Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jestli se mixér sám od sebe zapl, tak bude špatný vypínač ,pokud nebyl mixér špatně vypnutý. Vyhořelá zásuvka -to by byly vyhozené pojistky a zásuvka by byla očouzena.
Očuchej motor mixeru. Mne se takhle odpálil tycovy - proste smrad, trochu čoudu a sbohem mixere
Řekla bych, že do spínače mixéru se dostala voda a ta to sepla. Mixér bych nechala pořádně vyschnout a vysmrádnout a používala dál. Jen se připravila na možnost, že se mixér může v dohledné době odpravit do věčných lovišť. Zásuvku bych každopádně nechala zkontrolovat elektrikářem, mě jedna zásuvka vyhořela aniž by vyhodila pojistky a nebyla očouzená z venku, ale uvnitř byly seškvařené izolace drátů a kdybych na to při malování nepřišla mohl být průšvih.
Tak ne jinak mixér nefunguje, když ho zapojím do zásuvky mixuje aniž by byl zapnut. ![]()
@Anonymní píše:
Tak ne jinak mixér nefunguje, když ho zapojím do zásuvky mixuje aniž by byl zapnut.
Nj je kaput ![]()
Tohle se mi stalo s nabijeckou (nebyla ale mokra
). Taky zasuvka i nabijecka fungovaly, tak jsem jen vyměnila tu zásuvku za novou (nemela jsem k ni uz duveru
) a byl klid.
@Anonymní píše:
Tak ne jinak mixér nefunguje, když ho zapojím do zásuvky mixuje aniž by byl zapnut.
Zapoj ho do jiné zásuvky ![]()
Proboha lidi, co to tu plácáte? Se zásuvkou to nemá naprosto vůbec nic společného.
Při mytí do vypínače natekla špinavá voda. Po vypnutí vznikl mezi kontakty oblouk, který je stavil dohromady. Proto ten smrad. Stačí jednoduše vyměnit vypínač.
Dobrý den, dnes jsem myla mixér a pak hned já kráva mixér použila a po použití ho nechala v zásuvce, za pár vteřin začal mixér sám od sebe pracovat tak jsem k němu přiběhla a všude strašný smrad, ale zásuvka zůstala v normálu ani není černá a funguje a to samé i ten mixér. Pojistky jsem nevyhodila, vše fungovalo. Myslíte, že bych s tím měla něco dělat, že je to nebezpečné nebo to není potřeba? Má někdo podobnou zkušenost nebo je tu nějaký elektrikář, který poradí?