Vyhrocené vztahy

sinusovka
23.12.14 17:58

vyhrocené vztahy

Ahoj holky,

předem přeji všem krásné vánoce a stastný nový rok :-). Mám takové trápení, že už nevím kudy kam a ted se to ještě navíc vyhrotilo :(. Už jsem pět let s přítelem, přičemž poslední rok a půl přibližně spolu bydlíme. Avšak finančně jsem stále závislá na rodičích, protože jsem studentka. Mamka má takovou špatnou vlastnost, že téměř cokoliv člověk řekne, je schopna následně otočit proti němu, takže je třeba dávat si pozor na jazyk. Přítele ze začátku měla ráda, ale ted se to poslední dobou nějak zhoršuje, pořád proti němu něco má, něco ji vadí a na něco nadává, avšak nikdy to neřekne jemu, ale já to poslouchám třeba celý víkend. A vzhledem k tomu, že ho bráním, tak vznikají časté spory. Přítelovi samozřejmě o tom lamentování neříkám, protože by k mým rodičům nechtěl jezdit. Nu a ted se to před vánoci vyhrotilo, s mamkou jsme se pohádali, přítel byl u toho. následovala doma další hádka, kdy mě mamka málem vyhodila z domu, u toho přítel nebyl. Hádky zase začali její nespokojeností a hloupými řečmi na mého přítele. A přitel mi pak napsal, že uvažuje snad i nad tím, že bychom se rozešli, že se bojí, že se jednou k němu budu chovat jako ke své matce a to by nerad. Tak ted nevím opravdu co mám dělat, když ho doma bráním a hádám se kvůli tomu s mamkou, i když má v některých věcech pravdu a on mě chce kvůli tomu opustit :(. Co v takové situaci dělat, z domu mě téměř vyhazují, vyčítají mi kdeco a přítel mě chce opustit :-(

Prosím holky poradte, co v takové situaci dělat :(

Připadám si jako mezi dvěma mlýnskými kameny :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
23.12.14 18:28

Matce bych řekla, že pokud bude mít nadále výhrady vůči příteli a bude se stále hádat, nebudeš k nim chodit. A s přítelem bych si vše na rovinu vyříkala, co ti vadí, za co ho miluješ, jaký je váš vztah apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
23.12.14 18:29

A co třeba tvé mamce vadí na příteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
23.12.14 18:42

Důležité je co konkrétně tvojí mamince vadí. Třeba jsou to zásadní věci a není se čemu divit…nebo jsou to blbosti, nad kterými je nutno se povznést a nedohadovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
23.12.14 18:52

Přítel se chce s tebou rozejít, respektive uvažuje o tom jenom proto, že ty se hádáš s matkou? To je dost drsné 8o. Tak přítelovi vysvětli, jak to s těmi hádkami vlastně je a když uslyší, že ho bráníš, snad pochopí. Co se týče matky, ano, nevíme, co matce na příteli vadí, ale každopádně matku vyslechni, zeptej se proč si to myslí, co bys měla dělat, ale neříkej k tomu nic víc. Neříkám, abys odkývala to, co ti řekne, prostě se k tomu stav neutrálně, nikoho nebraň, ale ani nikomu nepřikyvuj. Tím pak nemůže dojít k hádce a mělo by to být tak nějak v pohodě :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
23.12.14 19:15

Rikala si, ze v necem ma matka pravdu, v cem? Matky maji sesty smysl co se tyce deti. A zadnej chlap nestoji za to, aby ses rozhadala s rodinou. Ta tady bude vecne a chlap Te muze opustit kdykoliv.
A je to chlap opravdu do zivota?

• Citovat
  • Upravit
49159
23.12.14 19:55
@sinusovka píše:
Ahoj holky,

předem přeji všem krásné vánoce a stastný nový rok :-). Mám takové trápení, že už nevím kudy kam a ted se to ještě navíc vyhrotilo :(. Už jsem pět let s přítelem, přičemž poslední rok a půl přibližně spolu bydlíme. Avšak finančně jsem stále závislá na rodičích, protože jsem studentka. Mamka má takovou špatnou vlastnost, že téměř cokoliv člověk řekne, je schopna následně otočit proti němu, takže je třeba dávat si pozor na jazyk. Přítele ze začátku měla ráda, ale ted se to poslední dobou nějak zhoršuje, pořád proti němu něco má, něco ji vadí a na něco nadává, avšak nikdy to neřekne jemu, ale já to poslouchám třeba celý víkend. A vzhledem k tomu, že ho bráním, tak vznikají časté spory. Přítelovi samozřejmě o tom lamentování neříkám, protože by k mým rodičům nechtěl jezdit. Nu a ted se to před vánoci vyhrotilo, s mamkou jsme se pohádali, přítel byl u toho. následovala doma další hádka, kdy mě mamka málem vyhodila z domu, u toho přítel nebyl. Hádky zase začali její nespokojeností a hloupými řečmi na mého přítele. A přitel mi pak napsal, že uvažuje snad i nad tím, že bychom se rozešli, že se bojí, že se jednou k němu budu chovat jako ke své matce a to by nerad. Tak ted nevím opravdu co mám dělat, když ho doma bráním a hádám se kvůli tomu s mamkou, i když má v některých věcech pravdu a on mě chce kvůli tomu opustit :(. Co v takové situaci dělat, z domu mě téměř vyhazují, vyčítají mi kdeco a přítel mě chce opustit :-(

Prosím holky poradte, co v takové situaci dělat :(

Připadám si jako mezi dvěma mlýnskými kameny :(

na to je jednoduchý recept - nehádej se..
mamince řekni, že pokud má něco vůči příteli at mu to řekne do očí a víc se o tom nebav.. proč hájíš dospělého muže? ten to snad nepotřebuje.. odkaž maminku na jeho telefoní číslo nebo jí s ním domluv schůzku ;)
obavy tvého přítele pochop - no asi se to tobě samotné nezdá, ale nejspíš seš hezká štěkna, pokud ho tvůj výstup s mamkou vyděsil.. trocha sebereflexe a ovládání by asi nezaškodila ;)

Příspěvek upraven 23.12.14 v 20:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
23.12.14 19:57

Se nedivím, že se vyděsil co bude mít třeba jednou doma. Přeci není blbej.

A že se vůbec ptáš na kterou stranu patříš?

• Citovat
  • Upravit
Electrolux_EHM_4400
23.12.14 20:21
@Virginian píše:
Se nedivím, že se vyděsil co bude mít třeba jednou doma. Přeci není blbej.A že se vůbec ptáš na kterou stranu patříš?

Presne tak :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
23.12.14 20:30

Ehm, a nema maminka pravdu? Oni to maminky tak mavaju, zvlast v pripade, ze ho najprv mala rada, ale zmenila nazor, ked ho lepsie spoznala. Stale este len spolu chodite, a pokial on rozmysla nad rozchodom, tak pocitaj ze k tomu rozchodu naozaj aj dojde. Davam vam tak rok :oops:

A ano, ako sa dnes sprava Tvoja mama, tak isto sa budes v podobnej situacii spravat Ty, ked budes mat tolko ako Tvoja mama. A predpokladam ze Tvoj priatel si hlada zenu, s ktorou vydrzi az do dochodku, takze je prenho dolezite aj to, aka semetrika z Teba ‚vyrastie‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Electrolux_EHM_4400
23.12.14 20:38

Ne, nema maminka pravdu. Pokud se ji neco nelibi, ma to rict jemu. To same zakladatelka, je to snad jeji pritel, tak tak zasadni veci mu ma rikat a pustit se uz maminciny sukne…

• Citovat
  • Upravit
23.12.14 20:49

@Electrolux_EHM_4400 tak ja som nemyslela pravdu v tom, ako dava svoju nelubost najavo, ale pravdu v tom, co mlademu vycita :oops:
Ale uprimne, keby sa napadnik mojej dcery spraval spatne k mojej dcere, tak by som to neriesila s nim, ale snazila by som sa otvorit oci tej mojej cacorke, aby zlozila ruzove okuliare. Pretoze ked si vezmes len taku blbost, ze ju napriklad necha nosit tasky s nakupom, tak ked mu dohovorim, tak on urcite nezacne tie tasky nosit, miesto toho povie ze zo mna bude tchyna na zabitie. Tudiz jedine co mozem urobit je ukazat slecne, ze jej otec, jej dedo, jej prastryko dokonca v 80 rokoch povazovali za nepripustne, aby si sli nalahko vedla zeny, co taha tazke tasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
23.12.14 21:45

@sinusovka Moje mamka se chovala trošičku podobně, očividně ji vadilo, že jdu pryč. Je pravda, že bývalý nebyl nic moc. Ale jak jsem začala chodit se současným chlapem, tak si asi myslela, že budu zase nějaký čas doma jí za zadkem…
Na moje první, plánované, těhotenství ve 26 letech po 2 letém vztahu reagovala „to si děláš prdel?“ (ne s úsměvem)…
Vztahy se zlepšily až s příchodem dětí, ale jako matka-dcera ty vztahy nebyli nic moc nikdy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sinusovka
28.12.14 22:46

Ano, mamce jsem už několikrát řekla, ať pokud jí něco vadí, at to řekne jemu a ne mě, protože co já s tím můžu dělat. Je mi trapné mu neustále říkat, co vadí mým rodičům. V něčem sice mamka má pravdu, například v tom, že by nemusel být takový šetřílek, obzvláště na mě, když spolu žijeme, já se o něj starám, peru, žehlím, vařím a on mě neživí a pulku nájmu bytu platí rodiče. Mohl by mě vzít sem tam do kina nebo na výlet. Ale na druhou stranu mamka řeší malichernosti, například jí vadí, že u nás přítel nechává zvednuté prkénko a že já jsem neschopná ho to odnaučit, nebo když řekne přítel řekne něco, co se jí nelíbí, tak na to nic neřekne, ale jakmile přítel odjede, tak už mám půlhodinovou přednášku, co řekl špatně a to že se jí nelíbilo a to že si dovolil moc. Ale nikdy to neřekne jemu. Ano, pokud i mě to co řekne přijde nevhodne k mým rodičům, tak mu to řeknu sama. Ale abych mu říkala, že má dávat dolů prkénko od wc, nazout pantofle a milion malicherností. Na druhou stranu, když se něco rozbije, tak první se ptá, zda to přítel neumí opravit, v tu chvíli na něj nenadává. Opravdu si připadám jako mezi dvě mlýnskými koly. Nevím, zda se mamka bojí, že odejdu z domu a ztratí mě?

• Citovat
  • Upravit
sinusovka
28.12.14 22:55

A nejen to, mamka mi dokáže vyčítat i to, jaká je jeho rodina, jako kdybych já za to mohla :-( a nejhorší je, že to není jedna věc co jí vadí, ale milion. a dokáže tohle řešit celý víkend, co já jsem u nich na návštěvě a to už pak nejde se povznést se. A když se jí člověk zeptá, co jí udělal, že je proti němu tak vysazená, tak mi řekne, že se jí úplně zhnusil, že ho nemůže ani vidět. Přitom nic hrozného rodičům neprovedl, když potřebovali s něčím poradit poradil. Ano má své chyby, ale to asi žádný chlap není dokonalý. A na druhou stranu, s mamkou jsem toho taky dost zlého prožila, silná slova na mě padala ještě když jsem byla mladší a přítel ví, čím jsem si prošla a čekala bych, že bude chápat, že člověk, taky jednou může vybuchnout. A čekala bych podporu a ne že mě bude chtít kvůli tomu opustit :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky