Bylo Kainovo znamení pentagramem a mělo spojení s peklem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bylo Kainovo znamení pentagramem a mělo spojení s peklem?
Ahoj všichni! Chtěl bych se s vámi podělit o jednu svou teorii, kterou mám o Kainovi a jeho znamení. Po přečtení příběhu o Kainovi a Abelovi v Bibli jsem se zamyslel nad tím, jaké to „Kainovo znamení“ mohlo být, a napadlo mě, jestli by to náhodou nemohl být pentagram. Mám pár důvodů, proč si to myslím, a rád bych věděl, co si o tom myslíte vy. Moje teorie: Kain je v Bibli známý jako první vrah, což je symbolicky hodně silné. Jeho čin byl tak vážný, že mohl znamenat „pád“ člověka, podobně jako Luciferův pád. Tak mě napadlo, jestli Bůh tím znamením nechtěl varovat ostatní nebo ho nějak označit jako „nečistého“. Pentagram je dnes spojován s temnotou, ďáblem nebo podsvětím, ale musel z něčeho vycházet. A jelikož Kainovo znamení bylo prvním takovým varováním a zároveň prokletím, mohlo se stát vzorem pro další symboly temnoty v průběhu historie. I když se pentagram začal spojovat s okultismem až ve středověku, mohlo se jednat o původní symbol, který vycházel právě z této starší biblické symboliky. Otázky k diskuzi: Myslíte si, že Kainovo znamení mohlo mít podobu pentagramu? Nebo to bylo něco úplně jiného? Pokud pentagram získal svůj význam až později, je možné, že se inspiroval staršími symboly jako právě Kainovo znamení? Jaký by podle vás mohl být účel Kainova znamení – bylo to čistě varování, nebo má i hlubší význam? Budu rád, když se podělíte o své názory nebo jiné teorie, které by mohly vysvětlit, jak Kainovo znamení vypadalo a proč ho Bůh dal právě jemu. Díky předem za vaše myšlenky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přečetla jsem za život stovky knih a můj názor je, že Bible byla nejhorší z nich. I knížky od Třeštíkové jsou menší hrůza než biblické příběhy o ničem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hopsahejsa píše: Více
Navštívila jsi čtyři kontinenty, nemáš auto ani TV a přečetla jsi spustu knih, ještě napiš, že máš ráda Alice in Chains.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lunix píše: Více
Co vím já, tak by se mělo jednat o kometu (hvězdu s ocasem), která byla v den zabití Abela na nebi poprvé spatřena. (Pokud máš na mysli to, co já). Ta se poté objevovala i při dalších příležitostech.
Bůh ví ale nejlépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše: Více
@Yasmina21 jako ja jsem Ateista jen me to zajima jak to jako je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lunix píše: Více
Ja jsem muslimka a co vím tedy já, tak jako znamení se uvádí právě ta kometa, která se v den vraždy poprvé zjevila. Nikdo nezná důvod tohoto zázračného znamení, kromě Boha. Od předků bylo řečeno, že výskyt této komety znamená různé nepokoje, války, svržení vládců nebo jejich smrt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sadman píše: Více
Tak to bohužel nemám, neznám od nich jedinou píseň. Něco ti v mé výpovědi nesedí, ta telka právě vysvětluje ty knihy ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znamení
kometa se v biblických příbězích ukazuje jako znamení, ne?
Nebo může jít o něco co není vidět, nějaký šrám na duši, temnotu v hlavě, nějaký charakteristicky rys vraha? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lunix Je to možné, to ví jen Bůh. Muselo to být znamení, podle kterého jej každý poznal a věděl co znamená. Nevím jak dlouho Kain žil, ale musel být podle toho znamení rozeznatelný i dalším generacím. Tedy těm, kteří se narodili po Kainovi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znamení
Není to kometa. Kain měl mít své znamení na čele, aby ho každý viděl. Někdo tvrdí, že to byl ohnivý kříž a jiný zase, že to bylo hebrejské písmeno (jedno z písmen tetragramu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit