Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Beanie píše:laducha píše:JJ vsechno je pak citit, dokonce i igelitka ve ktere nam obcas neco nabali desne pachne. ja jsem uprimna, nesnasim lez. taky bych chtela aby mi lidi narovinu rekli proc ke me treba nechteji chodit nez aby nechodili kvuli smradu vubec. takhle je tu sance to zlepsit a videt se casteji. jiny problem tam opravdu neni.
Chápu to, moje EX tchýně kouří v bytě tak moc, že když třeba koupí malé kiwi a další den ho donese, nedá se jíst, jak je nasmrádlé kouřem. O ní ani nemluvím, naštěstí k nám chodí tak 3× ročně, my k ní vůbec. Úplně se mi z toho navaluje, ještě, že se zdrží maximálně 20 minut, já to pak nemůžu vyvětrat.
Ale neřekla bych jí nic
My spolu máme takový nijaký vztah, ale kdybychom spolu vycházely líp, asi bych něco taktně naznačila ![]()
rybkabezvody píše:
nezlob se, ale je to jejich byttak ať chodí na návštěvu k Vám a jestli potřebuješ hlídání tak si to asi budeš muset zařídit jinak. Vadí mi myšlenka že já mám dítě, tak si ze mě sedněte na zadek
Ahoj , nechapej me spatne, ja bych k nim nechodila, kdybych nemusela, ale kdyz uz prijedeme tak by bylo blby se jit prochazet ven, to uz by pravda vysla najevo asi sama.k nam na navstevu je to trochu z ruky , jsme z jineho mesta, takze navsteva u nich je vzdy takovy vylet. Hlidani po nich nevyzaduji, vim, ze by mi pohlidali ,ale ja to nechci. Ono s tim, je to jejich byt, to je fakt, ale ve chvili kdy me nekdo jiny ovlivnuje svym chovanim, nebo majetkem, zasahuje to uz do meho prava. nemusim neco trpet kdyz to nechci. At je to u kohokoliv ke komu prijdu na navstevu. Byl to zaroven pokus o to jak zlepsit podminky pro treba castejsi navstevy.Protoze od nich i casto slychame , ze se vidime malo. ![]()
laducha píše:Beanie píše:My spolu máme takový nijaký vztah, ale kdybychom spolu vycházely líp, asi bych něco taktně naznačilaladucha píše:JJ vsechno je pak citit, dokonce i igelitka ve ktere nam obcas neco nabali desne pachne. ja jsem uprimna, nesnasim lez. taky bych chtela aby mi lidi narovinu rekli proc ke me treba nechteji chodit nez aby nechodili kvuli smradu vubec. takhle je tu sance to zlepsit a videt se casteji. jiny problem tam opravdu neni.
Chápu to, moje EX tchýně kouří v bytě tak moc, že když třeba koupí malé kiwi a další den ho donese, nedá se jíst, jak je nasmrádlé kouřem. O ní ani nemluvím, naštěstí k nám chodí tak 3× ročně, my k ní vůbec. Úplně se mi z toho navaluje, ještě, že se zdrží maximálně 20 minut, já to pak nemůžu vyvětrat.
Ale neřekla bych jí nic
Tak to pak chapu tvou soucasnou neaktivitu ![]()
Já bych řekla že je to jejich byt a tam at si dělají co chtějí, ať si tam kouří, prostě tam nechoď a prcka tam nevoď ![]()
Barca12345 píše:rybkabezvody píše:Nikdo prece nechce, aby si sedali na zadek!!!! Jde o trochu tolerantnosti a vstricnosti!!! Nikdy jim doma kourit „nezakazuje“… ale nevidim treba duvod, proc by museli kourit, kdyz je u nich na navsteve miminko?
nezlob se, ale je to jejich byttak ať chodí na návštěvu k Vám a jestli potřebuješ hlídání tak si to asi budeš muset zařídit jinak. Vadí mi myšlenka že já mám dítě, tak si ze mě sedněte na zadek
Moje babicka taky kouri, ale kdyz mam prijit ja s malou, tak ma radne vyvetrano a od rana chodi kourit pred dum, aby v tom Kacenka nemusela byt!
Pokud jim to tam smrdi az tak, ze i kdyby nekourili, miminko cigaretama „pachne“, tak s tim stejne nic neudelaji!!!
přesně tak! Jaký sedat na zadek? Ať pochopí, že když mám dítě nebudu k nim chodit do zahulenýho bytu. Musí pochopit důvod, proč k nim nechci s dítětem jít. Třeba pak sami budou chtít udělat změnu, jestli o návštěvu stojí… Nesnáším hned rejpání a napadání.
Taky si nemyslím, že je něco na tom, když dám z rozumného důvodu a rozumně najevo, že je něco v nepořádku. Pokud jsou tchánovci v pohodě, tak to pochopí. Vždyť určitě i oni chtějí trávit s malýma čas, ne? Ale podle mě by to hlavně měl řešit synátor.
Ppajo - já bych mu to asi řekla v jeho provedení, aby to pochopil. ![]()
no víš ja sem na to asi víc háklivá, pac jsem ucitelka…takze si stejne bude myslet svy a jeste eme narkne, ze se nad nim povysuju ![]()
Nakonec nam tchyne po partnerovi vzkazala , ze me pripominky bere na vedomi.
Tim to zhaslo, zadna prima odpoved mi od ni neprisla. Potom co se pritel dozvedel , ze jsem jim to napsala, jsem si vyslechla cosi o neucte, ale dle meho to zkratka neni zadna neucta, ale jen vyjadreni sveho nazoru a prava na to necitit se nekde spatne, kdyz uz tam jsme. ![]()
Anonymní píše:
Jinak je pravda, že si to možná ani neuvědomují. Jen by mě docela zajímalo jak jsi to napsala, to jsem přehlédla. Myslela jsem, že jsi to řekla z očí do očí.
Ono jak v tom žijou asi už dlouhý roky,tak to prostě necítí,ale mně by to taky strašně vadilo,a taky bych to řešila..určitě i pro to vaše miminko to musí být nepříjemný najednou z venku přejít do takovýho smradu
.To je jako když někdo doma chová kočky,nekastrovaný,a ty tam vypouštěj ty svý tento(já ani nevim,co to je,jen že to je příšerný),tak jim to nepřijde,ale cizím to je nepříjemný,zrovna tyhle dva smrady jsou mi nejvíc nepříjemný a myslim,že to i tak trochu vypovídá o lidech ![]()
zakladatelce moc nepomůžu, u mě se to nakonec vyřešilo samo ještě dřív než to nastalo. tcháni jsou taky šílení kuřáci a já to teď v těhu snáším moc špatně, ale vzali to poměrně ok, že k nim nebudu jezdit, protože to prostě zdravotně nedávám (jsem ještě astmatik, takže tuplem blbý). ale chlap je taky kuřák (i když kouří venku) a já se hrozně bála mu říct, že tohle nepůjde ani s dítětem, že jim ho k nim domů prostě nedám, i když to budou jeho prarodiče…a jednou jsem se odhodlala a - a on mě naprosto pochopil, souhlasil a taky si to hodlá před svými rodiči obhájit ![]()
takže leda poradit zkusit to přes chlapa, jestli by tě nepodpořil. ale jestli nic neřekl doteď, tak je asi zvyklej a těžko pomůže i tohle ![]()
PjckjsANEBjája píše:
zakladatelce moc nepomůžu, u mě se to nakonec vyřešilo samo ještě dřív než to nastalo. tcháni jsou taky šílení kuřáci a já to teď v těhu snáším moc špatně, ale vzali to poměrně ok, že k nim nebudu jezdit, protože to prostě zdravotně nedávám (jsem ještě astmatik, takže tuplem blbý). ale chlap je taky kuřák (i když kouří venku) a já se hrozně bála mu říct, že tohle nepůjde ani s dítětem, že jim ho k nim domů prostě nedám, i když to budou jeho prarodiče…a jednou jsem se odhodlala a - a on mě naprosto pochopil, souhlasil a taky si to hodlá před svými rodiči obhájittakže leda poradit zkusit to přes chlapa, jestli by tě nepodpořil. ale jestli nic neřekl doteď, tak je asi zvyklej a těžko pomůže i tohle
Ahoj, no to jsem tady nezminila, ze mame v rodine astma a alergie a prababicka umrela na nejakou plicni chorobu.I to je dalsi vec proc se proti tomu tak ohrazuji. muj pritel o tom vi, ale bohuzel , bez moji iniciativy by moje prani nebyla nikdy zrealizovano. Je to paradox, protoze prcka moc miluje , ale aby ho chranil i pred timhle ,tak k tomu se nema, zakazala jsem mu kourit i blizko kocarku a kdyz to porusil a sprdla jsem ho, tak se nejdriv urazel se slovy Ty toho nadelas! Tak to me jeste vic nastvalo a bylo jeste hur. Dneska uz vi co muze cekat tak neprudi, ale kdyz s nim jde ven sam, tak si proste jinde nez u kocarku zapalit nemuze a to teda jen tajne doufam , ze si dava aspon pozor kam vitr vane. Jinak prarodice nemaji vuuuubec problem mu kourit venku treba pred nosem. Na to se take chystam az zas nastane takova situace, tak si o tom popovidame ![]()
Jinak jeste chci dodat , ze kdyz jsem se divala na seznam jedovatych veci pro deti tak tam byl i vajgl, ze se ma okamzite volat doktor. Takze proste nejen kour ale i to co po tom zustava , ty nanosy a odpad jsou hnus.
No co já vím tak děti vezmou do ruky venku ledacos, ale že by se měl hned volat doktor když se dotknou vajglu? to asi ne ![]()
@luckaa85 píše:
No co já vím tak děti vezmou do ruky venku ledacos, ale že by se měl hned volat doktor když se dotknou vajglu? to asi ne
no on bude podle mě jedovatel pokud ho dítě sní… s tvojím názorem ohledně dotyku souhlasím, je to přehnaný
@PjckjsANEBjája píše:
no on bude podle mě jedovatel pokud ho dítě sní… s tvojím názorem ohledně dotyku souhlasím, je to přehnaný
tak samozřejmě pokud by ho snědlo tak to je jiná, to chápu, aspon zavolat doktorovi ale dotyk je asi v pohodě.
hlavně nedělat z dětí skleníkový kytky
Vajgl je samozřejmě jedovaty až po požití, ne po dotyku, to jsem myslela že bude jasny ![]()