Výchova moji sestry

Anonymní
23.8.20 22:15

Výchova moji sestry

Ahoj, s mou sestrou máme stejně staré děti. Ona syna ja dceru. Její syn má 2 roky a 7 měsícu, moje dcera 2 roky a 5 měsíců. Dneska jsme se se sestrou potkaly na obědě u naší mamky. Sestra žije v zahraničí, takže se moc nestykame. Co mě ale překvapilo, byla její výchova. Se sestrou jsme vzaly děti a mamčineho psa a šly jsme se projít na kofolu. Moje holka probíhala po hřišti, zatímco její kluk se spíše točil kolem nás. V jeden moment ale začal dloubat do psa, psovi to nebylo příjemné stále odcházel pryč. Synovec ho j tak vždycky dohnal a dělal mu zlo. Sestru to nijak netrapilo. Řekla jsem mu teda, ať pejska nechá, že ho může kousnout. Přece jen, pes na něj není zvyklý a ještě když ho synovec stále tahal za ocas a lehal na něj. Po chvíli pes na synovce opravdu zavrčel. Sestra byla v tu chvíli na WC. Šla jsem tedy za synovcem s tím, že pejskem už se opravdu zlobí, tak ať si jde třeba sednout k nám nebo si hrát s mojí holkou. Na to mi přistála od synovce facka. Opravdová facka - přes obličej. Absolutně jsem v tu chvíli nevěděla jak reagovat. Moje sestra, která toto už viděla, pokrcila rameny. Řekla jsem tudíž synovci, že tohle se nesmí dělat. A čekala, že sestra si syna srovná. To se ovšem nestalo. Kluk po chvíli začal škodit i ostatním dětem, bral jim hračky a všechno bylo podle něj jeho. Nakonec i kopl do jedné holčičky. Na což mi sestra řekla, že si s ním o tom doma promluví v klidu, že kdyby to zacla řešit teď a řvát, tak se ten malý chudák akorát naštve a zkazí mu tak celý den.
Zajímá mě tedy - jsem já ta divná? Chovat se totiž takhle moje holka tak zakrocim hned. Neříkám, že moje dítě je zlaté. Ale určitě nefackuje rodinné členy a nekope do ostatních děti. A kdyby jo, tak to určitě tak nenechám. Podle sestry to prý přeháním, že z toho vyroste a jsem podle ní jen umanuta a zbytečně přísná. Jaký na toto máte vy pohled? Nechali by jste dítě tak?? Nebo by jste zakrocily?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
23.8.20 22:18

Její smrádě, její boj… :nevim:. Zasáhla bych ve chvíli, kdy by kluk atakoval moje dítě nebo psa, jinak je na jeho mamince, co si z něj chce vychovat…

• Citovat
  • Upravit
7673
23.8.20 22:19

To jsou ty metody nevýchovy… řekla bych že s chlapce roste pěkný sígr. Nevychovaný, rozežraný.. ale sestra si to uvědomí za pár let. Nyní ty to přehlížej, zakroč když bude ubližovat tobě či tvému dítěti. Ale jinak ať si to sestra vede jak chce. Zbytečně se budete jen hádat, ona stejně v tomto bude mít svou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
23.8.20 22:20

Já osobně bych to nepřešla pokrčením ramen 8o Napsala bych, že bych mu dala na zadek za takové chování, ale to se tady do mě zas pustí zastánkyně "moderní výchovy domluvou " :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22462
23.8.20 22:22

Tak urcite zakrocili. Ublizovat lidem a zviratum fakt nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
23.8.20 22:23
@Veru1987 píše:
To jsou ty metody nevýchovy… řekla bych že s chlapce roste pěkný sígr. Nevychovaný, rozežraný.. ale sestra si to uvědomí za pár let. Nyní ty to přehlížej, zakroč když bude ubližovat tobě či tvému dítěti. Ale jinak ať si to sestra vede jak chce. Zbytečně se budete jen hádat, ona stejně v tomto bude mít svou pravdu.

Sorry ale píšeš blbosti. Tato metoda, kterou zmiňuješ, je uplne o něčem jiném! Ale očividně o tom víš prd :potlesk: tato metoda nemá s nevychovanýma děckama co dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.8.20 22:23

Jeji dite, jeji ostuda. Jako taky bych nebyla nadsena, ale nenapadlo by me vychovavat cizi dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
23.8.20 22:26
@BeNiPe píše:
Sorry ale píšeš blbosti. Tato metoda, kterou zmiňuješ, je uplne o něčem jiném! Ale očividně o tom víš prd :potlesk: tato metoda nemá s nevychovanýma děckama co dělat..

zatím žádné dítě s „nevychovou“ neznám co by se umělo chovat… ono ví co má dělat, ono děla dle sebe… rozežraní, vzteklí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
23.8.20 22:26

Laxni chování není dobrý přístup, ale podle toho příspěvku možno poznáš důvod, proč se se sestrou tak málo vidate… Kdyby brácha takto pomlouvat na diskuzích moje dítě i mě, tak se s ním taky nevídám…

Příspěvek upraven 23.08.20 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
23.8.20 22:28

Ano, jak psáno výše, zakročila bych, pokud by kluk ubližoval mně, psovi nebo mému dítěti. A řešila bych to přímo se synovcem. Něco řešit s matkou evidentně v tomto případě nemá smysl. Jinak je výchova její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Kriss Tina
Dítě jsem samozřejmě nevychovala. Je mi jedno co si ona se svým synem dělá. Spíš mě překvapilo, že nijak nezasahla a neřešila, že její dítě kope do jiných děti a fackuje členy rodiny. A že nezasahla jen z důvodu, ze by to malého bobka naštvalo, kdyby to s ním teď zacla řešit. Taky mě naštvala tím, že mi řekla, že jsem umíněná, prisna matka jen proto, že bych toto svou holku dělat nenechala a zasáhla bych. A zajímaly mě názory jiných, zda by jste to jako matky řešily opravdu tak, že by jste doma dítěti v klidu řekli, že toto se nedělá (což si podle mě dítě po několika hodinách ani nepamatuje co s ním řeší) nebo by jste zasáhly už na hřišti.

• Citovat
  • Upravit
Janli
@PeBa12 píše:
Já osobně bych to nepřešla pokrčením ramen 8o Napsala bych, že bych mu dala na zadek za takové chování, ale to se tady do mě zas pustí zastánkyně "moderní výchovy domluvou " :lol:

Nejsem zastánce „moderní výchovy“, ale jsem zastánce toho, že na cizí dítě nikdo nemá právo vztáhnout ruku. Co kdyby tvoje dítě seřezal cizí člověk, protože by se mu nelíbilo, co dělá… Pořád by jsi s tím byla v pohodě???

• Citovat
  • Upravit
2324

Rozhodně zakročit hned. Řešit něco až večer za x hodin je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
@PeBa12 píše:
Já osobně bych to nepřešla pokrčením ramen 8o Napsala bych, že bych mu dala na zadek za takové chování, ale to se tady do mě zas pustí zastánkyně "moderní výchovy domluvou " :lol:

moderní výchovy nevýchovy, to jsou metody a kraviny a pak to tak dopadá… byli jsme taky v parku děcko ječelo, vztekalo se… a matku mu říkala Honzíku v klidu třikrát se nadechni…ten ječel ještě více a houbelec aby matku poslechl co měl udělat… přesně tak taky bych dala na zadek za takové chování!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
23.8.20 22:29

Divná nejsi. Neřeším chování ostatních dětí dokud nezačnou ohrožovat moje děti nebo dokonce mě. Už jsem se několikrát setkala s podobným přístupem, který popisuješ. Vždy ty druhé děti vysloveně naše děti napadali, v jednom případě to byla vyloženě agrese, že to na tom dítěti bylo vidět. A vždy maminky reagovaly, že z toho děti vyrostou a není třeba je usměrňovat. Jedno dítě bylo mé dobré kamarádky, tak jsem s ní musela utnout veškeré vazby, protože, když jsem na svému dítěti řekla, když ho druhé bouchá ať mu řekne tyty, tak prý já vedu své dítě k agresi, ale to že její napadá první už je v pořádku… :nevim: pokud by se tak chovalo moje dítě, zakročím okamžitě. Ale moje dítě dobře ví, že se do nikoho nebouchá a hračky se neberou.

Příspěvek upraven 23.08.20 v 22:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect