Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dá mi tu někdo osvědčenou radu, jak mu to mám vysvětlit?
jsem velmi trpělivá a naivní povaha, takže to jednou bude muset prostě vzdát
udělala jsem nedávno tu chybu, že jsem nechala na talíři přikryté palačinky a ten lump tam od té doby chodí somrovat jídlo
svého má dost, ale prostě cizí je vždycky lepší
a stále se snaží užírat nám z talíře
ale to tedy já ráda nemám. Kocourek se mnou spí v posteli, chodí mě okukovat při sprchování
doprovází mě na balkon, ale prostě mám nějaké meze. A tou je hlavně jídelní stůl, linka a talíř…od našeho jídla se musí prostě držet dál
takže nějaká šikovná rada, jak mu to vysvětlit?
@chiquittas píše:
Dá mi tu někdo osvědčenou radu, jak mu to mám vysvětlit?jsem velmi trpělivá a naivní povaha, takže to jednou bude muset prostě vzdát
udělala jsem nedávno tu chybu, že jsem nechala na talíři přikryté palačinky a ten lump tam od té doby chodí somrovat jídlo
svého má dost, ale prostě cizí je vždycky lepší
a stále se snaží užírat nám z talíře
ale to tedy já ráda nemám. Kocourek se mnou spí v posteli, chodí mě okukovat při sprchování
doprovází mě na balkon, ale prostě mám nějaké meze. A tou je hlavně jídelní stůl, linka a talíř…od našeho jídla se musí prostě držet dál
takže nějaká šikovná rada, jak mu to vysvětlit?
„Ne“ a šup na zem. Moje kočka to pochopila velmi brzy.
@Black Tears
co jsem měla obyčejné kočky dřív, tak to pochopily velice rychle
Ale tenhle dareba ne a ne. Nejhorší je, že on moc dobře ví, že to nesmí
vypadá to, jako by mě neustále testoval
sotva se zvednu a jdu na něj, tak hup dolů a upaluje pryč
minule jsem usnula v obýváku, kde máme akvárium a na to má úplně největší zákaz. Otevřu oči a on si leží pěkně na akvárku, mrská ocáskem a čučí přímo na mě
tak se začnu zvedat a brblat a hned šup dolů a pryč do kuchyně
je to malý pokušitel
Neznam zadnou domacnost s kockou, kde kocka nesmejdi po stole, kuch. lince, talirich. Nesnasim to, a zabranit tomu nejspis nejde jinak, nez vse zakryvat, schovavat. Nejvice mi vadi, jak kocka sedi zadkem na kuch. lince ci stole.Ani chleba tam nemuzes nechat.Fuj.Zde plati:neco za neco.Nebo kocka nebo ideal cistota.
Jinak zalezi na povaze kocky. Jeden nas kocour, kdyz mu dala na zadek za to vecne skakani-urazil se a na dlouho. Druhy kocour ten to pochopil a uz nelez tam. A kocka…ta dela, ze nikam neleze. A nam se zdalo, ze uz toho nechala, po tom, jak jsem ji placla za to. A casem jsem prisla na to, ze ona moc rozumna kocicka.Byl tam, treba, talir se zbytky jidla a bylo videt, jak ona vybirave blizala.Byla na stole!!!Kvuli ni vse schovavam.
Ohledně jídla - vydržet a být důsledná - žrádlo je prostě pouze z kočičích misek. Tečka.
Decentně vyhazovat, vyhazovat, a vyzhazovat.
Ohledně lezení na stoly a linku - je dobré mít po ruce střičku s vodou a stříknout po něm, nebo něco lehkého hodit - ieálně zmuchlaný papír. Je to lepší než po kocourovi křičet a podobně, protože si nespojí nepříjemný stav vyhánění přímo s vámi.
Chce to vydržet týdny, pak už se naučí, že tam to není dobrý. Chytřejší kočky se naučí, že tam nemají být, když je vidítě, no.
Teoreticky by to šlo i s tou sprchou a postelí, ale zase by to znamenalo poškrábané dveře a pokud nikomu v posteli nevadí, tak hřeje a předení uvolňuje, žejo…
@chiquittas píše:
@Black Tearsco jsem měla obyčejné kočky dřív, tak to pochopily velice rychle
Ale tenhle dareba ne a ne. Nejhorší je, že on moc dobře ví, že to nesmí
vypadá to, jako by mě neustále testoval
sotva se zvednu a jdu na něj, tak hup dolů a upaluje pryč
minule jsem usnula v obýváku, kde máme akvárium a na to má úplně největší zákaz. Otevřu oči a on si leží pěkně na akvárku, mrská ocáskem a čučí přímo na mě
tak se začnu zvedat a brblat a hned šup dolů a pryč do kuchyně
![]()
je to malý pokušitel
On se s tebou hraje!!!Darebak jeden chlupaty!!! ![]()
@chiquittas
Ono to je i na povaze kočky, když nejste doma tak to stejně bude dělat
Naše kočka se jídla na lince nebo stole nedokne, čeká, co se jí přinese na její místečko. Ale asi má zakódované, že by mohla skončit venku
@chiquittas
No tak jestli s vámi spí v posteli, tak nechápu, že řešíte zrovna jídlo…no proti gustu, že.
Ale jednou doma šéfujou lidi a ne zvířata, takže párkrát rázně ze stolu „shodit“, odstrčit, a pak případně malý výprask.
@chiquittas kocour, kterého jsem měla kdysi toto tak nějak vstřebal a chodil jen v naší nepřítomnosti. Můj současný kocour to ale zkouší a zkouší, přičemž vyhozen byl nevybíravě milionkrát. Některé kočky zkrátka neberou ne osobně ![]()
Jinak můj kocour dobře ví, že nesmí, když ho okriknu, ať maže dolů, tak se spoustou keců jde, ale znovu a znovu to zkouší. Co kdyby to tentokrát prošlo, že…
@Lucie_Sx píše:
Mainky příšerně línají. Zlatí psi.
Jinak mi přijde, že u koček je to kus od kusu a počítat s tím, že zrovna ta tvoje může být ta horší.
Paaaani, to je psisko na fotce!!! ![]()
Ja by volila vzit kocku z depozitu, kde ti poradi, jaka kocka prave se hodi tobe.Oni je maji nejakou dobu a znaji povahu kazde kocky.Sice to bude dospela kocka, ale jistota, ze bude ti „sedet“ povahove.
Ja moc chtela britku,modrou.Jeli pro kote, sli do bytecku, kde bydleli jen kocici rodinka a ani mama, ani tata se s nama nechteli mazlit.Uz tehdy jsme meli se otocit a jet pryc.Ale kote jsme odchytli a jeli dom. Grais byla teda…z pekla.Ona nesnasela nas. Zadny duvod nebyl. Porad se jen schovavala, utikala, skrabala, divoke ociska a hup utikat!!!Vydrzela jsem tak mesic a prodala jsem ji. Mozna ji vadil pes.Meli sjem jezevcika, ktery byl bozi dobrak, zvykly na kocky a vubec, on byl suprovy.My zhodnotli, ze prave ji vadilo, ze ona neni jedina. A nam vadilo, ze mame kocku, a nevime, kde je.Dum velky a ona rada utikala na pudu, nebo schovavala se do kociciho domecku.
Kocky jsou ruzne. Proto MILUJI psy!!!VSechno narovinu, zadna fales.
@Huk tak v posteli spí proto, že přítel stále studuje a odjíždí často na vysokou, takže kocoura mám jako společníka a jsem ráda, když se probudím a nejsem tam sama. Od spousty lidí jsem se právě dočetla, že mají strašně mazlivé kočky, ale v posteli s nima spát nechtějí. Takže já jsem moc ráda, že to je takový neuvěřitelný společník
je čistotný, jako každá kočka a ta postel mi nepřijde tak špatná. Právě naopak
ještě si ho vždycky k sobě přimáčknu jako heboučkého plyšáka a tahle kolikrát usínáme. Ale teda při probuzení mi spí většinou u nohou
asi ho ze spaní utlačuju, nebo nevím
když ale vidí, že se probouzím, tak se začne zase tulit a vrnět, jinak mě nechá krásně vyspat. Ale to jídlo beru prostě jinak. Jedna věc je se s kočkou mazlit a druhá si s ní „dávat francouzáka“. A pak jíst nějaké jídlo, které třeba mohl předtím olíznout.. Ne děkuji
ale tak třeba to časem pochopí. V tom jiném případě se z našeho bytu stane velice uklizená domácnost
![]()
Ale tak co jsem zase četla o jiných kočkách…že všechno drapou, shodí co potkají, věší se na záclony a močí kde můžou…asi je tohle minimální prohřešek, který lze odpustit
![]()
@toooja já třeba hrozně dlouho vybírala kočku. Vždy jsem měla obyčejná koťátka od lidí z vesnice, vždy hned kastrovaná. Tentokrát jsme si ale řekla, že budu mít kočku výhradně doma (bydlíme teď v bytě) a že si chci vybrat kočky s takovou povahou, aby splňovala mě požadavky. Přečetla jsem strašně moc diskuzí různých lidí, zkušeností s danými plemeny, co se mi líbily a nakonec jsem pořídila tady krasavce Birmy
musím říct, že nekonečné dlouhý a úmorný čas strávený nad různými články se vyplatil
![]()