Nepravidelná docházka do MŠ

3157
19.8.15 12:01

Nepravidelná docházka do MŠ

Syn (něco přes 3,5r) chodí již rok do soukromé školky. Teď od září jde do státní. Doteď byl zvyklý normálně na celodenní docházku i se spaním, cca od 7,30 do 15,30. Když se mi to hodilo, vyzvedla jsem ho po obědě, když se nám ráno nechtělo a mně to pracovně nějak neomezilo (pracuji z domu), tak jsme prostě do školky nejeli, šli jsme na bazén, lyžovat, na výlet atd. Abych to upřesnila, tak tyto výpadky, kdybych to měla zprůměrovat, jsou tak 1× týdně. Ale to je opravdu průměr, někdy musím prostě pracovat tak chodí 3 týdny v kuse, a pak zůstane zas z toho 3 dny u babičky atd.. No ale k mému dotazu. Kamarádka mi tak mezi řečí naznačila, že až bude ve státní školce, tak nám tahle „docházková volnost“ skončí. Popravdě jsem o tom nikdy nepřemýšlela, brala jsem to tak, že si do školky může chodit jak chce. Tím nemyslím aby tam přišel 3× za měsíc a zabíral místo někomu potřebnějšímu, ikdyž i to se v době nemocí lehce stane. Čím víc se to blíží, tím víc o tom přemýšlím, ve školce ted nikdo není abych se na to zeptala, tak se ptám tady, jak to vidíte vy, je to problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TehotnaTerezka
19.8.15 12:08

Ja bych v tom problem nevidela, delam to taky tak, jen u soukrome skolky to obcas zvazuji, protoze je mi lito penez.
Samozrejme, ze ted ve skole u starsi to uz nedelam, i kdyz i tam se najdou rodice, kterym neni blbe vzit dite v patek ze skoly a jet na chatu, to uz mi prijde moc, ale dokud jsou ve skolce, tak dochazku nehrotim.

• Citovat
  • Upravit
32902

Podle mě není. Jen teda při neodhlaseni dopředu propadne strava. Takže já když vím, že do školky nepůjde, tak ho odhlasim na ten den ( mivame doktory) a když je to náhlé, tak volám ráno a jdeme si pro oběd.
Můj byl poslední dva roky v MŠ průměrně 3-9 dní v měsíci. Zbytek nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653

Dělám to stejně a nikdy problém nebyl.Ani s dcerou v malém městě, ani se synem v Praze.Syn i často marodí a ani slovem mi neřekli, že zabírá místo někomu jinému. Řádně školku platím. A když chceme jet na lyže nebo na výlet tak jedeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436

@marmelada78 Toto opravdu není problém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.8.15 12:10

Holky moc děkuji, docela jste mě uklidnily, nechce se mi totiž ten náš „režim nerežim“ měnit. Tak snad to bude v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@marmelada78 u nás tohle problém nebyl. týden předem jsem dala vědět, kdy nepřijde.. :think: a odhlásila stravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278

Jako pokud by si držela místo dítkem, které dáš do školky na dva dny v měsíci, tak by možná mohl někdo špačkovat (nejspíš maminky, jejichž kamarádky dítko do školky nedostaly :? )…ale ani tak by to nebylo nic proti ničemu, pokud nějaká docházka je a platby budeš platit včas, tak ti nikdo dítko ze školky nevyloučí.

Náš malej je taky párkrát do měsíce na den nebo dva doma, buď s tatínkem, který má výjmečně volno nebo s babičkou, když babi chce.
Nikdo s tím nemá problém, tím spíš ne učitelky. Běžně omlouvám Honzíka ze školky i v půl osmé ráno (chlap zjistí, že má druhý den volno obvykle okolo desáté večer), zavolám na „kancelář“, řeknu, že nedorazí, aby odhlásili oběd a vyřídili to učitelkám a no problemo ;)

Příspěvek upraven 19.08.15 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
19.8.15 12:11

To rozhodne problem neni, taky jsme to tak delali.Ani s obedem neni u nas v MS problem, da-li se vedet do osmi hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.8.15 12:13

@Mar__tanka1983 Přesně, taky jim vypisuji sms ráno před 8 že prostě nedorazí, v té soukromé naprosto v pohodě, tak jsem teď byla trochu vyděšená že by to ve státní mohl být problém. Jak čtu ale příspěvky, tak snad jsou ty obavy zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
19.8.15 12:17

Urcite neni problem.. moje dcera byla ve skolce tak dva mesice z roku a nikdo po nas ani nic nechtel.. Kamaradka davala i chlapecka na jeden den tydne do soukrome anglicke skolky a taky to nikdo neresil.

• Citovat
  • Upravit
31278
19.8.15 12:18

@marmelada78 jo, neboj se nic, obavy jsou opravdu zbytečné. Školková docházka není povinná ;)
U nás, mám takový dojem, jsem v nějakých podmínkách docházky do školky četla loni něco jako, že můžou vyloučit dítko, které bez omluvy nedorazí asi tři týdny v kuse :think: že ho berou jakože ukončilo docházku, a uvolňuje se místo jinému, ale ani to si nejsem jistá, jestli není podmíněno ještě nějakým písemným upozorněním atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
19.8.15 12:20

Můj muž dělá krátký/dlouhý týden a v ty dny, kdy je doma syn do školky nechodí. Tzn. žádný týden není ve školce celý :) Není to problém.

V šatně je sešit, kam se tyto plánované absence zapisují. Platíme řádně celodenní docházku. Za dny, kdy syn chybí nám pak neúčtují stravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
19.8.15 12:22

Ja mela dceru od konce dubna doma pac jsem byla na rizikovce a kdyz jsem ji dala do skolky tak vecne nemocna a nic nevadilo. Skolkovne jsem platila tak popravde ani nic reptat nemohou…prakticky maj o dite/ starost min. Coz spis uvitaj :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.8.15 12:23

Není to problém, nejstarší byl od prosince ve školce 10krát, a nikomu to nevadilo. školka je v poho, to je holubník, škola bude horší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin