Výchova kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4443
22.2.17 23:16

@chiquittas my máme kočky domácí z útulku a jsou to mazlíčci milovaní :-) jinak na stůl si nedovolí předemnou jít. Nedělám si iluze že když u toho nejsem tak tam nelezou :-D Je třeba být přísná a hlavně ani jednou neuhnout. To znamená kočka na stole nebo na lince, okřiknout jménem, zasyčet, kšác potvoro :-D v případě nepochopení shodit, já neshazuji nějak násilně jen rukou strčím do té doby než je nucená seskočit. Nějaké jemné zacházení a něžné vysvětlování nepomůže, kočka nerozumí většinou, reaguje na ton hlasu nebo na zvuk. Já už ani nemusím se zvedat z gauče, když dělá něco co nemá jen okřiknu jménem tím tytyty tonem a kočka letí ze stolu sama :-D jídlo mi taky občas nenápadně krade z talíře, hlavně když jsem otočená a třeba ještě něco dělám, tak jdu a najednou zjistím kus bábovky na zemi, jako dneska, myslela jsem si že mi to upadlo ale pak za chvíli vidím tu packu šátralku na stole jak se snaží kousek uzmout :-D… no jo, kočky no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
23.2.17 01:35

@kristyn.g když u něj je nejhorší, že já můžu hulákat jak na lesy a on si z toho pomalu nic nedělá :lol: vůbec mě nevnímá a dělá si dál to svoje :lol: to už fakt musím vstát a pak má najednou pod ocasem vrtuli :lol: jak upaluje. Ale tohle je docela zanedbatelné :) vždycky si to hned přijde vyžehlit :) a já myslela, že ženský mají být vyčůrané :lol: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
23.2.17 03:51

@Aenne no taky včera dostal stočeným časopisem :think: přišla jsem po noční dvanáctce domů a mohl mě sežrat láskou. Tak se tedy mazlíme v posteli (asi to zní divně :lol:) a když tedy potom pochopil, že mě nevytáhne si hrát, tak to vzdal a šel do obýváku. Nejdřív jsem vstávala, protože shodil porcelánový hrníček po babičce…tak dobrý, dostal pokáráno a jdu si zase lehnout. Začnu usínat a ložnici mám hned vedle kuchyně. Prvně jsem ho ze stolu sundavala a podruhé už dostal plácnuto :nevim: jinak ho to asi nenaučím. Houkat na něj můžu do aleluja, ale z toho si on dělá tak veliký kulový :lol: když nejsem doma, tak ať si dělá co chce :lol: ale když je kapitánka na lodi, tak musí sekat dobrotu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
23.2.17 05:56

@chiquittas
Já to beru, je to tvoje věc, vlastně mi do toho nic není :mrgreen: tím spíš, jestli vám to tak doma vyhovuje.
Pro mě je postel místem pro lidi, zvířata do ní nesmí, to bych si mohla do poslete vlézt v botách, nebo do ní vysypat kočičí záchod :nevim: Nakonec já taky zvířatům do pelíšku nelezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
23.2.17 08:31

Vysvětlit? Mám už několikáté kočky a nikdy jsem jim nic nevysvětlovala - myslím ústně :mrgreen: Taky se mnou spí a dělají skoro všechno, ale taky mám své limity - linka a jídelní stůl. Na linku jsem v době, kdy jsem nebyla doma a věděla jsem, že tam jedna z koček skáče, naskládala misky a pekáče s vodou. Ona do toho dvakrát, třikrát vlítla, a od té doby to nezkouší :D To, že je s tím trocha práce a pak vytírání, mi nevadí, jsem ráda, že jsme to takhle zvládly, navíc to trvalo jen asi dva týdny. Co se týče talíře (resp. jídelního stolu), vyplatilo se mi jediné - vždy sundat a říct Ne, teď jíme. A do zblbnutí opakovat a opakovat a opakovat… Teď stačí, že se k nám snaží přitulit, třeba jen k noze, když jíme, a já jen řeknu Ne, teď jíme, a ani se už k nám dostat nesnaží. Tohle teda trvalo dýl, ale výsledky za to stojí. Hodně štěstí :palec: :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný