Jaké mámy se tu vyskytují?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42685
21.8.20 10:12
@berusa.m píše:
Horší. Protože k tomu všemu ještě držkují. :D

Jo, nejhorší je to v pubertě :jazyk: A proč, a teď? Na zabití :jazyk: Já už mám všechny děti dospělé, starší dvě už nebydlí doma, mají svoje a mladší dcery doma už bez řečí pomůžou. Tak už je u nás mnohem větší pořádek, než když se doma vyskytovali dva puboši a dvě batolata. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29756
21.8.20 10:13
@Nora4 píše:
ajéje, takže ono to časem není lepší, jak děti povyrostou, jo? :mrgreen:

Ale jo je to lepší.:) Dcery baví hodně vaření, sledují všechny kuchařské soutěže, takže ve skoro 13 a 10 letech samy uvaří. To je výhoda „líné“ matky, která nechá dětem v kuchyni prostor. :lol: Dokonce k svátku matek jsem od nich dostala upečený dort a byl výborný. Jedině jsem jim zapnula troubu, ale teď už zvládnou i to. A když má přijet návštěva, tak i pomáhají uklidit. :mrgreen: Velká motivace je, když si mají pozvat kamarádky, tak to řeknu, že jedině v případě, že se bude uklízet. Jinak už úklidy nehrotím, naklizeno máme opravdu jen, když má někdo přijít. Také máme priority jinde a raději jedeme na výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
21.8.20 10:14

Tak úklid je takový žrout času, že se s ním opravdu příliš trápit nechci. Vyloženě binec mám doma jen občas, ale i když má přijít návštěva, rozhodně negruntuju. Mám takový specifický návštěvní úklidový systém, který zabere půl hodiny a výsledný efekt je dle obecného mínění v pohodě. Sama chodím ráda na návštěvy tam, kde také není sterilno. Dokonale čistá domácnost mě stresuje a bojím se, že někde něco upatlám.
Když byli kluci malí, občas dostali jednu na zadek. Žádné násilí se ale nekonalo a máme skvělý vztah.
Pizzu nekupuju, chutná mi jen ta, co si doma peču :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
21.8.20 10:17

Tak já se považuju taky za normál :nevim:
Děcka se doma neustále hádají, příští a řvou.
Jsem pro ně totální rozhodčí a beru si je na kobereček každýho zvlášť a domlouvám.
Naštěstí jsou ve věku kdy domluva platí. Rozuměno kluci 8 a 5 let, co se týče řvaní, tak to jsem vzdala…nebaví mě to a z 95% to nikam nevede.
Naštěstí holka 1,5 let ještě kupodivu poslouchá :D.
Uklizeno mám denně, ale jsem na to magor. Ovšem to neznámá, že z domu neodcházím pokud to není vypíglovaný. Prostě odejdu když potřebuju. Však ten binec na mě počká. Jsem občas líná zapnout i tu myčku natož to nádobí z ní dát tam kam patří :).
Na vysávání používám robota. Zaplať pánbůh za něj.
Jídlo? Ehm vařit mě baví, ale když ty mláďata potom frflají…ten nejí to a ten zas tohle. :cert: grrrr tak bych jím ten talíř nejraději omlátila o hlavu :jazyk:.
A už určitě nejsme rodina, kdy bych dětičky přemlouvala k papáníčku. Nechceš? Fajn tam je rohlík a dostaneš až večeři. A to máte vidět jak jsou potom talíře sem tam prázdný :mrgreen:.Trošku drezúra no :mrgreen:.Pečení…ahaaaa miluju pečení, ale to neznamená, že mám na pečeno každý den.Sem tam… když má někdo na něco chuť.
Návštěvy? Nečekané návštěvy neakceptuju.
Tak se přiznávám, že občas si fakt ulevím a obejdnáme pro celou rodinu večeři. Je pravda, že to vyjde na několik stovek, ale zas na druhou stranu nejsme rodina, kde šetříme každou korunu, takže čas od času si dopřejeme pohodičku na úkor pizzy, mekáče, KFC u telky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
21.8.20 10:21

Ja vyrazy navareno, napeceno, naklizeno vubec nepouzivam. Kluky mam velke, umerne tomu zvysuju hlas, manzel je odjakziva bordelar, ten me z perfekcionismu vylecil uz davno, deti k poradku a samostatnosti vedu od mala. U manzela je to ztracena mise. Varim casto a rada, starsi syn vari taky, peceni zastane ten mladsi, problemem je, ze u nas sladke nikdo neji. Krome me, ale ja ho jist nechci. Takze kluk pece a rozdava to po pribuznych. Neohlasene navstevy neprijimam. Moc rada bych mela doma perfektne uklizeno, ale vubec to casove nezvladam. Z prace se vracim pozde vecer, manzel kazdou volnou chvili organizuje nejakou akci, o vikendech jsme pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
21.8.20 10:21
@Nora4 píše:
to jsou i u nás největší krizovky, jak je někdo nemocný.. navíc já mám chlapa hodně v práci, takže když marodí jedno dítě, trčíme doma všichni a to je výživné no.. ať je vám brzo líp, venku krásně, tak je to opruz ještě větší, než na podzim

Tak tohle mám přesně i já. Chlap je taky v práci celý den a když dorazí domů, tak pracuje ještě z domu.
Jakmile jedno dítě onemocní jsme doma všichni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.20 10:24

Bezdetny navstevy se musi hlasit dva dny dopredu, detny navstevy muzou prijit i bez ohlaseni, ty maj pro urcitou miru chaosu pochopeni :D
Jinak tak nejak se zdravym rozumem…i s tim uklidem, varenim a rvanim na deti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
21.8.20 10:25

Vařit mě nebaví. Upeču sem tam něco pro děti. Fakt ne pro nějakou hypotetickou návštěvu. Pokud je to návštěva ohlášená, tak tu něco mám, ale mně sem chodí návštěvy, které si drží linii. :mrgreen:
Uklizeno tu mám tak nějak normálně.
Věřím, že z našeho bytu by tady pár matek (a vím i kterých) kleplo. Ale já fakt nepotřebuju sterilně čisto, rok co rok vymalováno apod. :)
Pizzu si objednávám zásadně na večeři a ze tří dětí to jí jedno. Řvu často. Nějaká respektující výchova jde s nejmladším a holkou v pubertě dost těžko. Tak mohla bych být lepší, žejo. Ale taky horší.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
21.8.20 10:26
@Nora4 píše:
ajéje, takže ono to časem není lepší, jak děti povyrostou, jo? :mrgreen:

Vubec ne, zlate casy kdyz byli kluci mali. Ted je kolem vseho hodina reci. Starsi uz je v pohode, ale mladsi je prototyp pubertaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
21.8.20 10:27

@Flyingfrog ehm s tou pizzou :mrgreen:. já si ji kolikrát objednám taky na večeři až uložíme všechny děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29756
21.8.20 10:28
@Nora4 píše:
jako asi tak, uklízím teda pořád, ale to jsou takový ty věci ála vylitý pitíčka, vyplyvnutý piškoty a křupky, vyházený šuplíky…aby se tu dalo chodit :D ale to mi zabere většinu času, takže nějaký důkladný úklid provádím jen občas, jak říkáš, pro návštěvy, na svátky a tak, to bych nedělala vůbec nic jinýho

Ještě teda zase se člověk musí u těch pubertálních dítek připravit na to, že si ledacos vyslechne jako, že já nic nedělám. ;) Ale to už mě po těch letech, kdy jsem na ně zvyšovala hlas nechává chladnou. :lol: Děti člověka vycvičí. A hlavně teď přes léto jsou pořád někde pryč, tábory, babičky, společná dovolená… Takže teď se pořád všude válí spacáky, karimatky, vyprané oblečení, batohy, kufry. Kolikrát během jednoho dne se musí komplet přebalit.

Příspěvek upraven 21.08.20 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
21.8.20 10:30

Buď v klidu, taky nepatřím do té skupiny, kde mají věčně naklizeno navareno, jsou neustále milé a spokojené..dite jako ze škatulky.. Prostě taková ta americká rodinka jak z magazínu :mrgreen: a už několikrát jsem se tady setkala s tím, že většina maminek se tomu ještě diví a vlastně se chlubí tím, jak mají dokonalého partnera, který je bezhlavě miluje, přijde z práce a jde rovnou uklízet a vařit :D myslím, že většina z nich to má doma přesně jako my, jen se to boji přiznat, aby nevypadali blbě :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
21.8.20 10:30

Doba je taková, že se lidi dělají na netu hezčí, málokdo se tu přizná že je socka nebo že mlátí děti. ;) Je občas potřeba si ten ráj, co se tu dozvíš, vydělit cca 2, a máš pro představu reálný stav věci. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27738
21.8.20 10:32
@Nora4 píše:
jako asi tak, uklízím teda pořád, ale to jsou takový ty věci ála vylitý pitíčka, vyplyvnutý piškoty a křupky, vyházený šuplíky…aby se tu dalo chodit :D ale to mi zabere většinu času, takže nějaký důkladný úklid provádím jen občas, jak říkáš, pro návštěvy, na svátky a tak, to bych nedělala vůbec nic jinýho

tak tenhl úklid mě ničí, než uklidím jednu katastrofu už druhý dítě dělá další, jinak generální úklid nedávám, poslední mi v baráku trval týden po chvílích :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
21.8.20 10:32

Jako prvni ze vseho jsem rezignovala na zehleni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie