Nasmrádlý byt u tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
15.2.12 13:16
rybkabezvody píše:
nezlob se, ale je to jejich byt :nevim: tak ať chodí na návštěvu k Vám a jestli potřebuješ hlídání tak si to asi budeš muset zařídit jinak. Vadí mi myšlenka že já mám dítě, tak si ze mě sedněte na zadek :roll:

Nikdo prece nechce, aby si sedali na zadek!!!! Jde o trochu tolerantnosti a vstricnosti!!! Nikdy jim doma kourit „nezakazuje“… ale nevidim treba duvod, proc by museli kourit, kdyz je u nich na navsteve miminko?
Moje babicka taky kouri, ale kdyz mam prijit ja s malou, tak ma radne vyvetrano a od rana chodi kourit pred dum, aby v tom Kacenka nemusela byt!
Pokud jim to tam smrdi az tak, ze i kdyby nekourili, miminko cigaretama „pachne“, tak s tim stejne nic neudelaji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
15.2.12 13:21

Zakladatelko chápu tě jak to myslíš,také mám tu zkušenost.Manžel mé babičky doma kouří v kuchyni a ten smrad je také všude.Když od nich přijedeme musím holkám umýt vlasy a vyprat všechno oblečení.Nikdy mi to nepřišl že je to tak strašný až když jsem to cítila z dětí.kvůli tomu tam ani nespíme i když babička bydlí dost daleko.
Odvahu jí to říst nemám protože ona je dost urářlivá a urazí se i za prkotinu což tohle.
jezdíme tam dvakrát do roka tak to překousnu.
Jinak chápu že je to jejich byt tak a´t si dělají co chtějí ale když pak chtějí aby k nim chodili vnoučata je to blbý vůči dětem a né vůči rodičům.

Zakladatelce přeji aby to tchýně vzala v pohodě a nebrala to jako křivdu když bude muset na návštěnu k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.2.12 13:22

Zakladatelko, tuším, jak tě to žere, měla jsem něco podobného. Po každé návštěvě u tchýně jsme šli všichni kompletně do vany, všechno oblečení do pračky. Tchýně s tchánem před naším příjezdem sami od sebe pořádně vyvětrali, zapálili vonné svíčky a za celou dobu, co jsme u nich byli, chodili kouřit ven. Ode dne, kdy se dozvěděli, že jsem poprvé těhotná. Tohle je myslím to jediné, co od tchýně můžeš žádat. Ale „smrdět“ budete stejně.
U nás je situace mnohem lepší, protože tchýně s tchánem několikrát přestali (slíbili, že s narozením prvního vnoučátka přestanou definitivně) a zase začli kouřit, při jednom rozhodnutí kompletně vymalovali dům a tchýně rázně zakázala kouřit vevnitř. Nevím, co má za nábytek, ale nesmrdí jim to tam. Možná za to může pec, ve které denně topí dřevem :nevim:
Takže my po návratu od tchýně smrdíme, ale tak nějak příjemně, kouřem a dřevem. Ale není to smrádek, když se vrátíte od táboráku, je to mírné, v žádném případě to nepraští do nosu.
Navrhuju si s tchýní promluvit, nějaké psaní e-mailů nebo sms mi vhodné nepřijde. Ovšem nejlepší řešení podle mě bude omezit návštěvy u nich na minimum (každopádně bych vysvětlila své důvody) a spíš je zvát k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
15.2.12 15:49

Když jsem ještě při studiu VŠ bydlela v podnájmu, 5 z nás byli kuřáci. Ze začátku mi to vadilo, pak jsem si na ten smrad zvykla. JENŽE: když jsem přijela domů s věcma nabalenýma v praze, docela jsem se lekla. Všechno to vyprané doma sušené prádlo bylo nechutně načichlé. V praze mi vonělo aviváží, ale jak jsem ho vybalila u našich, myslela jsem, že mi tam někdo vysypal poleník. No hnus!!! Jak říkáš, smrděli i knihy i plastové obaly od kosmetiky, nechci ani vědět, jak jsem smrděla já!
Ale teda nevím, co by měla tchýně udělat, aby se toho smradu zbavila. I kdyby vyhodili všechno čalounění a byt komplet vymalovali, myslím, že to ničím nepřerazí. A stříkat tam nějaké antitabák spreje? Ty aerosoly by byla asi ještě škodlivější.
Být tebou, spíš založím diskuzi: Jak se zbavit zápachu z cigaret
No a řešit formu a obsah zprávy pro tchýni myslím není na místě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.2.12 16:38

Koupili jsme byt, kde manzele kourili 40 let. Zapachu se zbavit da - oskrabat omitky az do zakladu, znovu nahodit a vymalovat, vyrvat podlahy a udelat nove, nabytek samozrejme vyhodit uplne vsechen… jina cesta bohuzel neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 16:56
tomikadze píše:
Když jsem ještě při studiu VŠ bydlela v podnájmu, 5 z nás byli kuřáci. Ze začátku mi to vadilo, pak jsem si na ten smrad zvykla. JENŽE: když jsem přijela domů s věcma nabalenýma v praze, docela jsem se lekla. Všechno to vyprané doma sušené prádlo bylo nechutně načichlé. V praze mi vonělo aviváží, ale jak jsem ho vybalila u našich, myslela jsem, že mi tam někdo vysypal poleník. No hnus!!! Jak říkáš, smrděli i knihy i plastové obaly od kosmetiky, nechci ani vědět, jak jsem smrděla já!
Ale teda nevím, co by měla tchýně udělat, aby se toho smradu zbavila. I kdyby vyhodili všechno čalounění a byt komplet vymalovali, myslím, že to ničím nepřerazí. A stříkat tam nějaké antitabák spreje? Ty aerosoly by byla asi ještě škodlivější.
Být tebou, spíš založím diskuzi: Jak se zbavit zápachu z cigaret
No a řešit formu a obsah zprávy pro tchýni myslím není na místě :nevim:

Promin ,ale ja tu neresim obsah zpravy, ale to kdo sebral odvahu jim to take rict anebo se dal vyhyba uprimnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 17:01
Ywett píše:
Zakladatelko, tuším, jak tě to žere, měla jsem něco podobného. Po každé návštěvě u tchýně jsme šli všichni kompletně do vany, všechno oblečení do pračky. Tchýně s tchánem před naším příjezdem sami od sebe pořádně vyvětrali, zapálili vonné svíčky a za celou dobu, co jsme u nich byli, chodili kouřit ven. Ode dne, kdy se dozvěděli, že jsem poprvé těhotná. Tohle je myslím to jediné, co od tchýně můžeš žádat. Ale „smrdět“ budete stejně.
U nás je situace mnohem lepší, protože tchýně s tchánem několikrát přestali (slíbili, že s narozením prvního vnoučátka přestanou definitivně) a zase začli kouřit, při jednom rozhodnutí kompletně vymalovali dům a tchýně rázně zakázala kouřit vevnitř. Nevím, co má za nábytek, ale nesmrdí jim to tam. Možná za to může pec, ve které denně topí dřevem :nevim:
Takže my po návratu od tchýně smrdíme, ale tak nějak příjemně, kouřem a dřevem. Ale není to smrádek, když se vrátíte od táboráku, je to mírné, v žádném případě to nepraští do nosu.
Navrhuju si s tchýní promluvit, nějaké psaní e-mailů nebo sms mi vhodné nepřijde. Ovšem nejlepší řešení podle mě bude omezit návštěvy u nich na minimum (každopádně bych vysvětlila své důvody) a spíš je zvát k vám.

Ahoj,
my si piseme normalne emaily.nevolame si. a navstevy uz tak jsou dost male- jednou dvakrat do mesice, jelikoz jsou z jineho mesta. Pozvat k nam jsem zkusila, ale ten smradek z jejich veci v cistem prostredi o to vic vyniknul a musela jsem kazdou chvili vetrat jak mi to sviralo plice.myslim ze jim to ale vubec nedoslo. |Ja bych je moc rada k nam pozvala i pres noc treba, ale mame maly byt a bylo by to z nich vsude a to ja bych nedala :? je mi to lito ,ale pres tohle vlak nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 17:05
Barca12345 píše:
rybkabezvody píše:
nezlob se, ale je to jejich byt :nevim: tak ať chodí na návštěvu k Vám a jestli potřebuješ hlídání tak si to asi budeš muset zařídit jinak. Vadí mi myšlenka že já mám dítě, tak si ze mě sedněte na zadek :roll:
Nikdo prece nechce, aby si sedali na zadek!!!! Jde o trochu tolerantnosti a vstricnosti!!! Nikdy jim doma kourit „nezakazuje“… ale nevidim treba duvod, proc by museli kourit, kdyz je u nich na navsteve miminko?
Moje babicka taky kouri, ale kdyz mam prijit ja s malou, tak ma radne vyvetrano a od rana chodi kourit pred dum, aby v tom Kacenka nemusela byt!
Pokud jim to tam smrdi az tak, ze i kdyby nekourili, miminko cigaretama „pachne“, tak s tim stejne nic neudelaji!!!

Kourit, i v jine mistnosti , kdyz tam jsme na navsteve po moji prosbe prestali. ale taky jim to nedoslo nez jsem se ozvala. Vytepovat calouneni v dnesni dobe od cigaret jde, ale musi na to byt konkretni prostredek a musi se to udelat. oni netepovali uz roky. takze by to zcela jiste pomohlo. proto jsem je o to pozadala aby to udelali, jinak navstevy uz omezit vic snad ani nejdou. jednou za mesic je i tak dost malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 17:07
Barush píše:
A co kdyby chodili oni na návštěvu k vám?Teda za předpokladu že budou kouřit venku.To tam je vážně takový smrad že se nedá vyvětrat? 8o a co kdyby když vás čekají na návštěvu ten den doma prostě nekouřili, pořádně vyvětrali…?

Ahoj, ano oni vetraji, chodi ven kourit kdyz tam jsme takze to neni takova pohroma kdyz tam jsme, ale potom kdyz prijedeme domu tak to najednou citim v plne palbe. Kdyz se pujdete podivat do kravina tak vam to taky neprijde takova hruza az pak doma ve vlastnim prostredi vas ten smrad porazi. Vyvetrat se to uz neda po tech letech. zijou tam uz asi tricet let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
15.2.12 17:08

Chápu to, moje EX tchýně kouří v bytě tak moc, že když třeba koupí malé kiwi a další den ho donese, nedá se jíst, jak je nasmrádlé kouřem. O ní ani nemluvím, naštěstí k nám chodí tak 3× ročně, my k ní vůbec. Úplně se mi z toho navaluje, ještě, že se zdrží maximálně 20 minut, já to pak nemůžu vyvětrat.
Ale neřekla bych jí nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 17:11
janisska píše:
Já mám teda zlatou tchýni, první připomínku jsem dlouho odkládala a nakonec to bylo v pohodě, ono jí to totiž vůbec nedošlo. Teď se chystám jí vysvětlit, že si opravdu nepřeju, aby mi na dítě oblíkala nevypraný sekáčový oblečení! :roll: Oni řeší spadlý dudlík u nich doma, ale do kombinézy ze sekáče ho navlíkla i když si teď cpe všecko do pusy :poblion: Ale věřim, že to bude v pohodě, ona je rozumná. Myslim, žes jí to spíš měla říct z očí do očí, ne psát…ale uvidíš.

Ahoj,
my si emaily piseme normalne, jako kdybychom si volali. setrime.
ALe s temi vecmi ze sekace je to fakt , urcite vyprat, ale staci jednou. Paradoxne ale nove veci i hracky byvaji casto plne chemikalii, takze tam to peru a myju radsi dvakrat a hlavne v sode, ta je na to dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 17:18
Anonymní píše:
Jinak je pravda, že si to možná ani neuvědomují. Jen by mě docela zajímalo jak jsi to napsala, to jsem přehlédla. Myslela jsem, že jsi to řekla z očí do očí.

Ahoj,
pravda ze si to asi neuvedomuji nebo to spis ignoruji jelikoz jim to nikdo nerekl, mluvila jsem o tom s jejich snachou od bratra a ta mi rekla ty same nazory ,ale nikdy jim to nerekla. Ale me to teda nastvalo,kdyz jsem vcera ucitila ten smradek z myho ditete. Takze jsem napsala asi tak nejak:
Mam na srdci jednu vec , ze od vas vzdy jdeme citit cigaretovym kourem, Ale az vcera kdyz jsem to ucitila z prcka tak me to sokovalo a proto bych vas chtela timto poprosit, jestli byste nemohli vytepovat koberec a sedacku. urcite by to pomohlo. To je podle meho v pohode. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 17:20
Billi píše:
Barush píše:
A co kdyby chodili oni na návštěvu k vám?Teda za předpokladu že budou kouřit venku.To tam je vážně takový smrad že se nedá vyvětrat? 8o a co kdyby když vás čekají na návštěvu ten den doma prostě nekouřili, pořádně vyvětrali…?
Věř tomu, že to vyvětrat nejde. My se stěhovali do panelákového bytu po kuřácích a rok jsem byla cítit jako kdybych vylezla z putiky a to jsme měli všechno nové, po nich tam byly jen ty stěny a koberec, který jsme okamžitě vytepovali.
Zakladatelko, taky bych se přikláněla k návštěvám u vás.

Vetrani po tech letech nepomaha, navsteva u nas uz probehla, ale melo to jeste horsi efekt. sviralo se mi hrdlo z toho smradu z jejich veci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
15.2.12 17:25
laducha píše:
Chápu to, moje EX tchýně kouří v bytě tak moc, že když třeba koupí malé kiwi a další den ho donese, nedá se jíst, jak je nasmrádlé kouřem. O ní ani nemluvím, naštěstí k nám chodí tak 3× ročně, my k ní vůbec. Úplně se mi z toho navaluje, ještě, že se zdrží maximálně 20 minut, já to pak nemůžu vyvětrat.
Ale neřekla bych jí nic :think:

JJ vsechno je pak citit, dokonce i igelitka ve ktere nam obcas neco nabali desne pachne. ja jsem uprimna, nesnasim lez. taky bych chtela aby mi lidi narovinu rekli proc ke me treba nechteji chodit nez aby nechodili kvuli smradu vubec. takhle je tu sance to zlepsit a videt se casteji. jiny problem tam opravdu neni. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2797
15.2.12 17:27

ahoj, ja mam take problemy s rodinou manžela, to že kouří už neřeším - chodí kouřit ven, ale hrozně mi vadí jak mluví sprostě hlavně tchán, je to vyhazovač a má to v podstatě v popisu práce…jenže to nosí i domů, mluví teda neuvěřitelně sprostě, vole ani nepočitám…ale proč to píšu…ještě děti nemám, ale neumím si představit jak jim ho dám na hlídání nebo tak něco…to by z něj byl dlaždič raz dva, nejhorší je že takhle tchán mluví i před ostatními dětmi sousedů atd. i kdyaž mu rodiče těch dětí řekli, jestli by svuj slovnik nekrotil…můžete mi neco poradit jak mu to říci aby to konečně pochopil? díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová