Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to teda 5 let zpátky ale nám dávali zapisovy list na základce do ruky, tam si napsala skolu kam chceš jít a rodic to jen podepsal. Pak si to bud poslala nebo donesla osobne ![]()
@Anonymní píše:
Dobry den, hrozne moc vas prosim o radu.. tento rok, v zari, jsem mela nastoupit na stredni skolu (bohuzel, moje mamka nevyzvedla zapisovy list, ktery daji do ruky jenom ji, a vcera mi reditelka stredni skoly napsala, ze nastoupit kvuli tomu nemohu. mamce jsem uz nekolikrat domlouvala schuzky, i behem karanteny, i prazdnin, ona se nezajimala..
Vazne nechci skoncit bez stredni skoly a placat se z jedne hrozne prace :9 druhe, a prezivat na oko.
Napadlo me, zda by bylo mozne podat prihlasku znovu pristi rok? Vubec nic mne nenapada, a opravdu nechci skoncit takto..
A nedali by ti ho na základce? Nebo ne krajském úřadě? Zkus tam zavolat. Příští rok se znovu hlásit můžeš, i teď by se určitě našly školy, které mají volno.
Příspěvek upraven 20.08.20 v 13:37
A či si matka mysli, ze budeš dělat. Půjdeš do práce? Co otec.
@Havlova nevim z jakeho duvodu, ale kdyz jsem se ptala me tridni a zaskupkyne - obe rikaly ze do skoly proto musi mamka, a mne to do ruky nedaji..
@vokishka z mamky se minuly rok stal az zavisly alkoholik, a vypada, ze ji to moc nebere - ani to nezkousela semnou nejak probrat, a hazela vsechnu vinu na me. Otec s nami nezije a nevidela jsem ho od svych 7 let.
@Anonymní píše:
@Havlova nevim z jakeho duvodu, ale kdyz jsem se ptala me tridni a zaskupkyne - obe rikaly ze do skoly proto musi mamka, a mne to do ruky nedaji..
A mamka se o tebe nezajima nebo co?
U nás dáváme taky rodičům, je to úřední dokument a oni jsou zákonní zástupci. Ale teď se nám stalo v posledních letech dvakrát, že rodiče nebyli schopni poslat včas přihlášku
, což je naprosto neomluvitelné selhání ![]()
@Anonymní píše:
@vokishka z mamky se minuly rok stal az zavisly alkoholik, a vypada, ze ji to moc nebere - ani to nezkousela semnou nejak probrat, a hazela vsechnu vinu na me. Otec s nami nezije a nevidela jsem ho od svych 7 let.
V tom pripade bych zasla na OSPOD a resila to tam
To jsem chtěla napsat, našla bych si nejbližší ospod a šla se poradit.
@Kolarkaa zitra rano se tam urcite otocim, a poradim se tam. doufam, ze najdem nejake reseni..
@Anonymní píše:
Jestli je to tak, tak je mi to moc líto. Opravdu bude nejlepší se obrátit na OSPOD, snad půjde za těchto okolností rozhodnutí ředitelky ještě nějak zvrátit.
@Anonymní píše:
Resila bych to pres socialku, ty by ti meli pomoci, neni mozne, aby jsi kvuli matce nemohla nastoupit na skolu preci
Přesně, na to ty úřady jsou, nebo i ředitelka by přece měla mít rozum a po osobním vysvětlení takové situace netrvat na nějakém papíru, když jinak přijatá jsi. Tak ať to třeba podle základka rovnou na střední ne?
snad na OSPODu poradí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobry den, hrozne moc vas prosim o radu.. tento rok, v zari, jsem mela nastoupit na stredni skolu (bohuzel, moje mamka nevyzvedla zapisovy list, ktery daji do ruky jenom ji, a vcera mi reditelka stredni skoly napsala, ze nastoupit kvuli tomu nemohu. mamce jsem uz nekolikrat domlouvala schuzky, i behem karanteny, i prazdnin, ona se nezajimala..
Vazne nechci skoncit bez stredni skoly a placat se z jedne hrozne prace :9 druhe, a prezivat na oko.
Napadlo me, zda by bylo mozne podat prihlasku znovu pristi rok? Vubec nic mne nenapada, a opravdu nechci skoncit takto..