Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak už to s tím zadkem chápe a teď k té otázce. Trpělivě ji to vysvětlovat a vysvětlit jí, že to děláš pro její dobro, protože ji máš ráda. znovu opat opakuji, vysvětlovat. Jde spát v určitý čas, protože… potřebuješ si už odpočinout, ona má být ráno opět odpočatá.
Čistit zuby musí, budou ji vrtat a budou ji do zubu zapichovat hák. Postel jsem i video s vrtáním. A oni už nechtějí spát nevycisteni.
Sladký, odrovnají si slinivku… Poškozuje to mozek… Závislost…
Mimochodem tady pro zdejší, zákazy a tresty jsou už také přežitek jako na zadek, tak si zaměřte také u sebe.
@Anoniiim píše: Více
Chudak holka, nech jí raději otci, bude se mit rozhodně lépe.
@Tomatam píše: Více
jo 4letá pobere, že si sladkým odrovná slinivku a poškodí mozek závislostí ![]()
zákazy a tresty také nedávám - to s tebou souhlasím, děti pak jen prohřešky tají, na zadek také ne, ale zas neberu jako tragédii, že jí matčin partner jednu na zadek šoupl, když zlobila
@stinga
Ono není potřeba, aby tomu konkrétně rozuměla, ale rozumí tomu, že pro to existuje smysluplný důvod.
Dělejte si to jak chcete, já to dělám takto, klidně se směje, ale žijeme si jako v pohádce. Bych neradil, kdyby jsme nebyly šťastná rodina. ![]()
Rozchod rodičů je pro dítě vždycky prohra.
Zkuste se podívat na toto video: https://youtu.be/nb81tHszZ9Y
PS: Chlap, který bije malou holku je srab.
Promiňte, že to píšu takhle natvrdo, ale byl jsem v podobné situaci. Seznámil jsem se kdysi se svobodnou maminkou a taky jsem by zvyklý vychovávat přísně. Mám zásadu, že ženy se nebijí, a tato zásada mi zabránila byť jenom plácnout tu kdysi malou holku přes zadek. Snad i díky tomu mi časem začala říkat tati a později se chtěla jmenovat stejně jako já (a manželka, protože jsme se časem vzali).
Dcera mě naučila mnohému a jsem jí za to vděčný.