Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Hanney My tam běžně nemůžeme davat nic silného, protože máme svojí čov, ale říkala jsem si, že něco účinného vyjímečně ty bakterie nezabije.
@Luca86 oni predelaly obal, zde je foto.Taky mame cov, ale jednou za měsíc používám.
@Amydevon moc děkuji, ten jsem taky koupila, ale pořád to nejde dolů. Začínám být fakt zoufalá, bydlíme rok a takový záchod ![]()
V žádném podnájmu jsem tento problem neměla:(
@Luca86 máme taky problém a tvrdou vodou.Kdyz jsem čistila poprvé tak to bylo potřeba 2-3 x za sebou a vždy na 10-15 min nechat působit a pak poradne stetkou vydrbat. Odlanovaly se mi normálně kusy kamene v celku.Ted uz používám jen jednou za měsíc a v pohode se udržuje
jinak po prvním razantním čistění jsem raději dávala pytlik s bakteriemi do cov, aby tam neco přežilo.
@Amydevon Moc děkuji, já to pořád zkoumám, už mi přijde, že jsem podřela tu keramiku, což je asi blbost
Nechávala jsem to působit I přes noc a výsledek žádný. Koupila jsem I bělidlo Duck a to taky nic neudělalo. Možná zkusím zavolat výrobci wc.
Záchod čistím denně zeleným WC Savem a jsem s ním moc spokojená na běžné nečistoty. Před asi půl rokem se mi ale začal dělat zničehonic vodní kámen pod hladinou vody v míse a nešlo to ničím dolů. Ocet jsem nalila na noc a zlepšení jen tak o 20% a to jsem ještě musela dřít štětkou jak blázen. Sháněla jsem zmiňovaný Harpic, ale u nás ho nikde neprodávají (cca 5 drogerií). Pak jsem si tu přečetla o Denkmitu z DM drogerie a v zoufalství se rozhodla ho zkusit. Nějak jsem doteď těm levným čisticím prostředkům nedůvěřovala. Holky nádhera!!! Nalila jsem do mísy jen asi na hodinu (pak jsem nutně potřebovala na WC - jsem těhotná no) a zlehka vzala štětkou a vše pryč. Mísa je sněhobílá. Jsem super nadšená, tak jsem se musela jít o to podělit s vámi, přítel neprojevoval žádné nadšení.
Nic jiného už nekoupím. Stálo mě to asi 30 korun a jednalo se o Denkmit na vodní a močový (to je asi důležité, že i močový) kámen.
@masima Díky za tip. V DM hodně nakupuju, tak zkusím. Já z téhle chemie nepoužívám nic a ten černý kámen jsem drhla jednou žiletkou. A šlo to. Ale ta práce
U nás taky dlouhé působení neexistuje, protože máme jen jeden záchod.
@masima Důležité je, že obsahuje kyselinu fosforečnou. Stejně dobře poslouží Fixinela (pokud někdo nemá v dosahu dm), nebo Cocacola (ale to jsem nezkoušela). ![]()
@Aries6 Já jsem koupila ten ve druhé řadě první (jestli se ti to zobrazuje jako mně) s názvem Urinstein- und Kalklöser.
Edit - měla jsem tam hrubku
Nemám moc rádi Lidl, ale musím říct, že nejlepší čistící prostředky mají právě tam
fungují naprosto perfektně
@EvulkaT A já Lidl můžu, ale zrovna tohle mě moc nenadchlo
A tablety do myčky už vůbec ne.
Na velmi znečištěné wc je nejlepší kys. fosforečná-obsah. ji coca cola, ale nejde sehnat.kys.chlorovodíková je taky č.1.Velmi silná, ale pozor, nedýchat výpary. Nalijete, vydrbete pomáhá okamžitě. Nenechávat delší dobu dojde k poškození glazury a wc pak nevyčistíte už nikdy.Ani savo nemá působit dlouho a jiné, všechny naleptávají glazuru. Já používám běžně ocet, kys.cit.,sodu, sůl. Kys. chlorov.jsem nalila do odtoku vany a všechny vlasy, a,,jiné se okamžitě rozpustily, jak pára nad hrncem, je to opravdu bezkonkurenční, ale je z ní velký zápach a je jedovatá, hodně.
S tou kyseliou chlorovodíkovou opatrne, je to vážne hnus preto by som radšej volila tú coca-colu…a na čistenie odtokov by som radila hydroxid sodný, je k dostaniu v drogériách a kilové balenie stojí asi 50 kč ![]()