Spolubydlení dvou maminek

Anonymní
14.2.24 22:02

Spolubydlení dvou maminek

Ahoj, je tu někdo kdo má zkušenost ve spolubydlení dvou maminek s dětmi v bytě? Pokud bych musela odejít od partnera, bydlení je děsně drahý. Napadlo mě najít jinou maminku, která je s dětmi sama a sestěhovat se do jednoho bytu. Každá svůj pokoj, společná kuchyně( obývák s kuchyní).Alespoň po dobu než začnu plnohodnotně vydělávat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44197
14.2.24 22:20
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo má zkušenost ve spolubydlení dvou maminek s dětmi v bytě? Pokud bych musela odejít od partnera, bydlení je děsně drahý. Napadlo mě najít jinou maminku, která je s dětmi sama a sestěhovat se do jednoho bytu. Každá svůj pokoj, společná kuchyně( obývák s kuchyní).Alespoň po dobu než začnu plnohodnotně vydělávat.

Asi před 15 lety jsem si dopisovala s maminkou, která takto žila se ségrou v bytě někoho z rodiny. Jakž takž to fungovalo nějakou dobu, taky to brali jako dočasné řešení.

S nikým cizím bych do toho asi nešla. Co když si jedna z vás najde partnera?
Za mě lepší najmout malý byt a využít veškerých příspěvků ze systémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101707
15.2.24 05:57
@1Pears1 píše:
Asi před 15 lety jsem si dopisovala s maminkou, která takto žila se ségrou v bytě někoho z rodiny. Jakž takž to fungovalo nějakou dobu, taky to brali jako dočasné řešení.S nikým cizím bych do toho asi nešla. Co když si jedna z vás najde partnera?

No a přesně proto by ty prispevky mely omezit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
15.2.24 07:23
@j.a.n.i1 píše:
No a přesně proto by ty prispevky mely omezit…

tak zatím ty příspěvky jsou a sami vysocí politikové vybízejí lidi k jejich čerpání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.2.24 07:27

@j.a.n.i1 Mě by zajímalo, kdo na ně dosáhne. Já si to zkusmo jako samoživitelka zkusila hodit do formuláře a bez šance. Naopak mi ještě víc zdanili mzdu od roku 24.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
15.2.24 07:29
@Dollorres píše:
@j.a.n.i1 Mě by zajímalo, kdo na ně dosáhne. Já si to zkusmo jako samoživitelka zkusila hodit do formuláře a bez šance. Naopak mi ještě víc zdanili mzdu od roku 24.

Ty máš plat úplně někde jinde než typický příjemce, když platíš soukromou školu a chůvu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
15.2.24 08:13
@Dollorres píše:
@j.a.n.i1 Mě by zajímalo, kdo na ně dosáhne. Já si to zkusmo jako samoživitelka zkusila hodit do formuláře a bez šance. Naopak mi ještě víc zdanili mzdu od roku 24.

tak teď jsem se zasmála, samoživitelky s platem okolo 100 t na to fakt nedosáhnou, ale jestli si to ještě vůbec dokážeš představit, někdo vydělává 20 t i méně,
a ono úplně nejvíc je to pro nezaměstnané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
15.2.24 08:31

Ja nejsem v teto situaci, ale muze to mit vyhody, pokud si s tou druhou rodinou sednete, ze muzete vyuzit i stridaveho hlidani deti a jit drive do prace (jestli mas male deti) nebo proste obcas vyrazit nekam ven. Ale zalezi, jak velke deti mate, jak poradna/neporadna budes ty a ta druha… proste to chce si s tou osobou parkrat zajit na kafe, atd.
Slysela jsem nedavnou rozhovor se zpevackou Mucha a ta takhle s prvnim ditetem zila a rozhodne to doporucovala - akorat byla mladounka, takze jeste asi dost prizpusobiva (studenti na koleji taky vydrzi vic nez tricatnici).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15251
15.2.24 08:38

Naštěstí nemám zkušenost vlastní, ale kdysi takto žila kolegyně. Ona, její dcera a jiná maminka se synem. Samozřejmě jim spolubydlení nefungovalo, lezly si na nervy, každá jiné představy a výchově, spotřebě vody, úklidu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
15.2.24 08:44
@Alušáček píše:
Naštěstí nemám zkušenost vlastní, ale kdysi takto žila kolegyně. Ona, její dcera a jiná maminka se synem. Samozřejmě jim spolubydlení nefungovalo, lezly si na nervy, každá jiné představy a výchově, spotřebě vody, úklidu apod.

přesně tak, také si myslím, že to nemůže fungovat, ani kdyby tak spolu žily dvě nejlepší kamarádky, natož dvě cizí ženy s jinými názory na vše,
a jak tu někdo už zmínil, kdyby si jedna z nich našla přítele, tak je to v pýru úplně,
spolubydlení může fungovat u mladých studentů, ale ani ti to vždycky nezkousnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
15.2.24 08:45

Pro me je to teda nocni mura takovehle spolubydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
15.2.24 08:50

Představa. že jdu do obýváku, a tam sedí „cizí“ člověk, mě úplně děsí. A to jsem na kolejích bydlela s 6 různými holkami, ale už se k tomu nehodlám nikdy vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
15.2.24 10:07

Bydlí takhle dvě ženy, co pracují u nás v práci. Obě jsou ukrajinky s jedním dítětem. Myslím, že jim to spolu vyhovuje.
Podle mně je to ideální řešení, pokud nemáš peněz nazbyt a nechceš vysávat stát :nevim: ale chce to dobře vybírat s kým do toho půjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21857
15.2.24 10:53
@1Pears1 píše:
Asi před 15 lety jsem si dopisovala s maminkou, která takto žila se ségrou v bytě někoho z rodiny. Jakž takž to fungovalo nějakou dobu, taky to brali jako dočasné řešení.S nikým cizím bych do toho asi nešla. Co když si jedna z vás najde partnera?

Tak až si najde partnera, tak se sestehuje s partnerem.
Chápeš, že každý není takový, aby natahoval ruce a chtěl živit od ostatních,? Jsou i takoví, co se chtějí postarat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
15.2.24 11:23
@stinga píše:
tak zatím ty příspěvky jsou a sami vysocí politikové vybízejí lidi k jejich čerpání :nevim:

No jo… jenomže dobrovolně si zařídit život existenčně závislý pouze na státních příspěvcích a nikoli na vlastním příjmu, to je hodně krátkozraké (a upřímně, doporučovat to někomu jako „lepší radu“ může jen hlupák).

Ve chvíli, kdy se některý z těch příspěvků zruší (a to se může stát kdykoli, na příjem tohoto druhu se přece nedá úplně spoléhat), tak se takový člověk může jít klouzat. Nebo možná vlastně může založit sbírku třeba na Doniu, to je dnes hodně moderní, pravda… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí