Výchova kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
177
22.2.17 20:14

Na stůl nesmíš

Dá mi tu někdo osvědčenou radu, jak mu to mám vysvětlit? :lol: jsem velmi trpělivá a naivní povaha, takže to jednou bude muset prostě vzdát :lol: udělala jsem nedávno tu chybu, že jsem nechala na talíři přikryté palačinky a ten lump tam od té doby chodí somrovat jídlo :lol: svého má dost, ale prostě cizí je vždycky lepší ;) a stále se snaží užírat nám z talíře :nevim: ale to tedy já ráda nemám. Kocourek se mnou spí v posteli, chodí mě okukovat při sprchování ;) doprovází mě na balkon, ale prostě mám nějaké meze. A tou je hlavně jídelní stůl, linka a talíř…od našeho jídla se musí prostě držet dál :think: takže nějaká šikovná rada, jak mu to vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
22.2.17 20:16
@chiquittas píše:
Dá mi tu někdo osvědčenou radu, jak mu to mám vysvětlit? :lol: jsem velmi trpělivá a naivní povaha, takže to jednou bude muset prostě vzdát :lol: udělala jsem nedávno tu chybu, že jsem nechala na talíři přikryté palačinky a ten lump tam od té doby chodí somrovat jídlo :lol: svého má dost, ale prostě cizí je vždycky lepší ;) a stále se snaží užírat nám z talíře :nevim: ale to tedy já ráda nemám. Kocourek se mnou spí v posteli, chodí mě okukovat při sprchování ;) doprovází mě na balkon, ale prostě mám nějaké meze. A tou je hlavně jídelní stůl, linka a talíř…od našeho jídla se musí prostě držet dál :think: takže nějaká šikovná rada, jak mu to vysvětlit?

„Ne“ a šup na zem. Moje kočka to pochopila velmi brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
22.2.17 20:17

@chiquittas Nevysvětlíš :mrgreen:, co je tvoje je i jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
22.2.17 20:24

@Black Tears :zed: co jsem měla obyčejné kočky dřív, tak to pochopily velice rychle :think: Ale tenhle dareba ne a ne. Nejhorší je, že on moc dobře ví, že to nesmí :lol: vypadá to, jako by mě neustále testoval :lol: sotva se zvednu a jdu na něj, tak hup dolů a upaluje pryč :lol: minule jsem usnula v obýváku, kde máme akvárium a na to má úplně největší zákaz. Otevřu oči a on si leží pěkně na akvárku, mrská ocáskem a čučí přímo na mě :lol: tak se začnu zvedat a brblat a hned šup dolů a pryč do kuchyně :nevim: :lol: je to malý pokušitel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
22.2.17 20:36

Neznam zadnou domacnost s kockou, kde kocka nesmejdi po stole, kuch. lince, talirich. Nesnasim to, a zabranit tomu nejspis nejde jinak, nez vse zakryvat, schovavat. Nejvice mi vadi, jak kocka sedi zadkem na kuch. lince ci stole.Ani chleba tam nemuzes nechat.Fuj.Zde plati:neco za neco.Nebo kocka nebo ideal cistota.
Jinak zalezi na povaze kocky. Jeden nas kocour, kdyz mu dala na zadek za to vecne skakani-urazil se a na dlouho. Druhy kocour ten to pochopil a uz nelez tam. A kocka…ta dela, ze nikam neleze. A nam se zdalo, ze uz toho nechala, po tom, jak jsem ji placla za to. A casem jsem prisla na to, ze ona moc rozumna kocicka.Byl tam, treba, talir se zbytky jidla a bylo videt, jak ona vybirave blizala.Byla na stole!!!Kvuli ni vse schovavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.2.17 20:36

Ohledně jídla - vydržet a být důsledná - žrádlo je prostě pouze z kočičích misek. Tečka.

Decentně vyhazovat, vyhazovat, a vyzhazovat.

Ohledně lezení na stoly a linku - je dobré mít po ruce střičku s vodou a stříknout po něm, nebo něco lehkého hodit - ieálně zmuchlaný papír. Je to lepší než po kocourovi křičet a podobně, protože si nespojí nepříjemný stav vyhánění přímo s vámi.

Chce to vydržet týdny, pak už se naučí, že tam to není dobrý. Chytřejší kočky se naučí, že tam nemají být, když je vidítě, no.

Teoreticky by to šlo i s tou sprchou a postelí, ale zase by to znamenalo poškrábané dveře a pokud nikomu v posteli nevadí, tak hřeje a předení uvolňuje, žejo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
22.2.17 20:38
@chiquittas píše:
@Black Tears :zed: co jsem měla obyčejné kočky dřív, tak to pochopily velice rychle :think: Ale tenhle dareba ne a ne. Nejhorší je, že on moc dobře ví, že to nesmí :lol: vypadá to, jako by mě neustále testoval :lol: sotva se zvednu a jdu na něj, tak hup dolů a upaluje pryč :lol: minule jsem usnula v obýváku, kde máme akvárium a na to má úplně největší zákaz. Otevřu oči a on si leží pěkně na akvárku, mrská ocáskem a čučí přímo na mě :lol: tak se začnu zvedat a brblat a hned šup dolů a pryč do kuchyně :nevim: :lol: je to malý pokušitel

On se s tebou hraje!!!Darebak jeden chlupaty!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
22.2.17 20:39

@chiquittas :lol: :lol: :lol: :lol: Ono to je i na povaze kočky, když nejste doma tak to stejně bude dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
22.2.17 20:39

Naše kočka se jídla na lince nebo stole nedokne, čeká, co se jí přinese na její místečko. Ale asi má zakódované, že by mohla skončit venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
22.2.17 20:42

@chiquittas
No tak jestli s vámi spí v posteli, tak nechápu, že řešíte zrovna jídlo…no proti gustu, že.
Ale jednou doma šéfujou lidi a ne zvířata, takže párkrát rázně ze stolu „shodit“, odstrčit, a pak případně malý výprask.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
22.2.17 20:46

@chiquittas kocour, kterého jsem měla kdysi toto tak nějak vstřebal a chodil jen v naší nepřítomnosti. Můj současný kocour to ale zkouší a zkouší, přičemž vyhozen byl nevybíravě milionkrát. Některé kočky zkrátka neberou ne osobně :roll:
Jinak můj kocour dobře ví, že nesmí, když ho okriknu, ať maže dolů, tak se spoustou keců jde, ale znovu a znovu to zkouší. Co kdyby to tentokrát prošlo, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
22.2.17 20:47
@Lucie_Sx píše:
Mainky příšerně línají. Zlatí psi.
Jinak mi přijde, že u koček je to kus od kusu a počítat s tím, že zrovna ta tvoje může být ta horší.

Paaaani, to je psisko na fotce!!! :srdce:
Ja by volila vzit kocku z depozitu, kde ti poradi, jaka kocka prave se hodi tobe.Oni je maji nejakou dobu a znaji povahu kazde kocky.Sice to bude dospela kocka, ale jistota, ze bude ti „sedet“ povahove.
Ja moc chtela britku,modrou.Jeli pro kote, sli do bytecku, kde bydleli jen kocici rodinka a ani mama, ani tata se s nama nechteli mazlit.Uz tehdy jsme meli se otocit a jet pryc.Ale kote jsme odchytli a jeli dom. Grais byla teda…z pekla.Ona nesnasela nas. Zadny duvod nebyl. Porad se jen schovavala, utikala, skrabala, divoke ociska a hup utikat!!!Vydrzela jsem tak mesic a prodala jsem ji. Mozna ji vadil pes.Meli sjem jezevcika, ktery byl bozi dobrak, zvykly na kocky a vubec, on byl suprovy.My zhodnotli, ze prave ji vadilo, ze ona neni jedina. A nam vadilo, ze mame kocku, a nevime, kde je.Dum velky a ona rada utikala na pudu, nebo schovavala se do kociciho domecku.
Kocky jsou ruzne. Proto MILUJI psy!!!VSechno narovinu, zadna fales.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
22.2.17 21:28

@Huk tak v posteli spí proto, že přítel stále studuje a odjíždí často na vysokou, takže kocoura mám jako společníka a jsem ráda, když se probudím a nejsem tam sama. Od spousty lidí jsem se právě dočetla, že mají strašně mazlivé kočky, ale v posteli s nima spát nechtějí. Takže já jsem moc ráda, že to je takový neuvěřitelný společník ;) je čistotný, jako každá kočka a ta postel mi nepřijde tak špatná. Právě naopak :lol: ještě si ho vždycky k sobě přimáčknu jako heboučkého plyšáka a tahle kolikrát usínáme. Ale teda při probuzení mi spí většinou u nohou :lol: asi ho ze spaní utlačuju, nebo nevím :lol: :lol: :lol: když ale vidí, že se probouzím, tak se začne zase tulit a vrnět, jinak mě nechá krásně vyspat. Ale to jídlo beru prostě jinak. Jedna věc je se s kočkou mazlit a druhá si s ní „dávat francouzáka“. A pak jíst nějaké jídlo, které třeba mohl předtím olíznout.. Ne děkuji :lol: ale tak třeba to časem pochopí. V tom jiném případě se z našeho bytu stane velice uklizená domácnost :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
22.2.17 21:33

Ale tak co jsem zase četla o jiných kočkách…že všechno drapou, shodí co potkají, věší se na záclony a močí kde můžou…asi je tohle minimální prohřešek, který lze odpustit :) :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
22.2.17 21:37

@toooja já třeba hrozně dlouho vybírala kočku. Vždy jsem měla obyčejná koťátka od lidí z vesnice, vždy hned kastrovaná. Tentokrát jsme si ale řekla, že budu mít kočku výhradně doma (bydlíme teď v bytě) a že si chci vybrat kočky s takovou povahou, aby splňovala mě požadavky. Přečetla jsem strašně moc diskuzí různých lidí, zkušeností s danými plemeny, co se mi líbily a nakonec jsem pořídila tady krasavce Birmy :) musím říct, že nekonečné dlouhý a úmorný čas strávený nad různými články se vyplatil :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný