Nevychované dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ci ste sa rozsili v dobrom alebo zlom je tak nejak jedno. Ako rodicom by vam malo (OBOM) zalezat na dietati, takze v zaujme dietata by ste sa mali vediet porozpravat aspon o tom ake pravidla budu, ako chcete dieta vychovavat.
Rozhodne nieje spravne a ani zrozumitelne pre nu ze kazdy rodic ma svoje pravidla (a v tomto pripade asi uplne opacne). Ako ma potom vediet co je ‚spravne‘.
Je vela nazorov na vychovu, s niektorymi suhlasim s niektorymi nie, ale to neznamena ze su zle. Dolezite je aby ste obaja praktikovali rovnaku, alebo aspon podobnu vychovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsme byli spolu, tak jsem dceru převážně vychovala ja. On na to moc nebyl a vsechno bylo ok. Od te doby co je stridava pece je to hrozne. On se s mnou o tom bavit nechce, ze dela to co sam uzná za vhodne
- Citovat
- Upravit
Ja zas nemohu přistoupit na jeho výchovu, chova se ke me strasne. A ja si tohle preci nemuzu nechat libit a pro ni to do zivota taky neni dobre, ona by byla nejradsi, kdyby celej den seděla na tabletu, ja ji obskakovala, vsechno ji kupovala. Ale takhle to nejde. Nedavno prijela na navstevu moje sestra, ani ji nepozdravila a rekla ji at na ni nemluvi, dovezla ji darek k narozeninam co mela pred tim, nepodekovala a hodila to n zem s tim, ze tohle nechtela. Ja se mohla hanbou propadnout, sestra ma o rok mladsi dceru a to je tak hodna holka. Taky se nekdy naštve, ale oproti tomu co mam ja. No hrozne jsem se stydela ![]()
- Citovat
- Upravit
Jak dlouho jste rozvedení? Možná Tě vidí jako viníka rozpadu manželství a u tatínka je vše dovoleno. Já osobně bych se šla poradit. To, jak tě ponížila před sestrou v jejich letech je těžký kalibr a ten nenasadí dítě na milovanou mamku pro nic za nic… Odborníka a co nejdříve. Vyraž sama. Zachraň vztah mezi vámi, důvěra jde ruku v ruce s výchovou a opačně. Ona také určitě cítí, že se ti uleví, až zase odjede k tatovi. Možná se tak chová, protože je naštvaná na celý svět. Holčina má asi poradny guláš v tom, co jí oba protichůdně provádíte. I o tomhle protichudnem jednání se dá s dítětem vhodně promluvit. Odborník poradí. Držím palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna nedávno jsem někde četla, že rodiče udávají, že nejtěžší je to s dětmi kolem osmi let. ( Nejspíš si už zpětně nepamatují, jaké to je nespat s nespavými miminy).
Hlavně holkám v osmi letech začíná tělo vyrábět pohlavní hormony, které je za chvilku změní k nepoznání. A do toho ještě nemají vyzrálé dovednosti zacházet s emocemi.
Vážně. Prepuberta je horší než puberta. Od 13 výš dětí ti sice hrozí, že se nechtěně staneš babičkou a dítě má sílu vnést do svého života věci, co neschvaluješ ( ty hrozné elektronické cigarety nebo gumové medvídky s bůhví čím)… Ale už se s tím dítětem nemusíš hádat od rána do večera. Jak se to často děje u dětí od těch osmi let do dvanácti. (A nevím proč u nášho sedmiletého kluka).
Takže možná za to nemůže její táta. Jen tvá holčička roste. Držím pěsti na to to ustát. A vnést do společných dnů i chvilky, které si můžete užít, když už to bez těch hádek nejde. ( Podle mého syna jsem nejhorší mámou na světě. Tak buď ráda, že ty to určite.pro.svou dceru nejsi, když jsem to. já pro svého syna).
Pamatuji si i mámu s mladšími sestrami. Jak ji celý den dávali zabrat. Jak strašně byly hubaté. Nejspíš i já jsem taková byla, ale to si tak samozřejmě nepamatuji. To se mi do vzpomínek zapsalo, jak já byla v právu a máma strašná. Co se mi taky zapsalo, jak se máma těmi hádkami s prepubertálními dcerami bavila. Dala jsem si předsevzetí. že to taky zvládnu po jejím vzoru. Kdy se ti poštěstí natolik rozvinout své argumentační schopnosti a schopnost zůstat v klidu? Jeden den to nedáš a další den máš další šanci to zvládnout lépe. Tolik, tolik dnů a tolik, tolik šancí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dva a pul roku jsme od sebe, jeji chovani se zmenilo postupne, nebyla to ze dne na den. Ale pokaždé co prijede tak je to horsi, jestli ji neco rika tata o me, mozna
Ale spis je proste rozmazlena. Ja resim vsechny veci okolo dcery atak, takze otec nema zadne starosti co se tyce veci jsko doktor, škola- krome úkolu. Takze u taty ma zábavu a jak říkám nic nemusi. Muj ex me podvadel uz dlouho, snazila jsem se to zachránit, ale odešel od nas. Mozna jsem za to mohla ja, podle nej s mnou uz nebyla zabava a nudilo ho to. Vsechno bylo jen na me, domacnost, dcera, prace. Zkusim tedy zajit asi k psychologovi co s tim.
- Citovat
- Upravit
Neporadim, ale jsem na tom dost podobne. Moje holky si taky niceho nevazi, vse berou jako samozrejmost, i kdyz vi, ze mi na necem hodne zalezi, dokazou prudit a nebo mi to uplne pokazit. Chtej vsechno, nebo nic…nepozdravi, sice podekuji, ale napriklad se za nic neomluvi a pokud jo, je to jen aby se jim zmirnil,, trest´´ neomlouvaji se zadarmo. Mam jich uz plny zuby, driv jsem s nima delala vse s radosti, ted se i ja premaham. To co mi delaji za sceny v 8-10 letech je nekdy horsi jak dvoulete batole. Mame taky stridavku, jejich otec ji dodrzuje jen kvuli tomu, aby mi nemusel davat alimenty, jinak to same, nemusi tam nic, jsou jen na telefonech, nejdou nikam pesky… do 100m vzdaleneho obchodu jedou autem, ja nemam ridicak, takze se mnou musi hezky pesky.. opet pro ne tezky problem a jeste mi chudinky musi pomoct s nakupem. No jsem z toho posledni rok taky dost smutna a dost to narusilo nas vztah. Snazila jsem se uz hodnekrat, z mnoha stran a stejne nic. Uz jsem to vzdala.
- Citovat
- Upravit
Dobrý odborník jistě poradí. Můj bratr řešil něco podobého s dětičkami a paní psychoterapeutka pomohla během několika sezení. Hlavně klid, střídavka je pro dítě velká zátěž, být to na mě, zakázala bych to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnGo123 píše: Více
Tak to je fajn slyšet. A jak to funguje, mluví s ní psychoterapeut o samotě? co to je psychoterapeut vlastně - psycholog?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Tatinek ji to totiz koupi, nebo po ni chci at si uklizi svoje veci, taky problem. Kdyz nekam mame jit, tak se vztekla, ze nikam nejde, ze nechce a hruza. Mame stridavou tyden u me a tyden u otce, tyden co je u me je strasny a i kdyz se snazim ji vychovávat tak jeji otec se to dalsi tyden uplne vykasle a takhle to je porad dokola. S nim neni absolutne rec, nerozvedli jsme se v dobrem. Uprimne mam strach co z dcery vyroste, jestli to takhle pujde dal. Ja teda nejsem pro tuhle moderní vychovu, kdy si ma dite samorozhodnout jestli nekam pujdeme nebo jestli si ty hračky uklidi. Samozrejme, ze se ji nechce a proste nekdy zakricet a nebo ji proste do auta dotáhnout musim. Nemate nejake rady co s tim? Detsky psycholog? poradna?
s ex mame dceru ve stridave peci. Jenze ta stridava pece ma velky dopad na dceri chovani, je ji nyni 8 let a nikdy s ni problem nebyl. Postupne, ale zacala byt strasne drza, nevychovana, vubec neposloucha a ja se vzdy tesim az odjede k otci. Je s ni opravdu k nevydrzeni, na vsechno ma pripominky ani nezdravi a nepodekuje. Zacalo to, kdyz zacala jezdit ke svému otci a ja uz nemam vychovu pod kontrolou. U me vzdycky byla ok, ale ja jsem se ji snazila vychovavat. Otec je uplny opak, u nej nic nemusi, vsechno ji kupuje, muze si delat co chce. Takze ja jsem tu ta zla a nechce ke me jezdit. Zla na ni nejsem, ale nemuze mi skakat po hlave. Kdyz ji seberu tablet tak to je scena na cely panelak. Neni za nic vdecna a jeste, ze nastvana, ze ji treba nekoupim hracku za 2000 tisice jen tak