Výchova s ex

836
10.2.12 16:28

Výchova s ex

Holky prosím rady a zkušenosti :) .
Mám syna 3roky a vychovávám ho s přítelem,který není biologický otec.Syn bere přítele za tatínka a ví,že má ještě druhého tátu.Biologický otec si bere malého cca 4× do měsíce a to z 99% pouze přes den.S bio otcem nemáme dobré vztahy..i když já bych i měla,ale on mě jen umí tahat po soudech bez předběžné informace,neplatí alimenty vyměřené soudem a jen háže klacky pod nohy.A mě již došla trpělivost a nehodlám se přetvářet jako on…toť asi vše k popsání situace :-).

Nevím jak se správně chovat,když malý po návštěvě bio otce říká,že chce jet k němu.Řešíme to tak,že říkáme,že zase pojede příště..že až táta(bio) napíše a tak.Ale to nezabírá..otázky jsou tu pořád a není to zrovna příjemné :-(.
Jak správně reagovat na malého zlobení,neposlušnost po návratu od táty(bio)?

Malý už hodně opakuje a pamatuje si co ostatní říkají a tak nyní přišel s tím,že tatínek je ten druhý :roll: .I když jsem z bývalým(bio) měla rozmluvu ohledně výchovy a oslovování tátů..že aby malému nepletli hlavu nějakými řečmi o tom,že ten je pravý a ten není,tak myslím,že to z jejich strany(bývalý a extchýně)nefunguje.

Ráda bych to pro malého udělala co nejsrozumitelnější a následky návštěv u otce(bio) řešila co nejlépe,ale fakt nevím jak to udělat dobře,aby to bylo v prospěch malého.
Na vysvětlení situace(že nás jeho otec opustil v těhu,kvůli mladší slečně) se mi zdá brzy a asi by to ani nechápal.

Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Holma
10.2.12 17:09

Já asi těžko poradím. Vidím to z té druhé strany. Můj manžel má syna z prvního manželství a má ho na víkend 2× do měsíce. Platí alimenty. Problémy nedělá. Ovšem milá maminka mu brání v tom, aby šel na třídní schůzky a vysvětluje synovi, že tátové tam prostě nechodí. Nepřeje si, aby podepisovat žákajdu, nepřeje si aby chodil za družinářkou, když má ve škole problémy…ale prachy to jó! Manželství zkrachovalo poté, co si našla milence, protože manžel byl v práci (sezóna). Platil jí byt, platil jí vyrovnání…a teď funguje jako hlídání a zdroj prachů.
Vím, že tvůj případ je o něčem jiném. každopádně, ať je bio otec jaký je, je jen jeden otec a to by dítě mělo vědět. Stejně pokud bio otec je hova.o, dítě to časem pozná a ví, že skutečný táta je ten, co s ním tráví čas, pomáhá mu a vychoval ho.

• Citovat
  • Upravit
9649
10.2.12 17:17

Tak, ja jsem sice taky na druhe strane, ale selsky rozum mi rika…
Tata je urcite jen jeden (i kdyz neni nic moc)… to bych mu rekla, ale dale bych mu vysvetlila ze PEPIK co s vami zije ho ma neskutecne rad a nezmeni to ani to, ze neni „bio“…
Myslim, ze uz moc dobre pochopi, ze tatinek proste odesel kdyz on byl jeste v brisku, protoze chtel bydlet s nekym jinym, ale ze z toho nejste smutni, protoze uz mate toho PEPIKA!!!
Taky bych mu proste rekla, ze k tatinkovi pujde, hned jak bude mit tatinek cas a vy dva to bohuzel nemuzete ovlivnit! To si myslim, ze taky muze pochopit!!!

A k vztahu s ex - urcite bych mu ukazala, ze si nebude delat, co bude chtit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
10.2.12 17:23

Souhlasím s Barčou, jen si myslím, že ve 3letech to asi ještě nepobere. Ale myslím, že ty děti si to nějak časem přeberou a pochopí dřív, než se jim to vysvětlí. manželův syn je toho důkazem. Mám pocit, že je takovej rozumnější než ostatní děti v jeho věku. Hlavně mu zakladatelko nelži.

• Citovat
  • Upravit
9649
10.2.12 17:26

No, dcerka pritele ma pet, a pobrala to docela brzo… myslim, ze okolo tech tri let urcite, proto to pisu… :think: samozrejme, kazde ditko je jine, ale za pokus to stoji!!! :kytka:

A naprosty souhlas - HLAVNE NELHAT!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
10.2.12 17:41

ja mam skoro dvouleteho syna, ex ho davam, problemy nedela, jenom prave resime to, jak mu vysvetlit, ze ma vlastne dva tatinky… taky memu soucasnemu priteli rika tati (tedy kdyz reknu tata, tak ukaze na nej) a doufam, ze pozdeji z toho nebude mit pomotanou hlavu, takze vim, jak se citis…

Bohuzel radu nemam, spis bych sama potrebovala nejakou… :(

Ale drzim palce, at se to povede nejak vysvetlit a utrast… :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
10.2.12 17:44
Barca12345 píše:
No, dcerka pritele ma pet, a pobrala to docela brzo… myslim, ze okolo tech tri let urcite, proto to pisu… :think: samozrejme, kazde ditko je jine, ale za pokus to stoji!!! :kytka:A naprosty souhlas - HLAVNE NELHAT!!!

s timhle souhlasim, ale treba nas maly, kdyz se rekne tata, tak se okamzite otoci na meho pritele… a kdyz muj ex rekne „pojd k tatovi“, tak se okamzite otoci na meho pritele… A zacina brecet… :( Ale uz to snad prekonavame… tak ja prave taky nevim, jak tohle vyresit… protoze takhle maly to jeste nepobere… a kdyz jsem rekla tata, tak se okamzite otocil na soucasneho bez toho, abych ho k tomu nejak motivovala nebo ho presvedcovala… vyslo to z nej, protoze muj ex me opustil, kdyz malemu bylo 8 mesicu… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
836
11.2.12 14:53
Holma píše:
Já asi těžko poradím. Vidím to z té druhé strany. Můj manžel má syna z prvního manželství a má ho na víkend 2× do měsíce. Platí alimenty. Problémy nedělá. Ovšem milá maminka mu brání v tom, aby šel na třídní schůzky a vysvětluje synovi, že tátové tam prostě nechodí. Nepřeje si, aby podepisovat žákajdu, nepřeje si aby chodil za družinářkou, když má ve škole problémy…ale prachy to jó! Manželství zkrachovalo poté, co si našla milence, protože manžel byl v práci (sezóna). Platil jí byt, platil jí vyrovnání…a teď funguje jako hlídání a zdroj prachů.
Vím, že tvůj případ je o něčem jiném. každopádně, ať je bio otec jaký je, je jen jeden otec a to by dítě mělo vědět. Stejně pokud bio otec je hova.o, dítě to časem pozná a ví, že skutečný táta je ten, co s ním tráví čas, pomáhá mu a vychoval ho.

Právě u nás to byl těžký opak..ex odešel ze dne na den,nic neplatil,já zůstala sama s hypotékou a ve třetím měsíci.
Pak jsem ho ještě vyplatila z bytu,který jsem do té doby platila já z peněz prodeje svého prvního bytu.Neviděla jsem ho cca rok a pak mě dal k soudu,že mu neumožňuji se stýkat se synem :evil: a že nebude platit alimenty ať se s ním nerozvádím.Alimenty platí jen částečně a to vydělává fakt dost.A nakonec jen slyším,že jsem ho okradla a tak..
Takže z mého hlediska má můj přítel na oslovení tatínku daleko větší nárok než jeho bio otec.Je s námi od malého 7.měsíců.
I když malý říká tatínku i bio otci,tak vždy bude vědět proč to tak je..proč má dva tatínky.
Jen právě nevím jak to řešit,aby to pro něj bylo jednoduché pochopit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.2.12 14:54
Barca12345 píše:
Tak, ja jsem sice taky na druhe strane, ale selsky rozum mi rika…
Tata je urcite jen jeden (i kdyz neni nic moc)… to bych mu rekla, ale dale bych mu vysvetlila ze PEPIK co s vami zije ho ma neskutecne rad a nezmeni to ani to, ze neni „bio“…
Myslim, ze uz moc dobre pochopi, ze tatinek proste odesel kdyz on byl jeste v brisku, protoze chtel bydlet s nekym jinym, ale ze z toho nejste smutni, protoze uz mate toho PEPIKA!!!
Taky bych mu proste rekla, ze k tatinkovi pujde, hned jak bude mit tatinek cas a vy dva to bohuzel nemuzete ovlivnit! To si myslim, ze taky muze pochopit!!!A k vztahu s ex - urcite bych mu ukazala, ze si nebude delat, co bude chtit… :think:

Jo jo,takto to u nás chodí :) ..jen malý se prostě ptá jak gramofon..pořád do kola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.2.12 14:57
Holma píše:
Souhlasím s Barčou, jen si myslím, že ve 3letech to asi ještě nepobere. Ale myslím, že ty děti si to nějak časem přeberou a pochopí dřív, než se jim to vysvětlí. manželův syn je toho důkazem. Mám pocit, že je takovej rozumnější než ostatní děti v jeho věku. Hlavně mu zakladatelko nelži.

To rozhodně nebudu.Chtěla jsem aby byl vztah i s ex v pohodě a malý to cítil dobře.Ale z jeho strany..tedy spíše extchýně to nejde..pořád hledá,pomlouvá..
Naposledy přišla s tím,že jsem ho opustila já kvůli chlapovi..i když o tom věděla od začátku :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
11.2.12 14:59
Ema N. píše:
ja mam skoro dvouleteho syna, ex ho davam, problemy nedela, jenom prave resime to, jak mu vysvetlit, ze ma vlastne dva tatinky… taky memu soucasnemu priteli rika tati (tedy kdyz reknu tata, tak ukaze na nej) a doufam, ze pozdeji z toho nebude mit pomotanou hlavu, takze vim, jak se citis…

Bohuzel radu nemam, spis bych sama potrebovala nejakou… :(

Ale drzim palce, at se to povede nejak vysvetlit a utrast… :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Děkuji,také držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect