Výchovný ústav

Napsat příspěvek
Velikost písma:
550
14.6.24 12:57
@Anonymní píše: Více

Přesně tak, co ještě neumí to se tam naučí. A potom ta první noc, já jsem doma a dítě někde za plotem. To je jak ve vězení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
14.6.24 13:05

Tak tam jde o to chtít pomoct, to jsou hezké cíle, palec nahoru. Ale jaká je realita, ve vězení je taky každý nevinný. A když jdou ven, jsou všichni vzorný, neferujou, nekradou, úplný vzor společnosti. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
14.6.24 13:09

Kamarád tam měl dceru, on VŠ, slušná rodina. Holka trochu nevěděla, co roupama dělat. Asi tam byla 4 měsíce. Tam se doučila vše, co ještě neuměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.24 13:52

@Jajinka587 Tak zamýšlela ses, jací tam asi pracují lidé.
Jak s tím souvisí stav trestanců po propuštění z vězení nevím.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
14.6.24 14:03
@Jajinka587 píše: Více

Srovnávás nesrovnatelny. Navíc většina vězňů rozhodně ústavní výchovou neprosla.

• Citovat
  • Upravit
550
14.6.24 16:10

Tak ve vězení může pracovat i bachař, co to myslí dobře a vězně asi nevychová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
14.6.24 16:13

@Eva2610
To možná ne ale jdou tam za trest, tady ho chce pisatelka umístit, protože si myslí, že to sama nedá. To je hrozná úvaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.6.24 16:16

tohle problemove deti delaji ve svem volnem case po „dohledem“ rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10877
14.6.24 16:24
@matkabagristy píše: Více

Přesně, problémové děti tohle dělají jakmile zavřou dveře baráku. Pokud nic nepomohlo, určitě bych tam dítě umístila. Sice občas bude zdrhat, ale určitě bude mít méně příležitostí páchat nějaké protiprávní jednání, nebo brát drogy :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
14.6.24 16:25

Nedala bych ho tam. Já vím, že jsi zoufalá, že už nevidíš jiný řešení, ale nedávej ho tam. Vydrž to. Ty asi čekáš pomoc, že se tam zklidní, že se vyřeší jeho chování, ale on se tam zhorší. Tyhle ústavy jsou dobrý pro společnost, aby děti byly pod dohledem a neškodily okolí. Ale tobě jde předpokládám o něho, ne o okolí, což? Až ho tam pošle soud, pak s tím nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
23.9.24 21:23

Pracovala jsem ve vychovnem ústavu pro mládež a upřímně - dobrovolně bych tam nikdy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.24 22:29

Manželovu synu to hrozilo, když byl ve 4 třídě, ale jeho máma to zahrála nakonec s kamarádkou dětskou psycholožkou do autu. Doma se tváří jak svatej, poslechne na slovo, hrozně „vychovanej“, když se něco řeší, tak brečí jak za nic nemůže. Nikdy v životě bysme to do něj podle chování doma neřekli. Ve škole šikanátor celé třídy, rodiče spolužáků denně v ředitelně, před školou, chodili jednu dobu i k nim dom. Učitelka ob den píše poznámky, jak je kluk arogantní, někdy vulgární, nedělá co má, ruší celou třídu, vymýšlí si svoje pravdy, lže…hrozný. Vlastní máma se ho bojí, protože ji jednou hodil o zeď. Ale přijede k nám a je jak mílijus, nejvíc svatej. Jen teda víme, že co slovo, to lež.
Ale posudek od kamaradky psycholožky má dobrej, no 🤷‍♀️
Já jakoby nic řešit nemusím, protože si u nás fakt nedovolí nic. A já se do toho nepletu a hledím si svých dětí. Ale ta jeho přetvářka mě děsí dost.
Jestli do pasťáku patří nebo ne, nedokážu odhadnout. Ale vždycky se těším až odjede zase za mámou. Příjemný to moc není. A nevím čeho se můžeme dočkat, kdyby mu hrklo i doma.

Děkuju za svýho neposlušnýho, debatujícího syna, kterej mě řekne svůj názor i pocity doma a můžeme to upřímně spolu probrat, i když je to divoký, ale do školy i kamkoliv jinam odjíždí vyrovnanej 🙏 a hlavně věřím, že opravdi vím, co se mu v hlavě honí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí