Výchova moji sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148660
23.8.20 23:41
@Janli píše:
Nejsem zastánce „moderní výchovy“, ale jsem zastánce toho, že na cizí dítě nikdo nemá právo vztáhnout ruku. Co kdyby tvoje dítě seřezal cizí člověk, protože by se mu nelíbilo, co dělá… Pořád by jsi s tím byla v pohodě???

Věřím tomu, že kdyby mi to dítě dalo facku, tak bych mu to vrátila. Vlastní děti si to ke mě nikdy nedovolily, mě by ta ruka teda ujela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.20 23:51
@Janli píše:
Nejsem zastánce „moderní výchovy“, ale jsem zastánce toho, že na cizí dítě nikdo nemá právo vztáhnout ruku. Co kdyby tvoje dítě seřezal cizí člověk, protože by se mu nelíbilo, co dělá… Pořád by jsi s tím byla v pohodě???

tak asi málokdo by vztáhl ruku na cizí dítě, byť při vyhrocené situaci, žejo. Ale projít to s úsměvem a laxním gestem vůči rodičům taky není optimální ;) Já být tou „seřezanou“, vezmu to dítě k rodiči a řeknu mu, že příště už tak sluníčková nebudu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15153
24.8.20 06:12
@Anna766 píše:
Věřím tomu, že kdyby mi to dítě dalo facku, tak bych mu to vrátila. Vlastní děti si to ke mě nikdy nedovolily, mě by ta ruka teda ujela.

Nápodobně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
24.8.20 08:34
@neila píše:
si piš ;)

Dostal by ji zpátky, nebo minimálně přes ruku se slovy „tak co, jaký to bylo?“

Nepřevychovám, ale zamezím tomu, aby mě znovu zkusil udeřit. Jeho svoboda (dělat si co chce) končí tam, kde začíná moje (nebýt mlácena). Amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
26.8.20 13:35

Do obličeje bych ho nemlatila, ale na pr.el by dostal i ode me jako od tety a klidně at se se mnou sourozenec nebaví. Jako sorry ale dvouletý děcko me fackovat fakt nebude. Ohledně psa bych zakročila už driv. Ostatní děti by mi byly jedno, to je problem oněch matek co s e mají ozvat… je to nevychovany parchant bez mantinelu. Můj kluk taky furt leze zápasem od rodičů 2r3m a když vidím, ze má pes dost, tak proste konec a necha ho byt. Proste to zaridim. A to je na nej zvykly. Nemám v plánu trávit hodiny na pohotovosti a siti v tom lepším případě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
26.8.20 13:42
@PeBa12 píše:
A je to tady :mrgreen:

Tak malej já období hysteraku. A musím říct, ze když zlobí tak ho klidně placnu. Ale když spustí tenhle svůj výlev, tak to nemá efekt i kdybych ho zabila. Je v amoku a neposloucha. A je třeba rozlišovat proč měl hysterak. Pokud proto, ze házel po kachnach kameny a neposlouchal, tak by dostal. Pokud proto, ze chce zmrzlinu, tak by dostal vysvětleno, ze teď ne protože… (musíme na nákup, až po obědě, je zima, už jednu měl…) jsou situace kdy u nás to vysvětlení funguje lépe. Na venek by pro tebe ten jekot byl stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.8.20 13:45
@PeBa12 píše:
Já osobně bych to nepřešla pokrčením ramen 8o Napsala bych, že bych mu dala na zadek za takové chování, ale to se tady do mě zas pustí zastánkyně "moderní výchovy domluvou " :lol:

Ja bych mu ji šoupla hned, můj nemůj. Za pár let nafackuje máme.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
26.8.20 13:48
@Janli píše:

Dítě svoji sestry bych srovnala stejně rychle jako svoje.

• Citovat
  • Upravit
9335
26.8.20 14:25

Nevím, no, já mam v sobě zpátečku, tak bych mu asi facku nedala, ale sprostá bych asi byla hodně. A zajímala by mě výchova sestry, teda, to je na hraně a sluníčkovou výchvou to teda nebude, podle mě. Už ve školce jsme měli rozmachanou holčičku, šikanující a prosazující se na úkor ostatních, co umí děti rozdělit a rozhádat. A pak jsme v předškolácích dostali novou paní učitelku - takovou nepříjemnou kozu, co děti šikanuje a staví proti sobě. Světe div se, byla to maminka té nepříjemné holčičky. To samý měl teď syn ve škole - rozmachanýho agresivního kloučka, na kterýho si ostatní děti stěžujou. A pak jsem v šatně potkala protivnýho, chlapa, buzerujícího svoje dítě za každou kravinu. A zase, zjistila jsem, ze si ten tatínek přišel právě pro tohohle kloučka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
motivi
27.8.20 10:37

Kdyby šlo o dítě kamarádky, tak bych si asi nedovolila dát dítěti byť přes ruku, ale určitě bych se snažila „vychovat“ slovně, když ona sama nic neudělá. Ale když by se jednalo o dítě sestry, tak tam bych strach dát přes ruku nedala. Když to neudělá ona, tak si přece musí nějak vštípit, že dát někomu facku, protože se mi něco nelíbí se prostě nedělá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML