Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nora4 tak ja se pridavam. Hlas zvysuju casto, pres zadek nebo ruce se taky dostane. Doma mame bezny provozni neporadek… To bych musela uklizet nonstop. Kdyz je teda cas, tak to pak vezmu z gruntu. Navareno je teda kazdy den, i kdyz kolikrat jen nejaka rychlovka, ale na obedy a nekdy i vecere si potrpim… ![]()
@Nora4 asi čteš jiné diskuze než já
mě přijde, že tady jich je docela dost, ale samozřejmě někteří lidé mají na internetu neodolatelnou touhu se dělat lepšími, než jakými doopravdy jsou ![]()
Pojďme se hromadně povyšovat jak jsme lepší než někdo jiný
to je zase diskuze ježiš ![]()
@Serpentini píše:
Pojďme se hromadně povyšovat jak jsme lepší než někdo jinýto je zase diskuze ježiš
v tomhle případě snad horší než někdo jiný ![]()
@Serpentini Proč si neudělat dobře? Klidně ať se hlásí. Já ráda zprávy z normálního světa, kde je ještě všechno v pořádku.
@Nora4 podle čeho soudíš, co je normální?
Pro mě je normální mít uklizeno, navařeno, napečeno, aby mě např. neočekávaná návštěva nezaskočila a nemusela se za bordel stydět. Jako jo, na děti hlas zvýším, to zas jo, i tu pizzu si občas objednáme. Ale ten úklid je pro mě zásadní. Děti jsou od malička k pořádku vedený, nemáme s tím problém.
V neuklizené domácnosti se necítím dobře, ani ve své a na návštěvě už vůbec ne.
@Nora4 píše:
to se mi ulevilo, jsem si říkala, že tu budu kazit morálku
u nás se uklidí a mohlo by se pomalu začít znova, 3 celkem malé děti, dost často na ně houknu, aby si něco uklidily, obal od zmrzliny, oblečení, hračky, přesto se věčně někde něco válí…
Pizzu objednávám minimálně 1× měsíčně, někdy je vezmu i do mekáče
já k vaření úplně kladný vztah nemám a když pak stejně nechají polovinu oběda nedojedeného, tak jsem z toho jen unavená
jinak u nás s k obědu rozhodně neservíruje 3 chodové menu, ale z 95% nějaké rychlovky s přípravou do 30-40 minut ![]()
Příspěvek upraven 21.08.20 v 09:53
@Kockazvysocan píše:
@Nora4 podle čeho soudíš, co je normální?Pro mě je normální mít uklizeno, navařeno, napečeno, aby mě např. neočekávaná návštěva nezaskočila a nemusela se za bordel stydět. Jako jo, na děti hlas zvýším, to zas jo, i tu pizzu si občas objednáme. Ale ten úklid je pro mě zásadní. Děti jsou od malička k pořádku vedený, nemáme s tím problém.
V neuklizené domácnosti se necítím dobře, ani ve své a na návštěvě už vůbec ne.
no vidíš, já zase nikdy nepřijímám neočekávané navštěvy, pokud chce někdo přijít, tak se musí ohlásit dopředu a my uklidíme
koupíme sušenky, ovoce a uděláme kafe ![]()
@Nora4 píše:
považuju lidi, co mají při dětech doma vzorný pořádek za lepší než normální, ber to jako lichotku, zcela vážně
Děkuji. Já zas na druhou stranu přiznávám, že jsem trochu úchylná a stálo mě to mnoho úsilí si to s partnerem vykomunikovat. Přiznávám, že postupem let jsem v mnoha věcech ubrala a už nemívám vygruntováno, ale jen naklizeno.
U mě asi takhle. Jinak dva kluci,20 měsíců a čtyři roky.
Příspěvek upraven 21.08.20 v 09:52
@welovefashion píše:
no vidíš, já zase nikdy nepřijímám neočekávané navštěvy, pokud chce někdo přijít, tak se musí ohlásit dopředu a my uklidímekoupíme sušenky, ovoce a uděláme kafe
Tak já neříkám, že jsrm z toho nadšená. Ale napečeno máme i pro nás.
Ja jsem proste na uklid chaotik a mam uplne jine priority, ale fakt bych na sobe v tomhle ohledu chtela zapracovat. Kdyz prijde navsteva, tak samozrejme uklizeno mam, ale neohlaseny navstevy teda fakt neprijimam. Nevim jak to ti co maji uklizeno porad delaji, asi nejaky system, byli k tomu vedeni, nejspis narozdil ode me proste neodejdou dokud neuklidi… Jenze jak rikam, ja mam bohuzel priority jinde a k tomu prcky 19M od sebe, takze „volneho“ casu minimum.
@Nora4 Děti mám už velké ale řvu na celý barák, kdykoliv mě jedna z dcer naštve. Už se u nás po nich neválí hračky, za to hadry, nádobí, sluchátka, nabíječky…vařím denně, ale občas se mi nechce, jako dnes třeba. Tak si zajdem na meníčko. Acvičím 2× ročně. Doma mám buď naklizeno nebo bordel. To podle nálady. Dokonalý život jako mají Stepfordské paničky nikdy mít nebudu. A ani nechci. ![]()
@Nora4 píše:
ajéje, takže ono to časem není lepší, jak děti povyrostou, jo?
Horší. Protože k tomu všemu ještě držkují. ![]()
U nás momentálně chaost a bordel, dítě nemocný a druhý protivný a já bez energie a nálady a nic mě nebaví