Vychytávky do kuchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8056
5.3.23 11:56

Přihodím jiný úhel pohledu, konkrétně chlapa, kterému občas kamarádky volají, když jim něco nefunguje v té úžasné kuchyni na míru, co stála jak mírně ojeté auto :) Hlavně žádné atypy. Není nic horšího, když se rozbijou pojezdy s tlumením, které truhlář kdo ví kde sehnal a žádné jiné tam nepasují. Vestavěné spotřebiče klasických rozměrů. Třeba vás nadchne konkrétní lednička, nebo trouba, která se tam tak krásně hodí, jen je trochu rozměrově jiná, ale to nevadí, oni tu kuchyňskou linku udělají podle ní. Super do doby, než ten spotřebič odejde a na trhu potom není nic s tím rozměrem. Zásuvek raději víc, než míň. Dodělávané dodatečně už tam často nevypadají tak pěkně. Přístupné odpady. Žádný řemeslník vás nepochválí za čištění/opravu odpadů od rohového dřezu, kam se leze patnácticentimetrovou mezerou mezi skříňkami. A co nemám v kuchyni rád já je schovaný koš ve skříni. Když mám zapatlané ruce, chci něco vyhodit, ale napřed musím sáhnout na dvířka a otevřít je. Vyhovuje mi klasický koš, co se otevírá šlápnutím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
5.3.23 12:00

@rmot přesně, za kuchyň má sloužit tomu, kdo vaří…a přesně jak píšeš, pokud máš něco atypického, tak těžko pak seženeš, když spotřebič potřebuješ vyměnit…
Zařizovat s rozumem a praktický, aby ty věci mohly sloužit a nestály majlant…

• Citovat
  • Upravit
35786
5.3.23 12:02

@rmot da se koupit servo co ti ten šuplík na smetí otevře sám :mrgreen: já mám třeba koš extra vedle, ne pod dřezem jako většina právě kvůli odpadům a že jsme chtěli velký koš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.3.23 12:03
@Anais Brno píše:
Jako promiň, ale 8,5 m kuchyň bych fakt uklízet nechtěla… Já na bezny život nepotřebuju zbytečně předražené věci, to ty peníze raději dám dál, aby si vydělaly…
Měli jsme tu taky kuchynare, ten nám navymyslel kraviny, ikdyz jsem mu řekla, že to chceme jinak… když mi řekl cenu, tak jsem mu poděkovala a kuchyň i nábytek máme za poloviční cenu…

A? Však měj, co chceš. Jen ti odpovídám, že taková cena za linku je běžná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
5.3.23 12:06
@Kelsey píše:
A? Však měj, co chceš. Jen ti odpovídám, že taková cena za linku je běžná.

Když jsi ji ochotná zaplatit, tak asi ano…

• Citovat
  • Upravit
1494
5.3.23 12:08

Holky, moje kuchyně bude v domě, ve tvaru L nebo jen přes jednu stěnu a naproti ní bude malý ostrůvek. Barvu chci kombinaci nějaké světlé, možná smetanové, a dekoru dřeva. A skříň na potraviny určitě chci, co největší :D!! A počítám s cenou kuchyně od truhláře, i se spotřebiči, do 250 t. korun snad ;)
Zatím děkuju všem, super, mám co pročítat a inspirovat se :kytka:!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
5.3.23 12:12
@pikola píše:
@rmot da se koupit servo co ti ten šuplík na smetí otevře sám :mrgreen: já mám třeba koš extra vedle, ne pod dřezem jako většina právě kvůli odpadům a že jsme chtěli velký koš.

Vzhledem k tomu, že já budu ten, kdo si to bude případně opravovat, tak opřednostním ten krásně jednoduchý šlapací koš, který kdykoliv vyhodím a koupím si jiný, když mě na ten stávající přestane bavit koukat :) Navíc servům na všem možném se vyhýbám, stejně tak nízkonapěťovým vypínačům světel, které ovládají relátka na sepnutí proudu, který normálně sepne rovnou ten vypínač a dalším „moderním“ věcem. Sám mám tendence si vše dělat supermoderní, ale když si pak představím, co vše se na tom může rozbít, zvolím často praktičtější řešení :) A to to mám z pozice člověka, co si to opraví sám :) Nechtěl bych si nechat udělat supermoderní bydlení s tím, že pak budu na vše shánět opraváře a platit je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14601
5.3.23 12:34

Za největší vychytavku považuji ergonomicke rozmístění pracovních zon v kuchyni, aby to bylo v poradi lednice-pracovní plocha-dřez-pracovní plocha-Varna deska.

Další - vyhazet zbytečné kramy, co je jen trochu nepotrebujes nebo jsou osklive.

Pak je fajn baterie ze zdi, pokud tam mate trubky ze staré, tak zachovat, je to lepší, než stojatá u dřezu.

Další vychytavka - ploché podskrinkove supliky, jak ma Ikea, to chci u vsech horních skříněk :mrgreen:

Komunikace s truhlarem se mi jeví pro mě jako komplikovaná, jsou zvykli vymyslet neskutecne bejkarny a chtějí vědět přesně, jak co chceš, což zní ze zacatku super - ale víš to? Já třeba ne :lol: potřebuji vidět konkrétní věci, skříňky, uspořádání a jen ukazovat prstem tohle ano/tohle ne, tohle možná… :lol:

Příspěvek upraven 05.03.23 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
5.3.23 12:36
@Anais Brno píše:
@Kelsey 300 za kuchyň???
My dělali kuchyň na míru cca 7 let zpět a to nám tu stávající rozebrali a namontovali do bytu naproti, co pronajímame. Když tu koukám do papíru, tak nás to vyšlo na nějakých 170 a to je v tom ještě velká vestavěná skříň v dětském pokoji…
A lesklý nábytek je něco, co se mi jednak nelíbí a jednak je to největší peklo na úklid…Příspěvek upraven 05.03.23 v 11:21

Ja teda na letos pocitam s vyssim rozpoctem. Mam hodne metru a pozadavku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
5.3.23 12:58

@Semtex zasuvky pod skrinkama misto klasickeho soklu jsem chtela taky. A jsem za to rada. Mam kam strkat velke plechy na peceni. Jednu mam vylozene na ciste uterky a sacky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.3.23 14:08

Dala bych do spodní části co nejvíc šuflat, skříňky jsou nepraktické. Do horní části samé výklopy.
Troubu výše, ať se člověk nemusí tak ohýbat.
Hodně el. zásuvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14601
5.3.23 14:34
@dana.dv píše:
Dala bych do spodní části co nejvíc šuflat, skříňky jsou nepraktické. Do horní části samé výklopy.
Troubu výše, ať se člověk nemusí tak ohýbat.
Hodně el. zásuvek.

Vyklopy nahoře mne třeba prijdou strasne nepraktické. Po stranách je mechanismus, takže nic nesmí byt přímo u stěny, jinak to nejde zavrit. A natahovat se porad nahoru abych to zavřela? No to vůbec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.3.23 14:37
@Semtex píše:
Vyklopy nahoře mne třeba prijdou strasne nepraktické. Po stranách je mechanismus, takže nic nesmí byt přímo u stěny, jinak to nejde zavrit. A natahovat se porad nahoru abych to zavřela? No to vůbec :lol:

Mám samé výklopy na horních skříňkách a poslední skříňka je přímo u zdi. Žádný problém. Mi se to otvírání do boku nelíbí. Na žádné lince jsem ho neměla. Máme dvoukřídlové do boků jen na potravinové skříní. Ale ta je dost široká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
5.3.23 15:26

@Semtex Ja vyklopy miluju. Uz nemam otriskanou hlavu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
5.3.23 19:53
@ZuzaM píše:
Prosím tě, jak máte řešenou myčku, když máš výš pracovní desku? Myčky mají obvykle výšku právě do té obvyklé výšky kolem 85cm. Je nějak podložená?

Mne cely korpus kuchyně “zacina” 5 cm nad zemi a těch 5 cm schovává takový ten sokl.Ale myslela jsem, ze se to tak děla bezne, vždycky jsem to tak měla i s myckou bez panelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí