Výchovný ústav
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Osobní zkušenost nemám. Ale co bys řekla, že za děti tam dochází? ![]()
Jedničkáři s ukázkovým chováním to asi nebudou … Takže asi to nejhorší, z nejhoršího … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti u kterých selhala rodina. Děti s výraznými projevy ADHD, poruch chování -budoucích poruch osobnosti, závislé na drogách, šikanující další děti, za opakovanou trestnou činnost, opakované útěky, sexuální násilí na druhých dětech, prostituce, chronické záškoláctví…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Podle mých zkušeností tam končí děti, jejichž maminky byly extrémně ochranářské a systematicky bojkotovaly jakékoli povinnosti a povinnou školní docházku - takové ty vrtulníkové matky. Nikdo jim nebude diktovat, jak mají své děti vychovávat, nikdo jim nebude vnucovat, že respektovat povinnosti a řád se děti musí naučit jako malé. Naučily děti, že nic nemusí a nikdo na ně nemůže. Když jsou děti malé, je to sranda. Pak vyrostou a co se naučily důsledně aplikují. Najednou velké divení, že na ty mladé lidi nic neplatí, nic nedělají a nemají naprosto žádný respekt ani hranice. Tomu se říká přirozený důsledek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Nemusí to být vždycky ty ochranářské matky. Může to být i pravý opak. Rodina, kde dítě je ponecháno osudu. Nicméně, jeden příklad v blízkém okolí mám (proto anonym). Tam byla na vině americká výchova po česku. Chlapec si dělal co chtěl, všechno měl povoleno. Pro rodiče to ovšem nebyl výchovný směr, ale jejich pohodlnost, hlavně aby neměli s dítětem moc práce. No a kluk se chytil party, začaly domácí krádeže, ztrácely se věci a za utržené peníze si kluk kupoval cigarety, alkohol, lehké drogy. Nakonec se přidaly veliké problémy s prospěchem, sotva se dostal na učňák, kam ale spíš nechodil než chodil, až mu hrozilo vyloučení. K tomu opět krádeže i v obchodech, vandalismus, a tak. Takže se to začalo konečně řešit a výsledkem byl ten výchovný ústav. Ovšem tam se naučil, co ještě neuměl, pokaždé, když ho pustili na víkend domů, byl nějaký malér. Pokud vím, tak prarodiče už ho nechtějí ani pustit domů, ty snad i fyzicky napadl. Teď už mu bude osmnáct, tak už ho budou muset pustit asi natrvalo, tak tomu dávám tak rok, než skončí v kriminálu. Nejhorší je, že teď ti rodiče, kteří se na tom podepsali nejvíc, stěžují, jak je to hrozné, jak jejich dítě skončilo. Pokud existuje jiná možnost, snad se tomu raději vyhněte. Nemyslím, že by to pro ty děti, zvlášť v pubertě, bylo něco, co jim pomůže. Bohužel.
- Citovat
- Upravit
Děti „dusivých“ matek, které děcka nenechají nic udělat samostatně, pořád jim lajnují život, pořád jim něco radí, stojí za zadkem - vytvářejí jim tak úzké hranice, ve kterých se nedá svobodně dýchat. V děcku se hromadí vztek tak dlouho, až se ty hranice prolomí se vší ničivou parádou. Tak podobně, jak když u nás byly před 20 lety ty povodně.
. A nebo jak tu někdo taky píše - děti těchhle dětí, co už žádné hranice nemají. Ti jsou takoví bezprizorní od mala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím anonymně
Známá dlouho pracovala v pasťáku. Kromě určitého řádu a výchovy, se tam děti naučí od druhých to, co ještě samy neuměly. Pokud bych měla problematické dítě, ale submisivnější, tak bych se rozhodně dlouho rozmýšlela, jestli je tam vůbec dát. On je tam opravdu pelmel, tehdy tam byl náctiletý pedofilní nekrofil.
- Citovat
- Upravit
Já tam byla jako puberťák,,, jestli chceš ptej se…
- Citovat
- Upravit
Ty jo já byc to brala, že jsem úplně selhala já i manžel. Představa, že by soud nařídil umístění syna do ústavu je něco nepředstavitelného. A dát ho tam na vlastní žádost, to ti tleskam. ![]()
Samozřejmě se může dítě dostat do špatné party, nebo drogy může začít brát ale ústav (pro mě vězení) to bych zešílela. Strašně moc věcí jde ovlivnit, aby se dítě nechytlo špatných lidí. Všechno je to o výchově a zodpovědnosti ale říct si, nezvládám dítě, dám ho do ústavu, tam ho dají do pořádku, to je nesmysl. Tam je všehochuť všeho zlého - drogy, násilníci, samá lepší společnost. Co by ještě darebák neuměl, tam by se doučil.
A zajímalo by mě co tam je za lidi (personál), myslím něco jako bachaři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jajinka587 píše: Více
Tak evidentně o tom nic nevíš, když nemáš představu, kdo tam pracuje.
- Citovat
- Upravit
@Eva2610 To nemám jen si říkám, co za člověka může pracovat v takovém zařízení. A jak se tam k těm budoucím kriminálníkům chovají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bych obavu, že se tam syn přizpůsobí svému okolí (tj. problémové děti = trestná činnost, záškoláctví,…), raději bych šla třeba cestou psychologa.
- Citovat
- Upravit
@Jajinka587 Svého času tam pracoval spolužák těsně po VŠ-milý kluk plný ideálů, který chtěl opravdu pomoct.
Taky jedna bývalá kolegyně, drobná laskavá ženština, takový Igor Hnízdo v sukních. Pracovala tam dlouho, měla na to povahu. Férová, splachovací, sebevědomá, neustále se dál vzdělávala.
Namátkou.
- Citovat
- Upravit
Máte někdo dítě ve výchovném ústavu a co vás přimělo k tomu, ho tam dát? Začínám být se svým synem opravdu zoufalá a tuhle myšlenku jsem viděla jako poslední řešení ale už si sním opravdu nevím rady. Nechci to tady nijak rozebírat, potrebuji jen vědět jaké děti tam „dochází“… Díky