Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná Kluk tři a čtvrt, dny v týdnu vcelku zná a chápe. Chodí 3× týdně na dopoledne (po, ut, st) s tím, že ve čvrtetek a pátek zůstává doma, aby mohl chodit na kroužek, na hřiště, dělat zajímaví věci doma a se ségrou.
Taky jsem mu vysvětlila, že když bude ve školce něco zajímavého (divadlo apod.) můžeme dny prohodit, pokud se vyskytne něco mimořádného, tak se může stát, že ho nebudeme moct vyzvednout po obědě, ale bude to dopředu vědět a bude tam spát.
Pokud budou něco třeba nacvičovat na besídku apod, tak ho po domluvě s učitekou a s ním případně dáme na celý týden, když to bude potřeba.
Nevíte, jak to je s nepravidelnou dochazkou předškoláka? Jde mi o plánovanou nepravidelnou docházku, kdy syn bude chodit např. pondělí a středa a zbytek bude doma. Jde to normálně jen na omluvu ode mě? Nebo existuje něco jako individuální plán?
@Anonymní píše:
Nevíte, jak to je s nepravidelnou dochazkou předškoláka? Jde mi o plánovanou nepravidelnou docházku, kdy syn bude chodit např. pondělí a středa a zbytek bude doma. Jde to normálně jen na omluvu ode mě? Nebo existuje něco jako individuální plán?
Syn chodil 3× tydne do statni skolky a 2× tydne byl omluven (chodil do logop. stacionáre).
V září jsem napsala dlouhodobou omluvenku písemně ředitelce, ze syn bude kazde po a ut bude chybět. Nebyl zadny problem. Žádné potvrzení, co dela ty dva dny v tydnu jsem nedodavala. Skolce to bylo jedno.
Pak si ještě v prosinci zlomil nohu a chybel 4měsíce v kuse
takze jako predskolak ve školce spis nebyl nez byl ![]()
@Anonymní píše:
Asi hodne zalezi na striktnosti reditelky, jaky k tomu mas duvod a jak budes ty a dite na reditelku pusobit.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.