Nasmrádlý byt u tchýně

54
15.2.12 12:07

Nasmradly byt u tchyne

Ahojte,
vcera jsem se poprve neucastnila navstevy u rodicu partnera, doma kouri a po kazde navsteve u nich jde vsecko do pracky a my do vany. Jejich byt je totiz skrznaskrz nasmradly od cigaret, ze i vnitrni stranky knih jdou citit. Kdo nezazil asi neuveri ,ale je to tak.
Vcera jsem ale take poprve ucitila jako nezucastnena ten smrad z meho maleho syna 10mesicu, byli tam jen par hodin a z toho smradu se mi doslova zvedl zaludek.
To me primelo dnes napsat tchyni prosbu, ve vsi slusnosti, at s tim neco udelaji, vytepuji koberec a sedacku apod. Jeste nemam odpoved, ale uz se mi dal nechtelo jen drzet svuj nazor od nich, muj partner muj nazor doted drzel od nich, nechtel jim ublizit. coz chapu. Ale co je moc je moc. Pravda obcas boli, ale tady jde o zdravi, ten smrad neni jen tak, zpusobuji ho vsechny ty tisice skodlivych splodin z cigaret a to se pak doslova prozira az prave dovnitrku knih a zdi a tezko se toho zbavit, tak si predstavte , ze se to tak dostava i do vas. Spani u nich a nejake hlidani prcka jsem VETOvala uz davno. radeji budu stale s nim nez abych ho dala k nim.
Ja bych jen chtela vedet jestli nekdo z vas sebral taky odvahu a rekl to taky narovinu, anebo se vetsinou jen vyhybave vyhybate navstevam a nebo pak tise trpite?
Na jejich stranu musim rict, ze nas maji moc radi a zadne rozbroje mezi sebou nemame a prave i proto jsme je pred mym nazorem doted setrili.Partner o tom problemu vi, sam je kurak, ale on je tam na to zvykly.Jeho koureni mimochodem zpusobuje casto muj distanc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1433
15.2.12 12:11

A co kdyby chodili oni na návštěvu k vám?Teda za předpokladu že budou kouřit venku.To tam je vážně takový smrad že se nedá vyvětrat? 8o a co kdyby když vás čekají na návštěvu ten den doma prostě nekouřili, pořádně vyvětrali…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
15.2.12 12:13

Já mám teda zlatou tchýni, první připomínku jsem dlouho odkládala a nakonec to bylo v pohodě, ono jí to totiž vůbec nedošlo. Teď se chystám jí vysvětlit, že si opravdu nepřeju, aby mi na dítě oblíkala nevypraný sekáčový oblečení! :roll: Oni řeší spadlý dudlík u nich doma, ale do kombinézy ze sekáče ho navlíkla i když si teď cpe všecko do pusy :poblion: Ale věřim, že to bude v pohodě, ona je rozumná. Myslim, žes jí to spíš měla říct z očí do očí, ne psát…ale uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
15.2.12 12:17

My to řešili tak, že děda chodil k nám a ne my k němu. :nevim: Jinak nevím, co poradit. Když kouřej vevnitř, tak to tam vždycky takový bude, to by museli kouřit venku. I kdyby otevírali okno, tak to tam bude. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.12 12:22

Toto je vždycky ošemetná situace. Mám známou, se kterou si velice dobře rozumím, ale doma mají docela problém s úklidem a je tam cítit zatuchlina, ale neuvěřitelně. Jsou to lidé, kteří doma syslí kde co, mají malé místnosti a úklidu taky moc nedají, z toho jde cítit i jejich oblečení, kočárek prostě všechno, ale jinak jsou hodní. Na férovku se jí to bojím říct. A mám spousty výmluv proč se potkávat jen venku. Tebe obdivuji, že to řešíš na rovinu. Počkala bych jak zareagují a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
750
15.2.12 12:23

Tchyně kouří u okna, ale stejně to jde všechno dovnitř, u nás chodí na balkon, ale je tak vycepovaná vlastním synem, protože on nekouří a dost mu to na ní vadí. Nemusela jsem to tedy nijak moc řešit a ty občasné návštěvy neřeším. Na tvém místě bych ji asi taky spíše požádala než psala - když máte pěkné vztahy je to lepší. Pokud někdo kouří 50 let už ho nepředělám, jen mohu požádat, aby v přítomností dětí jednal jinak :nevim:
přeji ať ti to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.2.12 12:23

Dokud by s tim neco neudelali omezila bych navstevy… a nemyslim tise omezit a vymlouvat se, ale slusne jim to rict. Pokud mezi sebou mate jinak dobre vztahy, nemuselo by to odpalit zadnou bombu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.12 12:24

Jinak je pravda, že si to možná ani neuvědomují. Jen by mě docela zajímalo jak jsi to napsala, to jsem přehlédla. Myslela jsem, že jsi to řekla z očí do očí.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
15.2.12 12:27

Já bych jim to řekla, ne napsala sms, to je jak když dostaneš kopačky smskou :roll: píšeš že se máte jinak rádi a vycházíte spolu, tak mi přijde blbý jen to napsat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Billi
15.2.12 12:29
Barush píše:
A co kdyby chodili oni na návštěvu k vám?Teda za předpokladu že budou kouřit venku.To tam je vážně takový smrad že se nedá vyvětrat? 8o a co kdyby když vás čekají na návštěvu ten den doma prostě nekouřili, pořádně vyvětrali…?

Věř tomu, že to vyvětrat nejde. My se stěhovali do panelákového bytu po kuřácích a rok jsem byla cítit jako kdybych vylezla z putiky a to jsme měli všechno nové, po nich tam byly jen ty stěny a koberec, který jsme okamžitě vytepovali.
Zakladatelko, taky bych se přikláněla k návštěvám u vás.

• Citovat
  • Upravit
3003
15.2.12 12:39

Ahoj,tak ja bych jim to urcite rekla narovinu a teda osobne.Rikas,ze vztah mate pekny,tak mi prijde,ze by byla skoda vyhybat se navstevam..Treba si to jen neuvedomuji.Mozna by se prizpusobili,kdyby vedeli,ze vam to vadi..Nezjistis,pokud se nezeptas.Jinak prozatim bych se priklanela taky k navstevam u vas..Uvidis,treba te prijemne prekvapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
15.2.12 12:46

nezlob se, ale je to jejich byt :nevim: tak ať chodí na návštěvu k Vám a jestli potřebuješ hlídání tak si to asi budeš muset zařídit jinak. Vadí mi myšlenka že já mám dítě, tak si ze mě sedněte na zadek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.2.12 12:57

Já si jednou vyhlédla starožitnou skříň. No byla před tím u kuřáků, ale to jsem zjistila až když mi jí doma postavili. To byl takový smrad! No nepomohlo nic a musela pryč. Také jsem nechápala, jak se to ve všem drží a je to cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
15.2.12 12:58

rybkabezvody: naprosto souhlasím :palec: . Je to jejich byt a pokud se to zakladatelce nelíbí, tak tam nemusí chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.2.12 13:03

No zakladatelko, myslím, že i kdyby zítra přestali kouřit doma moc ti to nepomůže. Moje babička kouřila celý život, posledních 10 let před smrtí musela přestat kvůli zdravotním problémům. Když umřela a stěhovali jsme věci z baráku tak to tam pořád bylo cítit. Krom toho je to jejich byt, můžou si tam dělat co chtějí.
Prostě když budou chtít vidět vnouče budou muset k vám:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová