Výklady snů bez snáře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výklady snů bez snáře
Zdál se vám někomu sen, který měl velký dopad na váš život?
Mě sny zajímaly od dětství a často mě některé udivovaly tak, že jsem si ráno hledala jejich význam ve snářích. To nemělo význam, snáře mi nikdy neodpověděly.
Když se mi jednou zdálo, že se mnou spadlo letadlo na hřbitov, tam mi moje mrtvá babička řekla, že musím rychle pryč nebo tam už zůstanu, a já se hrůzou probudila, zachránil mi sen život. Tu noc mi praskl vejcovod při mimoděložním těhotenství a kdybych spala dál, už bych se neprobudila.
To mě přimělo se snům věnovat víc. Začala jsem studovat Freuda, který mě neustále odkazoval k pánskému přirození
, Carla Gustava Junga, který mi ukázal svět podvědomí
a další a další, kteří mi postupně odhalovali tajemství nočních vizí.
Teď už dokážu vykládat sny nejen sobě, ale i jiným lidem. Nejsou to čáry, jen trocha psychologie ![]()
A co se zdá vám? Máte sny, které se často opakují? Nebo jen jediný, který vám nedá spát
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Často se mi zdá, že na mě padá letadlo nebo bomba. Já ve snu vím, že za chvíli budu mrtvá, jen přemýšlím, jak moc to bude bolet, a pak se většinou probudím. To se mi zdá průměrně 1-2× za měsíc. Taky se mi opakuje sen o bývalém, byl láska mého života, ale tam vím, že je to proto, že ten vztah i po mnoha letech nemám v srdci uzavřený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SnímSi píše: Více
Chodí za mnou lidé, kteří už nejsou mezi námi a bavíme se spolu o současnosti.
Mám sny, které se potom stanou. Naštěstí doposud všechny v pohodě, nic tragického.
Měla jsem jeden sen, který jsem chtěla uskutečnit. Chtěla jsem ho na druhý den zaplatit. A den předtím se mi zdálo, že když ten sen uskutečnit, tak přejdu na druhý břeh. Neuskutečnila jsem ho, něco mi říká, že bych to fakt nepřežila.
Atd…
- Citovat
- Upravit
Pro teroonka:
To je pro mě velmi zajímavý sen. Sama si totiž někde v nitru myslím, že zemřu při letecké nehodě, kdy na mě spadne letadlo
O to vtipnější je, že jsem se před lety přestěhovala vedle letiště. A jako malé se mi často zdálo, že na mě padá bomba… ![]()
Ale k Vašemu snu, je to sice krátký popis bez kontextu toho, co prožíváte v životě, ale mohl by znamenat následující:
Hrozba transformace: Letadlo nebo bomba jsou symbolem destrukce, ale také náhlé a nevyhnutelné změny. Jung by tento sen nejspíš interpretoval jako volání nevědomí po konfrontaci s něčím, co Vás „dusí“ nebo co je třeba přetvořit. Padající letadlo či bomba je archetypálním obrazem něčeho, co přichází zvenčí, nečekaně, a má potenciál narušit Vaši aktuální rovnováhu.
Smrt jako symbol znovuzrození: Ve snech smrt nezřídka představuje konec jednoho cyklu a začátek nového. Strach z bolesti by mohl být metaforou pro obavy z procesu změny – například čelit emocím, které Vás tíží. Možná je potřeba se vypořádat s něčím nevyřešeným.
Strach ze ztráty kontroly: Padající letadlo nebo bomba může být i symbolem Vašeho pocitu, že jste vystavena silám, které nemůžete ovlivnit. Možná se obáváte, že něco ve Vašem životě směřuje k „pádu“, aniž byste měla možnost situaci změnit.
Sen o bývalém nemusí nutně znamenat jen neuzavřený vztah a emoce s tím spojené (i když to tak asi bude, člověk sám nejlíp cítí, čeho se jeho sen týká). Jen pro zajímavost zmíním, že podle Junga mohou být sny o bývalých partnerech často spojeny s tzv. projekcí animy nebo anima (ženský či mužský aspekt naší psychiky). Bývalý, který odešel z Vašeho života může symbolizovat aspekt Vaší vlastní osobnosti, který jste ztratila. Možná Vám pomohl objevit část Vaší duše, kterou teď hledáte. Možná Vám bývalý připomíná nějakou část Vaší minulosti, která Vás stále silně ovlivňuje.
Oba sny podle mě řeší nějakou změnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Drahá anomymní
Za dobu, co se zabývám výklady jsem se setkala s nespočtem prorockých snů a sama je občas mívám. Dokonce bych řekla, že se tahle věc dá i trochu natrénovat. I sám Jung mluvil o synchronicitě, zvláštních náhodách nenáhodách. Zná je asi každý, vezmete do ruky telefon, chcete napsat někomu, s kým nejste v kontaktu každý den, a telefon se rozzvoní. Volá Vám zrovna ta osoba. A právě tohle se může stát i ve snech. Jak je to možné? Vědci nevědí a já taky ne. Ale jak můžeme vědět, že je čas lineární? Nejedná se jen o iluzi lidské mysli? A pokud by nebyl čas tím, za co ho máme, jak můžeme vědět, že minulost i se zemřelými je nenávratně pryč nebo zda je naše budoucnost v našich rukách? Možná je předem daná, možná je pouze v naší hlavě. O důvod víc myslet pozitivně. Možná se tím nic nezmění, možná to změní všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit