Vychytávky do školky

Lizzi
20.8.15 13:42

Vychytávky do školky

Milé maminky :mavam: v září nastupuje syn 2,5roku 2× týdně do miminškolky. Dostali jsme seznam co s sebou, co by se mohlo hodit ve školce, co na ven, co nenosit na svačinky a podobně. Ale chci se zeptat, jestli nemáte třeba nějaké osvědčené vychytávky, co vaše děti využili nebo s čím jste byli spokojení vy jako rodiče? Napadlo mě pořídit softšelové kalhoty a bundu, přibalit vlhčený toal. papír, dát sebou roličku sáčků na případné počůrané nebo ušpiněné oblečení, nějakou zástěrku na výtvarku… Co ještě? Co se vám třeba osvědčilo na svačinky, aby to takový prcek dobře chytil a snědl?
Díky za jakékoli vychytávky a typy :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32910
20.8.15 13:46

Softshel rozhodně. Vlhceny toal. papír a kapesníky nosime na každé pololetí. Sáček je dobrý nápad, dala bych jeden dva. Zasterku nechtěli.
Svačiny neporadim, moji chodí do klasické školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.8.15 13:54

Soffshellové kalhoty i bundu kluk unosil hodně, stejně tak i pogumované kalhoty z lidlu.
Balíček vlhčených ubrousků a kapesníčky nosíme na začátku roku. Vlhčený toal. papír u nás nechtěli (asi si ho někdo spletl s ubrousky a povedlo se jim ucpat úplně potrubí a byly s tím velké problémy).
Na výtvarku kluk nic speciálního nemá, ale on je dost čistotný.

• Citovat
  • Upravit
233
20.8.15 13:56

Tak my sli do skolky min. rok.
kupovala jsem zateplenou plastenku, softku budndu i kalhoty. kosicek na nahradni obleceni vzdy tam ma triko, teplaky, ponozky a trenyrky a v zime nahradni rukavice a igelitove sacky "na co kdyby nahodou " :D
kupovala jsem i takovou igelit. zasterku omyvatelnou na malovani v kiku, ale ve skolce byli vybaveny.
do skolky jsem jim pak delala balicek prvni pomoci(dezinfekce, ctverce, peha obvaz, spoustu naplasti a tak) pinzetu na klistata, repelent(chodi casto do lesa)
a jeden balicek papiru, pastelek, voskovek, temper, krid a tak
jsou to veci na vic tak to brali jako sponzorsky dar.
a pak jinak ty klasicke veci, toal. papir, vlhcene ubrousky a papirove kapesnicky v krabicce.
a v botarne ma nahradni botky a holiny.
a po te hromade obrazku, mame i desky na obrazky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.8.15 13:58

@Lizzi Kapesníky v krabičce. Membránové boty. Nebo gumáky.
Softshelove veci ja osobne nemam rada, protoze jsou dost neprodysne… pokud nekoupíš v suprd dupr sportovním obchodě. O těch pogumovaných ani nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
20.8.15 14:01

Nosíte si vlastní jídlo?

Jinak za mě - zástěrka na výtvarku je celkem zbytečná, většinou malujou pastelkama a to párkrát do roka, co vytáhnou vodovky by ti stejně prcek udělal flek centimetr vedle zástěrky na kalhoty :mrgreen:
Softshellové oblečení některé děti nosí, přiznám se, že já loni nekupovala, letos mám koupenou bundu, na nohy dostává obyčejné tepláky nebo kalhoty, protože má věčně otrhaná kolena a pod., což by mě na softshellu dost štvalo :roll:

Sáčky - no, maximálně jeden pro sichr do taštičky s náhradním oblečením, proč ne, ale celá role je dost zbytečná.
Určitě kvalitní botky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
20.8.15 14:06

Pogumovaný jsou naprd. Děti jsou v tom jako v pařníku. To už mi nesmí do baráku.
Loni jsem dávala naipregnovanou bundu a takovou tu „látkovou“ pláštěnku, letos jdu do toho softshelu.
O toaleťák, kapesníky, vlhčené ubrousky, mýdlo si učitelky řeknou, když je potřeba.

Jinak doporučuji pořídit větší množství slabších tepláků, ideálně takové jakoby pyžamové, v klasických tepláčkách je celkem horko při dopoledním hraní ;) na šortky to zase v zimě není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.8.15 14:06

Tady vlhcene ubrousky a 8 toaletáku chtějí na každé jedno dítě a krabičku smrkacich kapesniku.
V šatně nechavam náhradní gumicku, sponku, hřeben, kapesníky, starší mívala čističe na brýle.
Na podzim ty pogumovane nepromokave věci.
Jinak mě nic nenapada. Věci jsem brala podle aktuálního počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.8.15 14:09

Na vytvraku zasteru jsem neporizovala do školky az teď dceři do školy, že tam to bylo v seznamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.8.15 14:11

Díky všem za rychlé reakce :)
@Mar__tanka1983 je to spíš takové hlídání-miniškolka pod centrem volného času na pár hodin denně, takže to není klasická školka s režimem jako je spaní, oběd a tak, takže si bude nosit vlastní sváču. Chci ho tam dávat hlavně proto, aby si zvykl na kolektiv dětí, co se nám narodilo miminko, tak jsme přestali chodit do cvičení a kroužků a hodně mu to chybí..

• Citovat
  • Upravit
6806
20.8.15 14:21

@Lizzi
ty kalhoty urcite, plus pogumovanou soupravu z tchiba, lidlu… doma to spinave vezmes sprchou a hadrem a muze zas vyrazit… jinak bych snad denne prala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
20.8.15 14:29

Holky, díky moc. Jsem z toho trochu vyjukaná :-D připadám si, jakoby se teprve nedávno narodil a on už jde do školky.. No trochu mě to vzalo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6525
20.8.15 15:38

Za mě radši než softshellové kalhoty, tak kalhoty šusťákové s lehkým podšitím bavlnou. Lépe to dýchá. Já jsem celkově ze softshelu zklamaná. Sama mám lehkou bundu, prodysnost 3000 a jsem jako v pláštěnce, neprodyšné, hrozné. Třeba Envy nabízí s prodyšností kolem 10 000 ale ta cena je taky profi.
Co nabízí potom obyčejné obchody za softshell si ani nechci představit. Za mě… návrat k šusťáku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.8.15 15:59

Tak ja jsem pro softshell, ale fakt ne z Lidlu (chce to slusne parametry) ;) Ja mam pro obe deti softshell veci od Fantoma, a prijdou mi fajn (mam od nich i ja kalhoty, tak myslim, ze muzu posoudit). Ja pro sebe mam „softshellku“ z HM, typ skoro plastenka, a softshellku od Direct Alpine, co fakt udycha i bezky. A Fantom bych rekla, ze je ta lepsi pulka ;)

Jinak pogumovane veci z TCM mame taky, nechavam je ve skolce pro pripad deste. Taky mi prijde, ze to nektere deti nosi temer denne, coz by se fakt moji chudaci zpotili :nevim:

Jo krome obleceni to chce dobre botky, prezuvky, co si prcek bude umet obout, a my nechavame ve skolce i holinky (maji velkou zahradu, kde jsou i za mokra a davaji je tam pravidelne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.8.15 10:41

Starší syn chodil ve 3 letech taky do takové miniškoličky, kde si nosil svačinku (1× týdně), dávala jsem vždy namazaný rohlík, většinou sýr, šunka, on nic moc jiného nejí, vždycky jsem ho ještě překrojila napůl, aby mu to nevlálo, navíc kolikrát ani celý nesnědl. Kousek ovoce nebo zeleniny, které moc neosychají, pití a většinou nějakou dobrůtku, nejčastěji Brumíka (a občas mě i poslechl, že si ho má dát až po obědě :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin