Vykání si s bývalými spolužáky

Anonymní
27.2.25 17:49

Vykání si s bývalými spolužáky

Na ZŠ jsme neměli dobrý kolektiv, já si prošla šikanou fyzickou i psychickou, bylo to v takové fázi, že mě lékařka pri preventivní prohlídce vyslýchala kvůli fyzickému týrání, a pak se teprve začalo něco řešit, ale nevyřešilo se nic. Ulevilo se mi, když jsem v devitce vypadla. Aktuálně se pracovně musím stýkat s několika bývalými spolužáky. Ti lidé pro mě nic neznamenají a začala jsem jim automaticky vykat, protože je nemám ráda, nejsou mi blízcí a neviděli jsme se s některými 25 let. Dozvěděla jsem se, že jsem namyšlená kr*va. Ale za mě 9 let v jedné třídě neznamená nic, kvůli čemu bych jim musela tykat. Je nenutím, ať mi vykají, to je na nich. Je tu ještě někdo kromě mě, kdo vyká bývalým spolužákům?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.2.25 17:52

Spolužákům všem tykám…Vykáň max těm z vedlejších tříd, které pamatuju jen od vidění ze stejné školy a potkáme se třeba pracovně a ne jen tak na hřišti…

• Citovat
  • Upravit
65120
27.2.25 17:53

No vykat spolužákům je fakt hodně divné. Nedivím se jim, že mají na tebe takový názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.2.25 17:56

Všem spolužákům a to i jen ze školy normálně tykám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15893
27.2.25 18:04

Kdybych byla v kontaktu s nějakými svými bývalými spolužáky, určitě bych jim tykaka.
Narozdil od tebe nemám žádný důvod vykat…
Ale chápu, že sis zažila asi svoje a i po tolika letech to máš v sobě.
Je to čistě na tobě a může ti být fuk co si o tobě myslí. Tenkrát jsi jim byla taky ukradená, když se k tobě chovali hnusně.
Kam se hrabe nějaký vykání na celou tvojí šikanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21556
27.2.25 18:06

Přijde mi divné spolužákům vykat. My teď měli nedávno sraz z gymplu, dvě třídy dohromady. Z druhé třídy jsem si nevybavovala skoro nikoho a stejně jsme si všichni tykali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 18:10

@nozu na srazy nechodím, jsou to pro mě cizí lidi.

• Citovat
  • Upravit
21284
27.2.25 18:25
@Anonymní píše: Více

tím, že jim začneš vykat, je nevytrestáš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
27.2.25 18:30

No, je to fakt divný. Třeba my máme v práci plošný tykání. Musíš na ně působit minimálně vyšinutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 18:31
@PaníBovaryová píše: Více

Proč bych je měla trestat? Takovou potřebu nemám. Prostě to jsou cizí lidé a tykání mi nejde přes pusu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.25 18:34
@Dollorres píše: Více

Nejsou to kolegové. Pracuji na sebe a vyhledali mě s tím, že po mně chtěli určitou službu.

• Citovat
  • Upravit
21284
27.2.25 18:36

A na základce jste si taky vykali? Ne, že. Tak nevím, co ti nejde přes pusu.
Nejspíš na ně působíš pěkně nabubřele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33368
27.2.25 18:37

@PaníBovaryová neřekla bych, že je chce trestat. Nejsem psycholog a nechci si na něj hrát, já to vnímám jako určitou bariéru, ochranu, udržení odstupu. Oni ji ublížili, přímo nebo tím, že se za ni nepostavili, vykání v tomto případě vnímám jako ochranu i jako pomůcku k odstřižení se od minulosti.
Týkani v někom vyvolá dojem, že si může víc dovolit, minimálně být víc osobní a to ona s těmito lidmi nechce, pochopitelně
Zcela ji chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10754
27.2.25 18:38

Všem spolužákům tykám, i kdyby byli prezidenti ;).
P. S. existuje ještě někdo, kdo chodí na srazy, či se normálně baví se spolužáky a nemá žádné trauma ze ZŠ, SŠ, VŠ, či zaměstnání? :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
27.2.25 18:38

Tak to tě ale úplně chápu! Taky bych jim vykala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová