Vychovatelství VŠ pohovor
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, nás se ptali 1) na motivaci, 2) na otázky ze současé politiky a kultury (všeobecný přehled) a 3) náboženské otázky (spadá pod teolog. fakultu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, studuji vychovatelství a ptali se mě na motivaci, praxi, doporučenou četbu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Purelily myslíš, jakou četbu bys doporučovala k tomuto oboru?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka512 píše:
@Purelily myslíš, jakou četbu bys doporučovala k tomuto oboru?
Děkuji.
my jsme dostaly přímo od nich mít 2 knihy ke zkouškám přečtený, ale už
které to byly…tak kdyby se ptaly, tak mít možná jenom nějaký přehled a vědět co kdo napsal, stačí maličký základ…třeba: Pávková, Slowík, Matějíček atd., u nás si taky zakládaly vědět něco o Donu Boscovi (Don Bosco, resp. Jan Bosco) byl to významný vychovatel…hodně úspěchů u zkoušek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli vedle už vyjmenovaných ještě B. Hofbauera, J. Čápa (Psychologie pro učitele) a J. Průcha. Taky držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za tipy.
A kde to studujete??? A denně nebo dálkově??
My jsme dopředu literaturu nedostali…ale určitě je dobré to znát!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka512 Já teprve letos začínám, dálkově, v ČB. Nemám teda přímo vychovatelství, ale pedagogiku volného času, ale až to dodělám, tak hlavní uplatnění je vychovatelka, takže je to asi jen jiné pojmenování oboru.
A kam se hlásíš Ty? To budeš ještě dělat přijímačky letos?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studuji vychovatelství na Karlově univerzitě, teď už jdu do posledního ročníku, ale moc se mi nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky za odpovědi, koukám, že se asi všude ptají na všeobecný věci..já furt koumám, co originálního říct na motivaci..mám pocit, že každý říká pořád to samé.
- Citovat
- Upravit
No já jedu zítra také na motivační pohovor do Ústí n/L. na UJEP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olivi a Ty jdeš ještě na přijímačky letos? No, o motivaci se asi nedá moc rozvášnit
, i když já jsem jim tam tak chtěla říct, že to vlastně dělám kvůli svýmu dítěti, že ho chci od miminka dobře vést, nezatěžovat miliardou koníčků, vymýšlím mu hry a vyrábím hračky, ale prostě jsem se styděla
. Jak tam tak seděli, koukali, ve tvářích absolutně nevýrazné grimasy, nevěděla jsem, co si vůbec myslí
, tak jsem taky originální nebyla a najela jsem na tu osvědčenou „klasiku.“ ![]()
@Purelily taky by mě zajímalo, proč už se Ti nechce
. To už končíš magisterské? To dáááááš ![]()
@Lenka512 Tak moc držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studuji bakaláře, ale nechce se mi tam z toho důvodu, že vím, že ten poslední rok bude hodně náročný, nemám splněný nepovinný předměty, tak si jich budu muset hodně zapsat…pak máme mít praxi
a hodně se bojím bakalářky
já mám už jednu školu za sebou a práce prostě psát neumím, je to pro mě veliký problém, dokonce jsem obhajobu nedala ani na poprvé, ale až na podruhé a je mi jasné, že když mám doma prcka, tím minimum času, tak že to bude to stejné, ta bakalářka mi už teď nedá spát
a čas žádný, večer už mi to nemyslí, tak nevím kdy to začnu psát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nestraš a neboj
. Já se na ten poslední rok akorát vracím do práce a vidím v tom výhodu, že tam budu mít větší klid a víc času (teoreticky tam na to budu mít výborné podmínky
), i když bakalářky se taky strašně bojím. Taky už jsem psala (jen teda absolventskou) a nic moc
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky není tu některá co studuje(studovala)studijní obor vychovatelství (ať už Bc. nebo Mgr.) a měly jste na příjímačkách ústní pohovor? Zajímá mne na co všechno se může komise ptát, samozřejmě mám představu, ale budu ráda za tipy a klidně i nápady co odpovídat
Díky