Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@chiquittas my máme kočky domácí z útulku a jsou to mazlíčci milovaní
jinak na stůl si nedovolí předemnou jít. Nedělám si iluze že když u toho nejsem tak tam nelezou
Je třeba být přísná a hlavně ani jednou neuhnout. To znamená kočka na stole nebo na lince, okřiknout jménem, zasyčet, kšác potvoro
v případě nepochopení shodit, já neshazuji nějak násilně jen rukou strčím do té doby než je nucená seskočit. Nějaké jemné zacházení a něžné vysvětlování nepomůže, kočka nerozumí většinou, reaguje na ton hlasu nebo na zvuk. Já už ani nemusím se zvedat z gauče, když dělá něco co nemá jen okřiknu jménem tím tytyty tonem a kočka letí ze stolu sama
jídlo mi taky občas nenápadně krade z talíře, hlavně když jsem otočená a třeba ještě něco dělám, tak jdu a najednou zjistím kus bábovky na zemi, jako dneska, myslela jsem si že mi to upadlo ale pak za chvíli vidím tu packu šátralku na stole jak se snaží kousek uzmout
… no jo, kočky no.
@kristyn.g když u něj je nejhorší, že já můžu hulákat jak na lesy a on si z toho pomalu nic nedělá
vůbec mě nevnímá a dělá si dál to svoje
to už fakt musím vstát a pak má najednou pod ocasem vrtuli
jak upaluje. Ale tohle je docela zanedbatelné
vždycky si to hned přijde vyžehlit
a já myslela, že ženský mají být vyčůrané
![]()
@Aenne no taky včera dostal stočeným časopisem
přišla jsem po noční dvanáctce domů a mohl mě sežrat láskou. Tak se tedy mazlíme v posteli (asi to zní divně
) a když tedy potom pochopil, že mě nevytáhne si hrát, tak to vzdal a šel do obýváku. Nejdřív jsem vstávala, protože shodil porcelánový hrníček po babičce…tak dobrý, dostal pokáráno a jdu si zase lehnout. Začnu usínat a ložnici mám hned vedle kuchyně. Prvně jsem ho ze stolu sundavala a podruhé už dostal plácnuto
jinak ho to asi nenaučím. Houkat na něj můžu do aleluja, ale z toho si on dělá tak veliký kulový
když nejsem doma, tak ať si dělá co chce
ale když je kapitánka na lodi, tak musí sekat dobrotu ![]()
@chiquittas
Já to beru, je to tvoje věc, vlastně mi do toho nic není
tím spíš, jestli vám to tak doma vyhovuje.
Pro mě je postel místem pro lidi, zvířata do ní nesmí, to bych si mohla do poslete vlézt v botách, nebo do ní vysypat kočičí záchod
Nakonec já taky zvířatům do pelíšku nelezu.
Vysvětlit? Mám už několikáté kočky a nikdy jsem jim nic nevysvětlovala - myslím ústně
Taky se mnou spí a dělají skoro všechno, ale taky mám své limity - linka a jídelní stůl. Na linku jsem v době, kdy jsem nebyla doma a věděla jsem, že tam jedna z koček skáče, naskládala misky a pekáče s vodou. Ona do toho dvakrát, třikrát vlítla, a od té doby to nezkouší
To, že je s tím trocha práce a pak vytírání, mi nevadí, jsem ráda, že jsme to takhle zvládly, navíc to trvalo jen asi dva týdny. Co se týče talíře (resp. jídelního stolu), vyplatilo se mi jediné - vždy sundat a říct Ne, teď jíme. A do zblbnutí opakovat a opakovat a opakovat… Teď stačí, že se k nám snaží přitulit, třeba jen k noze, když jíme, a já jen řeknu Ne, teď jíme, a ani se už k nám dostat nesnaží. Tohle teda trvalo dýl, ale výsledky za to stojí. Hodně štěstí
![]()