Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Můj sklep aktuálně obsahuje dvě velká stará litinová topení (každé nejmíň 120 kg), velkou rozbitou televizi a asi milion všemožného odpadu - zbytky po rekonstrukci apod. A moje otázka je co s tím?
Potřebuji doporučit nějakou firmu, která za rozumné peníze přijede, vše sebere a odveze… Sama to nejsem schopná vynosit, takže nechat si přistavět kontejner k baráku je zbytečné. Znáte nějakou takovou firmu na Kladensku? Google jsem použila
ale nešlo to za ceny pod 2000 Kč, což se mi zdá moc. Dala bych max. do tisícovky. Sklep má cca 3×1,5m takže to není zase práce na celý den.
Popř. mě ještě napadlo, že bych tento požadavek zveřejnila jako brigádu pro studenty - máte někdo zkušenost? Kolik by byla adekvátní odměna, za to že přijedou a vše odvezou do nedalekého sběrného dvora s tím, že topení mohou dát do sběrny kovů a třeba to ještě nějakou kačku hodí?
Nebo máte ještě jiný nápad, jak se efektivně zbavit odpadu? Alespoň té televize a radiátorů, zbytek už bych nějak sama zvládla.
Děkuji všem
Dej inzerat na nevyhazujto.cz … uvidis… nebo me napadlo - v kladne je hodne spoluobcanu, co jsou rychli
jinak i na tom nevyhazujto byly inzeraty, ze zdarma vse odvezou - koukni tam a jinak ja bych klidne dala do tesca nebo nebo jinyho obchodaku inzerat nebo do RISKU (formou sms), jako brigadu pro studenty nebo pro kohokoli ![]()
nemáte v okolí nějaké bezďáky? oni by tě toho odpadu rádi zbavili a nic by tě to nestálo
vlastní zkušenost, vyklízela jsem takto před rokem. Odchytila jsem u popelnic týpka, řekla mu, že si může dovalit ještě jednoho kámoše a ať mi přijdou na druhý den pomoct s tím, že co najdou, je jejich. Dokonce mi tam i pozametali. Stálo mě to flašku vody a 2× kafe.
@neumisa píše:
@Lavergnenemáte v okolí nějaké bezďáky? oni by tě toho odpadu rádi zbavili a nic by tě to nestálovlastní zkušenost, vyklízela jsem takto před rokem. Odchytila jsem u popelnic týpka, řekla mu, že si může dovalit ještě jednoho kámoše a ať mi přijdou na druhý den pomoct s tím, že co najdou, je jejich. Dokonce mi tam i pozametali. Stálo mě to flašku vody a 2× kafe.
Přesně tak, žádnou placenou brigádu. Ale oslovit týpky, co se tím živí. Pokud je tam i nějaký těžko odvozitelný binec, tak bych objednala malý kontejner od města. U nás stojí kolem 100.
Příspěvek upraven 01.08.14 v 14:00
V Kladně si stoupni před Kovošrot a odchytni prvního cigoše s kárkou. Odveze si topení a televizi teda asi hodí do škarpy
ale to už bude jeho boj. TV by mohl teda odevzdat v Oaze vzadu - jak tam bylo elektro, tak dělali svoz elektroodpadu.
@neumisa Jo to je v plánu, ale na poslední místě popravdě
Máme tady poměrně dost opálených občanů, kteří by to určitě odvezli, ale přiznám se, že jsem srab a bála bych se, aby v tom sklepě neměli nějaký „blbý nápad“ Přece jen mám 50 kg a vypadám sotva na 20…
@Gina108 píše:
@neumisa vody nebo vodky?
vody, u nás se alkohol před setměním nevytahuje z lednice, pak se moc rychle odpařuje
![]()
já si taky vybrala nějakého slušněji vypadajícího týpka, úplnou hrůzu bych neoslovila. A láčkovce bych si do sklepa taky nepustila.
Já bych to taky viděla na párek bezdomovců, případně podobných lidiček. ![]()
@Gina108 píše:
@neumisa co je láčkovec?![]()
láčkovec je trvale opálený občan
kamarád jednou pod vlivem přišel s teorií rychlosti rozmnožování - prý se občané množí stejně rychle jako ty potvory v jeho bazénu. ![]()
@neumisa píše:
láčkovec je trvale opálený občankamarád jednou pod vlivem přišel s teorií rychlosti rozmnožování - prý se občané množí stejně rychle jako ty potvory v jeho bazénu.
240kg železa to je ve sběrně více než 1000,–Kč. To a občerstvení bych nabídla dvojici brigošů jako odměnu za vyklizení a odvoz odpadu. Jo a ty radiátory bych jim dala až vše ostatní bude pryč (ve sběrném dvoře, v kontejnerech na separovaný odpad příp. na komunál). Ve dvou když to dají za dvě hodiny tak jim i při odvozu autem zbyde dost.