Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám tělísko 2,5 roku, nahoře asi sedm kilo, k tomu mám cysty, nikdy jsem na ně netrpěla a pocit, že i na psychiku to u mě má vliv, menstruaci nemám téměř vůbec, jen občas nárazově a úplně slabou, předtím jsem jí měla silnou, cca šest dní. Přemýšlím už docela dlouho nad vyjmutím. Je tu někdo, kdo taky přibral a nechal si tělísko vyjmout? jak tělo reagovalo? díky za odpověď.
Hormon. tělísko mám cca rok a třičtvrtě, nárůst kg nepozoruju, ale teď naposled na gyn. prohlídce mi cystu 5×5 cm našel.. Prý se to u tělísek stává, naštěstí sama praskla a vše v pořádku
Mirenu jsem mela ca 10 let, dokonce mne bez jakychkoliv problemu provedla prechodem. Osobnena ni nedam dopustit. Cystu jsem za tu dobu mela jednu asi 4 cm, sama praskla a ok.
Ja s dovolenim radeji anonymne.
Mam Mirenu zhruba 2,5 roku asi jako ty. Davala jsem si ji po poslednim porodu. S hlediska menstruace mi vyhovuje, nemam zadnou a je to fajn, neohlizet se na to pri ceste k mori nebo na hory nebo na dovolenou.
Ze bych nejak extra pribrala, to asi ne, ted se snazim zhubnout a celkem to jde, mam dole zhruba 7 kg za 3 mesice, takze tohle asi dobry. Toho jsem se bala, kamaradka si ji kvuli pribirani a nemoznosti zhubnout vyndavala, kdyz ji vyndala, normalne zhubla a vse v poradku. Ja s ni mam spis psychicky problem, prijde mi, ze me ovlivnuje smerem do depresi a to jsem na ne nikdy netrpela.
Hodne zvazuju vyndani, ale zas ta nemenstruace mi vyhovuje a moc dalsich moznosti ochrany uz nemame a dalsi dite rozhodne nechci.
Sama bych asi potrebovala poradit, jestli si ji nechat nebo ne. ![]()
@adeeelia
Ahoj, Mirena pul roku, akne, ke konci 3kg navic a menzes slaby 14dni, pak tak tyden nic a pak zas.sla ven, je to 5mesicu a ta plet je porad na nic.
Měla jsem 2 roky, vadila mi, cítila jsem ji, ovlivňovala mě psychicky. S váhou asi problém nebyl. Nechala jsem si ji vyndat a následně nechala odstranit vejcovody. Sice mám MS, ale strach s otěhotnění ne 😁.
Mám už podruhé, celkem 7 let. Přibrala jsem až teď v „koronadobě“ a za to může sezení na zadeli; chybějící menses beru jako velké plus a změny nálad nepozoruju. Prvních pár měsíců jsem nepravidelně krvácela a špinila, to byl opruz, ale poté co se vše ustálilo samá pozitiva a sociální jistoty ![]()
Uvidím jak na tom budou cysty, ale bolí mě i často podbřišek, kyčle, které mě do té doby nebolely.Muze a nemusí to mít souvislost, ale nějak vnitřně cítím, že to není dobré pro moje tělo. Mam tři děti, takže to pro mě bylo nejmenší zlo, plus beru to, že nemenstruuuju, na druhou stranu i to mi připadá proti přírodě. Babo raď ![]()
Já mám druhy měsíc, takže začátečník. Uz první menstruaci jsem měla o polovinu méně výraznější a spinim malo.Ja se na telisko vyloženě těšila,menstr.jsem měla strašně silnou a bolestivou, tři dny jsem mohla jen sedět na wc. A co se týká psychiky a kg, nevím, ze by telisko mělo mít vliv, nemůžete si to jen namlouvat?
@freeport píše:
Já mám druhy měsíc, takže začátečník. Uz první menstruaci jsem měla o polovinu méně výraznější a spinim malo.Ja se na telisko vyloženě těšila,menstr.jsem měla strašně silnou a bolestivou, tři dny jsem mohla jen sedět na wc. A co se týká psychiky a kg, nevím, ze by telisko mělo mít vliv, nemůžete si to jen namlouvat?
Hele, urcite si to muzu namlouvat, ja treba zhruba pul roku nic moc nepozorovala, vse zhruba jako predtim a pochvalovala si to.
I kdyby ta depresivni nalada a ze me opravdu nic moc nebavi, vsechno beru ze je mi tak nejak jedno. To bych nejak prekousla, prekonala se, to se da. Co je pro me fakt zvlastni, ze necitim vubec chut na sex. Nemusela bych to mit i mesic, dva a je mi to jedno.
To jsem opravdu predtim neznala, uz po dvou trech dnech mi sex chybel. A to jsem mohla byt zaprahnuta, makat a stejne. Takze podle toho usuzuju, ze me ty hormony fakt ovlivnuji, i kdyz jich tam ma byt malo, a v tomhle mi to vazne nesedlo.
![]()
Menší chuť na sex jsem měla taky, to tělísko ovlivňuje spoustu věcí ![]()