Vyčištění WC

Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
18.9.15 16:16

Jen tak mě napadá - čím mechanicky čistíte vršek toalety? Vnitřek samozřejmě štětkou, ale vršek? Já to z hygienických důvodů beru toaleťákem, na který dát chemikálii a pak ho vyhodím, ale trochu se to drolí. Je na to něco lepšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.9.15 16:20
@Hanney píše:
Nejlepší na WC jsou tablety, v Lidlu jsou za dobrou cenu a vyčístí výborně.

ano, takový šumák do mísy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
18.9.15 16:22

@rayon ja mam na myti vrsku WC vyhrazenou jednu takovou tu kuchynskou houbovou uterku ;). Vzdycky je zluta, aby se mi nepletla s oranzovou, kterou mam na vanu a umyvadla. Susim na snure na balkone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.9.15 16:22

@rayon Buď stejně jako ty, nebo vlhčenými ubrousky, nebo vezmu kus starého hadru a ten pak vyhodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
18.9.15 16:23

@rayon Mám na to přímo ubrousky na WC, dobře čistí a pak je rovnou spláchnu. Kupuju v DM nebo v Globusu. Sice je to drahá sranda, ale dělám to jen občas. Jinak vršek otřu toaleťákem.

• Citovat
  • Upravit
Vedetta
18.9.15 19:41

Naprosto suhlasím s @Hanney také kupuju na čištění přípravky z Lidlu, připadá mi, že jsou nejlepší a i cenově docela dostupné. Jinak co se týče toalety, tak jsem se dneska koukala na jeden pořad o úklidu a paní tam čistila toaletu cocacolou. Nevěřila jsem svým vlastním očím, ale opravdu to odstranilo veškerou špínu. Kdyby měl někdo nějaké další nápady, tak budu ráda za nové rady. Jinak nemáte nápad, jak efektivně vyčisti skvrny na koberci? Skvrny jsou od make-upu a líčení.. Děkuju holky :)

• Citovat
  • Upravit
6
21.9.15 23:34

S tou coca colou to musím zkusit. Mě nepomáhá nic snad, vyzkoušela jsem toho už hodně, máme v záchodě takové proužky v. kamene. Kámoška říkala že je ještě dobré dát jak se splachuje do té nádržky kyselinu teď nevím jakou ale :-D sodnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.9.15 10:29

@snb_girl Na to je nejlepší kyselina fosforečná, kterou obsahuje právě Coca-cola. Než lít do wc zbytečně colu, kup si třeba Fixinelu, čistí perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.9.15 19:46

Zítra šupajdím pro modrý čistič do DM.To mě nenapadlo, že přípravek na vodní kámen nerozpouští močovinu :think:.Dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
7.7.16 14:29

Po přestěhování do podnájmu jsme „zdědili“ pěkně špinavý záchod :-( který se mi bohužel ani po dobu několika měsíců nedařilo vydrhnout - zkoušela jsem snad vše -ocet, SAVO, sodu, různý druhy čističů - Domestos, atd…no, nic. Už jsem byla zoufalá a pěkně nas*aná, bylo mi to blbé i vůči návštěvám, že si řeknou, že jsme čuňata, a přitom za to nemůžem…na radu zdejších děvčat jsem zkusila modrý čistič DM Denkmit Urinstein und Kalkloser a po několikerém nalití a vydrbání hadrem a štětkou SUPER!!! už jsem tomu nevěřila a opravdu čistič za 30 Kč mi jediný pomohl. Koupím si další do zásoby, už nic jiného ani nechci. Možná jediný malilinký mínus je, že vůně je taková prapodivná, ale na to kašlu, záchod můžu nafíkat sprejem, nejdůležitější je účinek!! Děkuji moc diskutujícím za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
7.7.16 16:03

Mě poradila jedna profi uklízečka na vyčištění wc od šutru kyselinu solnou, která je k dostání normálně v drogerii, treba v Tetě a stojí kolem 30,Kč. Zabírá na to taky perfektně, naliju do záchodu, nechám nějakou dobu působit, řádně vydrhnu štětkou a mísa krásně bílá.

• Citovat
  • Upravit
93
8.7.16 08:05

No, solnou jsem uvažovala na „zbytečky“ kamene, které se drží při horním okraji…mám akorát strach z manipulace s kyselinou…aby to nerozežralo štětku nebo tak něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
8.7.16 09:22
@Catthi píše:
No, solnou jsem uvažovala na „zbytečky“ kamene, které se drží při horním okraji…mám akorát strach z manipulace s kyselinou…aby to nerozežralo štětku nebo tak něco..

nerozežere, neboj, štětka zůstala neposkvrněna, jen si dej hlavně pozor na oči. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2351
8.7.16 20:52

Kyselina solná je skutečně nejúčinější i nejlevnější. Na horní okraj nepoužívej štětku. Nebezpečí stříknutí do oka. Lepší je štětec. Přírodní štětiny žere, takže nějaký starý nebo umělohmotný. Účinnost je mnohonásobně vyšší, než jakýkoli komerční prostředek. Vynikající pro nácvik maximální doby zadržení dechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný