Stydím se za svou matku

Anonymní
21.2.12 10:17

Stydíte se za někoho?

Ahoj, on je ten název trošku zavádějící, ale nic jiného mě nenapadlo. Bojuju s tím už roky, stydím se matku, jak se chová k mému nemocnému tátovi, stydím se za sestru, jak se chová ke své tchyni. Obě jsou silně sebestředné a ufňukané a přitom je obě mám ráda. Radši je ale nikam nezvu, protože to se nestane, aby nebyla nějaká ostuda. Často se nad tím zamýšlím, jestli nejsem taky taková, vždyť jsme jedna rodina, ale snad ne. S manželem mám super vztah a tchyně má pod palcem spíš mě, než já ji. Vím, že s nima nic nenadělám, jsou dospělé a je to jejich volba, jejich ostuda…, ale stejně mě to mrzí. Máte některá podobnou zkušenost? Pocit studu za někoho blízkého?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.2.12 10:20

Trochu se stydim za pribuzne meho manzela. Alkoholismus v rodine, cela rodina je jednoducha, nejsou hloupi, ale proste z jednodussiho prostredi. S tim alkoholismem taky souvisi, ze neplati dluhy, nespolehlivost celkove apod.Jo a tchyne se v zajmu o meho manzela nepredre. Jiste chapete anonym. Jo, manzel je jiny, starostlivy, pracovity atd., az mam pocit, jestli ho tchyne nemela se sousedem. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 10:22

:) Ahoj,já jsem na tom podobně! Občas se hrozně stydím za svou mámu,nedělá nic jiného než že vše přepočítává na peníze,ale opravdu vše! Furt jen sedí doma,u sebe kalkulačku a už jede. Když jí řeknu že sme koupili tohle nebo tamto,tak už je s toho hotová,že nebudem mít peníze třeba na plínky atd,že naše děti zkončí v děcáku,že je nebudem mít jak živit. Už je to tak dlouho že pokud nemusim tak jí ani nezavolam a ni jí nemusim vidět,protože bych zase měla přednášku o penězích :lol: To víš,každej je nějaký a mi to buď respektujem nebo ignorujem a smířeme se s tím vším! :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 10:28

Tak držim palce holky, taky to nemáte jednoduchý :hug: :mavam: zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 10:53

Stydím se za přítele rodinu. Jsou fakt nenormální. Jsou křesťani a nutěj to úplně každýmu kolem a přitom se chovaj i k sobě úplně ošklivě. Nikdo tam neřekne „prosím“ a „děkuji“ a ta babička dělá snad nejhorší věci, každýmu vnucuje svoje názory a co má dělat a každej je špatnej a každej dělá všechno špatně. :zed: Je to hrozný. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 10:56
Anonymní píše:
Stydím se za přítele rodinu. Jsou fakt nenormální. Jsou křesťani a nutěj to úplně každýmu kolem a přitom se chovaj i k sobě úplně ošklivě. Nikdo tam neřekne „prosím“ a „děkuji“ a ta babička dělá snad nejhorší věci, každýmu vnucuje svoje názory a co má dělat a každej je špatnej a každej dělá všechno špatně. :zed: Je to hrozný. :zed:

Tak to znám, manželova babička byla taky expert přes víru a měla patent na rozum a pravdu. Já vim, o mrtvejch jen dobře :oops:, mám na ni i dobrý vzpomínky…zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 11:01

Nikdy bych si nemyslela, že jednou dojdu do takového stádia, ale bohužel, jsem se strašně spletla a stydět se musím. Stydím se za své sestry. Máme moc hodného strýčka s tetou. Dokud byl strýček zdravý, sestry za ním chodily s nataženou rukou, stěžovaly si, jaké jsou chudinky, že nemají peníze,… On jim všem ochotně pomáhal. I já od nich občas nějakou korunu dostala (k vánocům, narozeninám - nikdy jsem jim o peníze neřekla, příčí se mi to). Jenže strýček po mozkové mrtvici zůstal odkázaný na pomoc ostatních (nechodící, ruku ovládá jen jednu, svěrače neovládá). Stalo se mu to před sedmi týdny - doteď je v nemocnici a ony nebyly schopné se za ním jít ani podívat - prý že nemají rádi nemocnice 8o :poblion: :zed: . Za dva týdny by si teta měla strýčka vzít domů a samozřejmě bude potřebovat každou pomoc, protože sama ho nezvládne. A už teď jedou hlášky „já tam nebudu moct jezdit, já nebudu mít čas, já jsem slabá, přeci ho nemůžu tahat,…“. A to musím dodat, že dvě bydlí 10 minut autem od něj, další ani ne pět minut pěšky. Já to tam mám autem přes půl hodiny, ale pomáhat budu, jak nejvíce dokážu…
Je mi z jednání mých sester strašně smutno a ač se to nemá, tak doufám, že boží mlýny pomelou,… Protože využívání se mi strašně příčí a neochota pomáhat je poslední kapkou… :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 11:07

Jo, za tchyni! Nejprve jsem si říkala, že je prostě jiná… Ale je hrozně sobecká, vždycky musí být po jejím. Dělá jaká je vzorná babička, přitom malýho ještě za 3 měsíce ani nevozila v kočárku. V těhotenství ani po poridu mi s ničím nepomohla.
Když jí manžel volal z porodnice, že se malej narodil, řekla mu, že teď nemá čas, ať zavolá později!! No jak by vám bylo? :cert:
Tchán to samý, nedávno se u oběda manžela přede mnou zeptal, jestli si dělal krevní testy, jestli je malej jeho!! A ještě jsme prej vybrali blbý jméno!
Tak za tohle se stydím, jaké máme „babičku s dědečkem“… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 11:10
Anonymní píše:
Jo, za tchyni! Nejprve jsem si říkala, že je prostě jiná… Ale je hrozně sobecká, vždycky musí být po jejím. Dělá jaká je vzorná babička, přitom malýho ještě za 3 měsíce ani nevozila v kočárku. V těhotenství ani po poridu mi s ničím nepomohla.
Když jí manžel volal z porodnice, že se malej narodil, řekla mu, že teď nemá čas, ať zavolá později!! No jak by vám bylo? :cert:
Tchán to samý, nedávno se u oběda manžela přede mnou zeptal, jestli si dělal krevní testy, jestli je malej jeho!! A ještě jsme prej vybrali blbý jméno!
Tak za tohle se stydím, jaké máme „babičku s dědečkem“… :poblion:

no,mam tchyni hodne podobnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Anonymní 11.01, to je teda síla. Však ono se to holkám vrátí :cert: I s úroky! Já na „peklo“ věřim, i když přála bych ti spíš, aby včas prohlédly a pochopily…Drž se statečně, přeju ti hodně sil, budeš je potřebovat :hug: :hug: :hug: :mavam: zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Ahojky myslim, že kdybys znala mou mámu, a mého tátu, možná by ses za tu svou nestyděla :lol: no k smíchu mi to neni, ale já jsme z extremní rodiny, pozůstatky mám hodně na duši, jen doufám, že nikdy nebudu jako ona :? Zatim nejsem, ale jsem labilní a psychicky na tom nic moc…opravdu bys nevěřila, čeho je moje máti schopná…bohužel rodinu sei člověk nevybírá, tak se aspon ted už soustředim na tu svou a už se tim tolik netrápim, dřív jsem se kvůly naší rodině trápila dennodeně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 11:41

Ano stydím se,za svého bratra a dříve otce,kterého jsem odepsala,jak on mě první.Nezlobte se na mě,ale aby bratr říkal sestře nesmíš dělat školu,soudil že on školu nepotřebuje,tak to nepotřebujou druzí,aby bylo po jeho tak dokáže rodinu i uhodit.Za to se opravdu musím stydět.V životě vím že on by byl ten poslední kdo by mi pomohl a první který mě potopil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 11:47

Stydím se za svou sestru. Nechci aby byla má příbuzná. Zadlužila sebe i mojí maminu u které bydlí. Chová se k mojí mámě hrozně, ostatní jí mají za super holku, které my ubližujeme :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 11:47

za tchýni jaké je to nečistotné prase :poblion:
A za mou mámu když s ní jdu do obchodu a ona nahlas huláká jak je to drahé(hlavně oblečení), ty prodavačky za to přece nemůžou, mě když se to líbí tak to koupíma neřeším, nebo řeším cenu ale rozhodně ne aby to každej slyšel, to si pak připadám jako nějaká socka. Naštěstí spolu moc často nenakupujem, jinak ji miluju :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.12 11:54

Jo, stydím se sama za sebe. Protože jsem opět podlehla manželovi, s kterým již 2 roky nežiju, podváděl mě, má nemanželské dítě, dotyčnou si nastěhoval do našeho domu, psychycky i fyzicky mě týral a já mu opět podlehla (ono 20let je 20 let a ví, jak na mě, uvěřila jsem mu, protože jsem uvěřit chtěla ) a výsledkem je očekávání narození našeho syna. Nasliboval hory doly a zkutek utek. Vím, že budu na malého samy, ale co, nejsem ani první ani poslední. Musím to zvládnout, co taky jiného, ale stydím se opravdu moc za to, že jak jsem stará, tak jsem blbá.............

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová