odtud nemohli dostat. Zaplacené jsme měli jen snídaně, ale bylo to v pohodě-švédské stoly. Pro Filipa jsem měla Hipp skleničky,čaje a mlíko, personál mi kdykoli vše potřebné ohřál v mikrovlnce. Byli jsme fakt spokojeni, letos se chystáme zase,tentokrát už budeme 4.
Martina+Filip27m+Adam6m
Taky bych doporučovala to Bulharsko, není tam hluboká voda, je tam píseček, a je to tam vcelku levný. V restauracích si i čecháček může dát co chce.
radka
Ahoj maminky me zajima jak vypada more v Bulharsku
zda mi ze neni jako v Chorvatsku ci v Recku.nevim jestli rocni mimi muze plavat v mori kvuli slané
![]()
dekuji
Zdenna a nikolka
ten posledni anonym jsem ja Zdenna.nevim proc nemam obrazek smajlici.
my byli na severu kréty, malé bylo 13m - hotel jsme brali takovou střední třídu, byli jsme u hl. města, pláž písek, v moři taky, takže žádný ježci nehrozili. Jídlo dobré. Na Krétě mají děti moc rádi, jsou ochotni vyhovět jakémukoli tvému požadavku když se jedná o dítě. Byli jsme se Sunny Days. Letadlo taky dobré, no problem.
Zdenna: proč by nemohlo plavat v moři? naopak, dělá to dobře dětské pokožce. Malá byla šťastná, ona plave od mala v kurzu, u moře jen zářila. Akorát jsme museli hodně hlídat sluníčko a být spíš ve stínu, a to jsme jeli až v září
slunik: až k letadlu si můžeš vzít kočárek, těsně před palubou ti ho personál složí a pak po letu zase vydá. Dítě do 2 let (infant) většinou nemívá vl. sedačku, rodič ho má na klíně, ale má pro něj vlastní pás a záchr. vestu.
Ahoj Jani,
můžeš prosím napsat něco víc o Rhodosu? Jaké místo,hotel,jaké bylo okolí?Chceme jet v červnu ,to bude mít Tom taky 15měsíců a já bych chtěla mít aspoň možnost někam s kočárkem vyjet, nebýt jenom na pláži.
A holky, jak je to v letadle s množstvím zavazadel a kg? Když jste vezli příkrmy ve skleničkách, to docela váží a v tom horku se to nezkazí?
Já myslela, že vezmu jenom lehké golfové hole, které se ale nedají upravit na spaní,ale jak to tady čtu, že se může kočárek, ten bude lepší.
Nevěděla jsem , že jsou i v Chorvatsku písčité pláže.A co ten Lopar, je to nějaké městečko,kde se dá projít nebo jen vesnice?
Dík Hela
každý dospělý může zavazadla 15kg, plus 5 příruční
dítě - podle toho s jakou spol. letíte
kočárek se nepočítá vůbec
no my jsme s manzelem celkem zcestovali - cca 2× letni valeci a trekova a pak 2× zimni lyzarska i trekova dovca v cizine, ale dovolene hodnotim jinak od te doby co mame malou.
Takze prvni dovcu s malou jsme stravili na Mallorce v hotelu a stejnojmenne zatoce a plazi Cala Marsal. Uplne idealni, hotel je baby-friendly, sam na plazi, tudiz vecer bez ruchu, do mestecka 5 a 10 minut chuze na kazdou stranu do mestecka. Navic v hotelu detska postylka do 2 let, program jak pro deticky tak i pro dospele. Idealni. Jeli jsme s Fischerem. Mozna neco najdete i na www.callamarsal.com nebo es, zkuste zapatrat…Jo sluzby jsme meli a uz kvuli male kupujem jen ALL Inclusive, coz si nemuzu vynachvalit… Let trva okolou 2 hodin.
Dalsi dovca byly Kanary - primo ostrov Gran Canaria. Opet hotel s vyse uvedenym systemem all-in. Opet na klidne plazi a do ruchu take 10 minut, ale taxikem za cca 2 Eur, takze pohoda. Jak uz tu nekdo psala, Kanary jsou vyhodne svym klimatem - vecne jaro, takze teplota cca 25 stupnu po cely rok, i kdyz ted je tam celkem vetrno, ale teplo. Trochu nevyhoda je 5 hodin letu. A dalsi velke + jsou bezcelni nakupy nejen kosmetiky, parfumerie a hadru, ale i elektroniky, kde zvlast tatinek si s novym fotakem prisel na sve…Jeli jsme s Fischerem.
Letosni dovca byla v Turecku u Bodrumu. Opet byl system all-in. Hotel byl osamoceny s vlastni plazi, mel vlastni ochranku (coz jsem hlavne ja kvuli pocitu bezpecnosti ocenila). Jidlo, plaz a vsechno o.k., sice jsme menili ubytovani kvuli ruchu od klimatizace, ale to se muze stat kdekoliv. Jo samozrejmosti u vsech dovolenych byla klimatizace na pokoji, coz je pro dite spisi pres den ve 40 stupnich nezbytnost (pravda, na tech Kanarech byla vetsinou vypnuta).
Jedine co mi trochu vadilo v Turecku bylo to, ze clovek vlastne nemohl jit mimo hotel, pac nikde nic nebylo. Mistni doprava je tak trochu turisticka atrakce - jsou to dolmuse za par jejich korun nebo tak do 2 Eur a jezdi s tim kdokoliv. Jo a pak taky trochu nevyhoda, ze vylezete z hoteloveho komplexu, kde je cisto a vsude v okoli je bordel, myslim tim papirky a spol. Jinak je Turecko na pamatky nadherne a mistni jsou velmi mili a to ostatne ve vsech jiznich statech a zvlast na deti.
Takze se nelekejte v Turecku, ze k vam priskoci cizi zenska, vezme vam dite do naruce a zacne ho olibovat a to same delaji i chlapi, i kdyz ne tak vehementne. Napriklad dcera dostala od prodavace zlata, aniz by jsme tam neco kupovali moc hezky zlaty privesek, takze ho ma schovany na pamatku. Na letisti dostala pro zmenu Toblerone cestovni tasticku, v hotelu co dostavala milych cetek od personalu…Jo a let tam trva 3 hodiny.
A pro zmenu jsme cestovali opet s Fischerem…
Tak sice jsem se rozepsala, ale treba jsem vam trochu pomohla…
Ahojky,
my byli začátkem října autem na 14 dní na italském termálním ostrově Ischia. S manželem jsme tam už byli dvakrát, tak jsme potřetí vyrazili s 9ti měs. synkem.. Cesta tam (s přestávkami 2 dny) zvládl malej v pohodě, tam to bylo super, vybrali jsme si náš už 2× vyzkoušený hotel který je hned u moře a má velký termální bazén s teplotou 36 stupnů. Měla jsem z domova zásobu sunarů a inst. kaší a skleniček od Hippu, ohřívala jsem je rychlovarné konvici,banány a vodu jsme kupovali tam. Moře se malýmu nelíbilo, v písku se rochnil, ale nesměla přijít k němu studená voda, v bazénu se mu moc líbilo, nám taky, byli jsme tam nejvíce..
Cesta zpátky už byla hrozná, hodně brečel, musela jsem ho částečně ze sedačky vyndavat a mít na klíně, a od té doby je přeprava autem doslova horor, kdy je nervozní, uknouraný,vřeští, take jezdím když to jde v době kdy spí..
Takže letos od Ischie bohužel ustoupíme a chystáme se v červnu někam letecky,asi na Malorku, máme vyzkoušené i Kanáry, ale tu dálku letadlem nechci s malým absolvovat.. Jáchym je totiž čilé a živé dítě, nedovedu si představit mít ho přes 3 hodiny na klíně..
Andrea a Jáchym 12 měs.