Vydědovací listina pro rodiče

Anonymní
26.2.12 21:20

"Vydědovací" listina pro rodiče

Ahojky,

předem se omlouvám za anonymitu,ale je to dosti citlivé téma :kytka:

Jde o to,že tchánovci jsou alkoholici s dluhy všude možně,sponzorovat jsme je už odmítli a oni nám ted dělají ze života peklo..

Tak se chci zeptat zda existuje něco jako vydědovací listina,zříct se rodičů a následně za ně neplatit dluhy??

Fakt se dost bojíme do jakých výšin jejich závazky sahají :(

Díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
750
26.2.12 21:22

nic takoveho neexistuje…v pripade dedictvi se vzdavate dedictvi a tim se zrikate toho co nabyli za majetek, ale take jejich dluhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
26.2.12 21:23

No, já myslím, že za jejich života - pokud nemáte společný majetek - po vás nikdo žádné jejich dluhy nebude chtít platit… No a dědictví prostě odmítnete, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750

pokud je nemate nekde ve svem dome prihlaseny apod. nebo jste za ne nebrali nejake pujcky apod. tak se jejich exekuce a problemy nemohou tykat vas. Problem samozrejme bude az o vse prijdou kam pujdou a pokud by sli treba k vam, tak by vam mohli nastat problemy, ale jinak si nesou oni svoji odpovednost a kuzi na trh a ne vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana

Rodiče jsou tzv. neopomenutelní dědici. Nelze je vydědit ani ze vyloučit ze závěti. Dluhů v dědictví je možné se zříct.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
26.2.12 21:24

přesně tak..
zříci rodičů se nelze..ale taky za ně nejste povinni platit dluhy.
Nikdy nemůže vymáhat dluhy od někoho jiného ( kromě manželů a bývalých manželů ) ale určite ne rodičů. V případě umrtí se zřeknete dědictví a tím pádem jejich dluhů

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.12 21:24

Můžu mít taky jeden dotaz? Někdo mi říkal, že po novele zákona se už dědictví nemůžeš vzdát. Je to tak nebo to zůstalo při starém?

• Citovat
  • Upravit
750
26.2.12 21:25

neexistuje zadny zakon na podkladě, ktereho by jste měli platit dluhy za rodiče. Možná je jen problém, že za vámi posilají svoje známe, aby jste za ně něco uhradili, ale toho se asi nijak nezbavite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
26.2.12 21:26

Nikdo (dokonce ani v ČR :mrgreen: ) nemůže nikoho nutit přijmout majetek, který nechce… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
26.2.12 21:26

pokud zatím vím, tak se dědictví rozšířilo a je možné ho již i cileně nasměrovat, ale vzdát se dědictví by mělo zůstat…to nevím jistě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.2.12 21:29

vdát se můžeš dědictví..pokud ho přijmeš..stajně platíš dluhy jen do výše nabytého dědictví..

• Citovat
  • Upravit
JVP
568
26.2.12 21:31

pozor, když se třeba později objeví dluh, který by převýšil hodnotu nabytého majetku, máš smůlu :cert: a platíš. Zpětně se vzdát nejde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.2.12 21:32

no to jo..ale takový alkáči stejně žádný majetek mít nebudou, takže myslím že o příjmutí dědictví tu asi řeč nebude.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.12 21:36

díky za reakce…

já si to myslela,že to tak je,ale fakt už z toho mám strach…oni majetek žádný nemají a ani bych nic nechtěla…jen jsem měla strach,aby se ty dluhy nerozdělili mezi děti…

jak tu někdo psal,k nám bydlet bych je fakt nevzala,je to smutný,ale už jsme si zažilii fakt dost

ještě jednou díky :kytka: :*

z

• Citovat
  • Upravit
smurfka
26.2.12 21:37
Anonymní píše:
díky za reakce…

já si to myslela,že to tak je,ale fakt už z toho mám strach…oni majetek žádný nemají a ani bych nic nechtěla…jen jsem měla strach,aby se ty dluhy nerozdělili mezi děti…

jak tu někdo psal,k nám bydlet bych je fakt nevzala,je to smutný,ale už jsme si zažilii fakt dost

ještě jednou díky :kytka: :*

z

to fakt nejde..pokud nepřijmeš dědictví nepříjmes dluhy..takže v klidu..hlavě je neprat do bytu nebo jim ani dovolit aby si u vas nechali trvalé bydliště zapsat..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová