Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za mne skrinky az do stropu. I kdyz jsi mala, tak v hornich uskladnis sezonni veci. Stejne by jsi musela pravidelne brat schudky nebo stafle na utirani prachu na skrinkach, tak je to splhani jedno.
Má někdo černou lednici? Celkem se mi líbí k černým spotřebičů, ale nevím, jestli je praktická.
@ZuzaM kámoška má, ale žije sama, tak si koupila takovou tu retro jako výrazný doplněk…
@Anezka1990 píše:
Za me urcite vysoký lesk, já mám světle bezovou, bila mi prisla až moc sterilní. Uchyty zapuštěné, nepatlas po tom porad prstama, a za me estetictejsi. Zabudovane spotřebiče. Rohovy carusel-otáčivé skříňky na hrnce, spousta místa. Schované koše. Tlumené dojezdy. Linka 91cm, ne min. Skříně až ke stropu a nahoru dat věci sezonní potřeby (vánoční, velikonoční, to co nepouzivas denne, leze ze tam blbě, ale toho uloznyho prostoru!). Nevim, jak velkou mas kuchyn, ale ostrůvek s varnou deskou a spoustou supliku z jedne strany, posezení ze strany druhé je super. Černé spotřebiče se čistí lip, než nerezové. Až na granitovy dřez, to je peklo. Ostruvkova digestor vypada dobře. Digestor silnou, ale ultra tichou. Panel zabudované myčky jsem tentokrat přiznala, abych vedela, kolik času zbývá, to jsem doteď neměla. Chtěla jsem ještě nad varnou desku udělat přívod vody s kohoutkem, vodu tak napoustis do hrnce přímo na sporaku, ale to u nas neslo. Geniální mi to přijde. Příště bych volila i zabudovaný kavovar. A nejhezčí kuchyně jsme navrhli od výrobců Dieter Knoll a Novel.
Prosím tě, jak máte řešenou myčku, když máš výš pracovní desku? Myčky mají obvykle výšku právě do té obvyklé výšky kolem 85cm. Je nějak podložená?
@ZuzaM píše:
Má někdo černou lednici? Celkem se mi líbí k černým spotřebičů, ale nevím, jestli je praktická.
Mame cernou lednici uz 10 let. Udrzba v pohode ![]()
K tomu bilemu lesku. Podle me se udrzuje lepe nez matny vzhled. Jen se prejede vlhkou uterkou a je to ![]()
Ale je rozdil mezi lesklou folii a lesklym lakem. Lakovane skrinky mame v koupelne a za ty roky zezloutly
V kuchyni mame lesklou folii a je stale krasne bila. ![]()
@cecetka píše:
Mame cernou lednici uz 10 let. Udrzba v pohodeK tomu bilemu lesku. Podle me se udrzuje lepe nez matny vzhled. Jen se prejede vlhkou uterkou a je to
Ale je rozdil mezi lesklou folii a lesklym lakem. Lakovane skrinky mame v koupelne a za ty roky zezloutlyV kuchyni mame lesklou folii a je stale krasne bila.
Přesně. Známá dala nedávno za kuchyň taky 300 tis., má ji matnou. Nedala si říct. Lesku se bála. Už nadává. A to prosím nemá zatím žádné děti. Ty jsou teprve v pořadí na výrobu. Stavba domu měla přednost. Což chápu. Už na tu kuchyň nadává. Dvířka se dají vyměnit. Ale je to zbytečné. Když je to vše drahé.
@Kelsey 300 za kuchyň???
My dělali kuchyň na míru cca 7 let zpět a to nám tu stávající rozebrali a namontovali do bytu naproti, co pronajímame. Když tu koukám do papíru, tak nás to vyšlo na nějakých 170 a to je v tom ještě velká vestavěná skříň v dětském pokoji…
A lesklý nábytek je něco, co se mi jednak nelíbí a jednak je to největší peklo na úklid…
Příspěvek upraven 05.03.23 v 11:21
Pracovni desku určitě vyšší i při tvé výšce. Nejlepší je, si to někde vyzkoušet.
Edit: Jinak u sebe bych neměnila nic, jedině možná přidat ještě pořádnou skříň na jídlo - ale na to už stejně nezbylo místo. Máme bílou takovou polomatnou a že je občas něco vidět mi žíly netrhá. Mě se lesk nelíbí, navíc by to na masivu vypadal blbě. Kuchyň máme od truhláře z olchy a ani to nebylo o moc dražší než kuchyň na míru ze salonu z mnohem horších materiálů. Otázka, kolik by to stálo teď
.
Taky doporučuji truhláře. U nás jsou křivé stěny, a páni z těch velkovýrob si prostě chtěli dát 10 cm z každé strany rezervu. Truhlář to tenkými lištami přivedl do dokonalosti, jak se mu to povedlo, netuším. Každopádně svou kuchyň miluji
.
@Anais Brno píše:
@Kelsey 300 za kuchyň???
My dělali kuchyň na míru cca 7 let zpět a to nám tu stávající rozebrali a namontovali do bytu naproti, co pronajímame. Když tu koukám do papíru, tak nás to vyšlo na nějakých 170 a to je v tom ještě velká vestavěná skříň v dětském pokoji…
A lesklý nábytek je něco, co se mi jednak nelíbí a jednak je to největší peklo na úklid…Příspěvek upraven 05.03.23 v 11:21
No, ony ceny jsou trošku někde jinde než před 7 lety. Z mojí ceny by jsi měla infarkt ![]()
@pikola píše:
No, ony ceny jsou trošku někde jinde než před 7 lety. Z mojí ceny by jsi měla infarkt
Další kuchyň, poměrně velkou jsme dělali rok a půl zpátky, kuchyň, dělící stěna v pokoji plus vestavěný nábytek do chodby a dali jsme včetně spotřebičů do 250.
Byt má vysoké stropy, tak tam toho materiálu padlo dost…ono člověk může pořídit i hezký nábytek na míru, jen to chce u toho trochu přemýšlet a počítat
@Anais Brno píše:
Další kuchyň, poměrně velkou jsme dělali rok a půl zpátky, kuchyň, dělící stěna v pokoji plus vestavěný nábytek do chodby a dali jsme včetně spotřebičů do 250.
Byt má vysoké stropy, tak tam toho materiálu padlo dost…ono člověk může pořídit i hezký nábytek na míru, jen to chce u toho trochu přemýšlet a počítat
Nechci hanit, ale ne každý nábytek na míru je dobře provedený. My máme skříně v bytě od truhláře za nějakých 100t a žádná sláva teda ![]()
@pikola tak už nám dělal čtvrtou kuchyň a nábytek do několika bytů, vše funguje jak má…pravda, že díky tomu se s ním na ceně vždycky domluvíme…
@Anais Brno píše:Běžná cena. Už 14 let zpět jsem měla kuchyň za 200 tis. v našem prvním domě. Ale ta měla 12 m.
@Kelsey 300 za kuchyň???
A lesklý nábytek je něco, co se mi jednak nelíbí a jednak je to největší peklo na úklid…Příspěvek upraven 05.03.23 v 11:21
@Kelsey píše:
Běžná cena. Už 14 let zpět jsem měla kuchyň za 200 tis. v našem prvním domě. Ale ta měla 12 m.
Rok zpět jsme dělali, na míru a jen korpusy vyšly skoro na 200 tis. + spotřebiče. Ale je pravda, že mám 8,5 m kuchyň. Sestra dělá letos a vyšlo to daleko víc. Ta bude ráda, když se vlezou 400 tis., ale má podobné velkou linku, jak máme my a navíc oni v Praze objednávají.
Jako promiň, ale 8,5 m kuchyň bych fakt uklízet nechtěla… Já na bezny život nepotřebuju zbytečně předražené věci, to ty peníze raději dám dál, aby si vydělaly…
Měli jsme tu taky kuchynare, ten nám navymyslel kraviny, ikdyz jsem mu řekla, že to chceme jinak… když mi řekl cenu, tak jsem mu poděkovala a kuchyň i nábytek máme za poloviční cenu…
@mimart poslala jsem ti do SZ fotku naší mikro kuchyně