Vyčichne dřevo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.8.19 11:50

Vyčichne dřevo?

Ahoj, pořídila jsem si staré židle TON z jedné venkovské hospody. Jsou v trochu zoufalém stavu, ale drží. Ráda bych je trochu zrenovovala. Již jsem je obrousila, ale bohužel jsou i po několika dnech na zahradě a obroušení stále cítit hospodou. Nemáte někdo zkušenost, co s tím? Je vůbec možné se zbavit toho zápachu? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11923
29.8.19 12:14

Prababička mého muže měla v baráku krásný starý dřevěný nábytek, fakt bytelné krásné staré kousky. Jenže byla pobožná, všude tam bylo asi kadidlo nebo co, nebyl to vůbec příjemný pach. Nevyčichlo to ani za dva roky, šlo to z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
29.8.19 13:05

Já bych je zkusila natřít třeba lakem, to by se mohl zápach zamknout ve dřevě. Jinak to asi nevyčichne.
Můj otec kouřil na WC, už je 4 roky mrtvý a v létě bez otevřeného okna tam nevydržíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
29.8.19 13:33

Co bych zkusila já je přelakování/preolejovani. Třeba olej je sám od sebe dost výrazný a mohl by tomu pomoct.

• Citovat
  • Upravit
36580
29.8.19 16:26

Tak jestli opravdu vážně, tak lak dolů (buďto odlakovač, nebo brusný kotouč, popřípadě opálit, restaurátoři to i rozeberou :roll: ). Potom lněnou fermež (jen lehce, otřít hadrem). a po zaschnutí (tak dva dny) lak. Když už se s tím člověk piplá, tak průhledný. ;)
Fermež je možné nahradit lazurou (tónuje odstín, je to rychlejší a míň se člověk zašpiní). Ale ta zas tak krásně nevoní po lnu a na starší nábytek… ten má vonět fermeží. :srdce:
Postup vysvětluje, proč se to až tak často nedělá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný