Výchova moji sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2424
23.8.20 22:31
@Janli píše:
Nejsem zastánce „moderní výchovy“, ale jsem zastánce toho, že na cizí dítě nikdo nemá právo vztáhnout ruku. Co kdyby tvoje dítě seřezal cizí člověk, protože by se mu nelíbilo, co dělá… Pořád by jsi s tím byla v pohodě???

Ježíš klid :lol: Já sem to myslela ve smyslu kdybych byla mama toho dítěte. Se hned nečerti matko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.20 22:32

@Janli nikdo synovci nic nedělal, nedovolila bych si vychovávat cizí dítě. Jen mě zajímalo z pohledu matky, zda by jste nějak zasáhly či počkaly domu a doma to dítěti po několika hodinách po incidentu vysvětlily.

• Citovat
  • Upravit
53518
23.8.20 22:33
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
Dítě jsem samozřejmě nevychovala. Je mi jedno co si ona se svým synem dělá. Spíš mě překvapilo, že nijak nezasahla a neřešila, že její dítě kope do jiných děti a fackuje členy rodiny. A že nezasahla jen z důvodu, ze by to malého bobka naštvalo, kdyby to s ním teď zacla řešit. Taky mě naštvala tím, že mi řekla, že jsem umíněná, prisna matka jen proto, že bych toto svou holku dělat nenechala a zasáhla bych. A zajímaly mě názory jiných, zda by jste to jako matky řešily opravdu tak, že by jste doma dítěti v klidu řekli, že toto se nedělá (což si podle mě dítě po několika hodinách ani nepamatuje co s ním řeší) nebo by jste zasáhly už na hřišti.

Zasáhla bych v případě svého psa a dítěte. Že kope do jiných, to by mě mrzelo a styděla bych se, ale maximálně bych jí řekla, že já bych udělala dávno toto. Ale je to její dítě. Ať si ho vychová podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
23.8.20 22:33
@Janli píše:
Nejsem zastánce „moderní výchovy“, ale jsem zastánce toho, že na cizí dítě nikdo nemá právo vztáhnout ruku. Co kdyby tvoje dítě seřezal cizí člověk, protože by se mu nelíbilo, co dělá… Pořád by jsi s tím byla v pohodě???

Cizí člověk nemá právo na dítě vztáhnout ruku, ALE pokud dá dítě svojí tetě facku, má teta právo zakročit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.8.20 22:34

Tvl facku? By ji dostal zpatky, ze by se divil. Pri dalsim pokusu me flaknout bych ho znehybnila, hajzlika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
23.8.20 22:34
@Veru1987 píše:
moderní výchovy nevýchovy, to jsou metody a kraviny a pak to tak dopadá… byli jsme taky v parku děcko ječelo, vztekalo se… a matku mu říkala Honzíku v klidu třikrát se nadechni…ten ječel ještě více a houbelec aby matku poslechl co měl udělat… přesně tak taky bych dala na zadek za takové chování!!!
:lol: :lol: :lol: Jo to je ta nová doba :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.8.20 22:36
@PeBa12 píše: :lol: :lol: :lol: Jo to je ta nová doba :mrgreen:

A myslíš, že seřezáním cholerické dítě nějak převychováš? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
23.8.20 22:37

Z pohledu matky vůči svému dítěti samozřejmě zasahuju hned.

Třeba byla sestra v tu chvíli jen líná něco řešit, protože si chtěla s tebou po dlouhé době pokecat. U nás, když je návštěva, tak to mají děti taky „volnější“ než za běžného režimu. Ale samozřejmě dbáme na bezpečnost (včetně zákazu bití zvířat a lidi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
23.8.20 22:40
@Russet píše:
A myslíš, že seřezáním cholerické dítě nějak převychováš? :roll:

A je to tady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21296
23.8.20 22:40

Facka uz je ale trochu pres caru, ne? :roll: nechapu, prpc sestru tady omlouvate. Nikdo nerika, ze mela decko serezat, ale otevrit hubu a omluvit se za nej mohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
23.8.20 22:44

Nechápu, co chce řešit s takto malým dítětem až doma. To si jako večer spolu sednou a vzájemně si popovídají o tom, co se stalo a co bylo špatně. Vždyť takto malé dítě se otočí a za chvíli o ničem neví. Reakce musí přijít hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
23.8.20 22:59

Mě dát dítě od sestry facku, tak dostane přes ruku a rázně bych tedy řekla že se to nedělá. Tohle by zkusil jednou..ať si jde fackovat maminku…To už by se ji nelíbilo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.20 23:01
@Russet píše:
A myslíš, že seřezáním cholerické dítě nějak převychováš? :roll:

si piš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
23.8.20 23:01
@Anonymní píše:
@Janli nikdo synovci nic nedělal, nedovolila bych si vychovávat cizí dítě. Jen mě zajímalo z pohledu matky, zda by jste nějak zasáhly či počkaly domu a doma to dítěti po několika hodinách po incidentu vysvětlily.

na doma bych to nenechala, protože to už si 2leté dítě stejně nepamatuje, sestře bych řekla, že já jsem možná přísná, ale ona moc benevolentní, víc bych to neřešila…

jako děti občas kopají, kousají, ječí i mlátí, v tomhle věku, je to prostě frustrace z toho, že jsi mu něco zakázala, kterou vybíjí špatným způsobem, ale od toho jsme my dospělý, abychom dětem vysvětlili, že takto ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
23.8.20 23:32

Ta situace je extrémně přes čáru..
naše děti by si nikdy nic takového nedovolily, a kdyby můj syn lištil mou sestru, tak by se hooodně divil mé okamžité hbité a rázné protireakci! Neexistuje!
co si některé dnešní děti dovolují mne nepřestává udivovat.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect